Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Αποδοχή
Totalbasket.grTotalbasket.grTotalbasket.gr
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Βαθμολογίες
    • Euroleague Standings
    • Stoiximan GBL Standings
  • Blog
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
  • Διασυλλογικές
  • Πρωταθλήματα
  • Εθνικές
  • Πρωτοσέλιδα
  • Πρόγραμμα TV
  • Blog
  • Podcast
  • Total Euroleague
  • Total Show
  • Euroleague
  • Stoiximan GBL
  • NBA
  • Interviews
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Reading: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 79-72: Πέρασε δύσκολα στα ημιτελικά η ομάδα του Εργκίν Αταμάν
Κοινοποίηση
Είσοδος
Ειδοποίηση
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Βαθμολογίες
    • Euroleague Standings
    • Stoiximan GBL Standings
  • Blog
Έχεις ήδη λογαριασμό; Είσοδος
Follow US
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Totalbasket.gr > Blog > Ελλάδα > Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών > Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 79-72: Πέρασε δύσκολα στα ημιτελικά η ομάδα του Εργκίν Αταμάν
TopΕλλάδαΚύπελλο Ελλάδας Ανδρών

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 79-72: Πέρασε δύσκολα στα ημιτελικά η ομάδα του Εργκίν Αταμάν

Δημήτρης Παπαδάτος
Τελευταία Ανανέωση: 15/02/2024 20:21
Δημήτρης Παπαδάτος - Editor & Podcast Co-Host
227 Προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Κοινοποίηση
5 Λεπτά Aνάγνωσης
Κοινοποίηση

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε κόντρα στην ΑΕΚ. Παρά το προβάδισμα 16 πόντων για το τριφύλλι στο τρίτο δεκάλεπτο, 59-43, η Ένωση βρήκε τις απαντήσεις και με το small ball του Ηλία Ζούρου στην τέταρτη περίοδο, μείωσε έως και τους τέσσερις πόντους, 74-70 και 76-72. Ωστόσο, ήταν τελικά ο Παναθηναϊκός που πήρε τη νίκη με 79-72 και θα περιμένει το νικητή του ζευγαριού Άρης – ΠΑΟΚ για να μάθει τον αντίπαλό του στον ημιτελικό.

Το ματς

Πολύ ωραίο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού. Οι δύο ομάδες έπαιξαν καλό μπάσκετ κατά διαστήματα, με αποτέλεσμα η περίοδος να κλείνει στο 20-15. Για κάθε ομάδα ήταν και ένας πρωταγωνιστής. Για τον μεν Παναθηναϊκό, δέκα πόντους σκόραρε ο Μήτογλου στο εναρκτήριο δεκάλεπτο, ενώ για την ΑΕΚ, ο Ραντλ είχε σκοράρει ήδη οκτώ πόντους. Εντούτοις, το πιο αξιοσημείωτο σημείο στο αρχικό διάστημα του παιχνιδιού, δεν ήταν άλλο από την χαμένη βολή του Ναν, με τον γκαρντ του Παναθηναϊκού να αστοχεί για πρώτη φορά από την γραμμή της φιλανθρωπίας από τότε που ήρθε στη χώρα μας, με το σερί του να σταματά στις 67 σερί εύστοχες βολές.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αρκετά νωθρά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για να δούμε το πρώτο καλάθι στην περίοδο, χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τρία λεπτά. Η Ένωση ήταν πολύ καλή, πήρε δύο φορές το προβάδισμα, με 22-23 και 24-25, βάζοντας δύσκολα στο τριφύλλι, που έπαιζε με την second unit του. Η επιστροφή των Ναν και Μήτογλου στο παρκέ όμως, ήταν καθοριστική για τον Παναθηναϊκό. Οι δύο παίκτες ήταν εξαιρετικοί στην επίθεση και συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε η ομάδα του Εργκίν Αταμάν να ανακτήσει το προβάδισμα και να πάει με αέρα εννέα πόντων στα αποδυτήρια, 39-30, έπειτα από buzzer beater τρίποντο του Μήτογλου. Μάλιστα, ο Έλληνας φόργουορντ έφτασε ήδη τους 17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, όντας ο πλέον κομβικός παίκτης του Παναθηναϊκού.

Στην τρίτη περίοδο, οι πράσινοι ανέβασαν το ρυθμό τους και σταδιακά διεύρυναν το προβάδισμά τους. Πιο συγκεκριμένα, αξιοποιώντας κυρίως τον Λεσόρ, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε ακόμα και με 16 πόντους, 59-43. Ωστόσο, κι εκεί που έμοιαζε να μπαίνει το νερό στο αυλάκι για το τριφύλλι, ήρθε ο ΜακΡέι και με ένα προσωπικό 5-0 σερί, που σφραγίστηκε με ένα τρομερό buzzer beater σουτ τριών πόντων του Αμερικανού, ψαλίδισε τη διαφορά, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο -11 για την ομάδα του, 59-48.

Αξίζει να διαβάσεις

Παναθηναϊκός AKTOR: Κοντά στη Βαλένθια ο Σορτς – Το συμβόλαιο του στο τριφύλλι
Στον Πανιώνιο ο Κωνσταντίνος Δενδρινός
Αταμάν: «Σας ευχαριστώ πολύ για αυτά τα τρία χρόνια που περάσαμε μαζί»
Επίσημη η «βόμβα» Νικ Καλάθη στον ΠΑΟΚ!

Το comeback και το σερί της Ένωσης συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου μείωσε έως και το -4, 59-55, έπειτα από τρίποντο του Χόλινς. Τότε ήταν που ο Εργκίν Αταμάν επανέφερε στο παρκέ τον Μήτογλου και ο Έλληνας φόργουορντ αμέσως έδωσε ανάσα στην ομάδα του, αφού με σουτ τριών πόντων έκανε το 62-55. Στη συνέχεια, ο Γκραντ με ωραίο καλάθι από μέση απόσταση, έστειλε την διαφορά στους εννιά, 64-55, αναγκάζοντας τον προπονητή της ΑΕΚ να καλέσει timeout. Έπειτα και παρά τις διαφορές των δέκα πόντων, 70-60 και 72-62, υπέρ του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ δεν το έβαλε κάτω. Έβγαλε σπουδαία αντίδραση και κατάφερε να μειώσει εκ νέου έως τους τέσσερις, 74-70, μετά από τρίποντο του Χόλινς. Στην επόμενη επίθεση του Παναθηναϊκού, ο Ναν έπεσε πάνω στον Ραντλ και αποβλήθηκε με πέντε φάουλ. Οι κιτρινόμαυροι είχαν την ευκαιρία να μειώσουν κι άλλο, όμως ένα φθηνό λάθος του Ραντλ, έφερε το κλέψιμο από πλευράς Παναθηναϊκού, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Γκραντ διαμόρφωσε το 76-70. Όπως ήταν λογικό, ο κύριος Ζούρος πήρε και πάλι timeout. Ο Κουζμίνσκας έκανε το 76-72, όμως οι παίκτες του τριφυλλιού ήταν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών και με 3/4, δύο εύστοχες από τον Γκριγκόνις και μία από τον Χουάντσο, διαμόρφωσαν το τελικό σκορ, 79-72.

Για τους νικητές, ο Μήτογλου σκόραρε 22 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ. Ακολούθησαν στο σκοράρισμα για τον Παναθηναϊκό ο Λεσόρ, με 16 πόντους, με τον Γάλλο να παίρνει και 10 ριμπάουντ και ο Γκραντ, που σταμάτησε στους 13 πόντους. Από πλευράς ΑΕΚ, 18 πόντους σκόραρε ο Κουζμίνσκας και 14 ο ΜακΡέι.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 39-30, 59-48, 79-72

TAGGED:ΑΕΚΚύπελλο Ελλάδας ΑνδρώνΠαναθηναϊκός
Κοινοποίηση Άρθρου
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Threads Email Copy Link Εκτύπωση
Κοινοποίηση
Προηγούμενο Άρθρο Ολυμπιακός: Κοντά στο sold out με Φερεντσβάρος
Επόμενο Άρθρο Μπαρτζώκας: “Ο Ολυμπιακός πρέπει να πηγαίνει μέχρι τέλους σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει – Δεν υποτιμούμε κανένα τρόπαιο”
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα

Τι έφτιαξες πάλι Στίβεν Σπίλμπεργκ: Σαρώνει το Ημέρα Αποκάλυψης με την Έμιλι Μπλαντ, τον Τζος Ο΄Κόνορ και τον Κόλιν Φερθ
TV
Ξεκίνησε σαν Όνειρο και έγινε Έφιάλτης: Η σεζόν 2018-19 των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς
STORIES
Ισπανία – Πράσινο Ακρωτήρι 0-0: Άχρωμο, άοσμο και απογοητευτικό το ντεμπούτο της Φούρια Ρόχα στο Μουντιάλ 2026
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η επόμενη ομάδα του Μπότη
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Έκλεισε» τον Σαϊμπάρι η Μπάγερν
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Συνέτριψε την Μπεσίκτας η Φενέρ και έφερε στα ίσα τους τελικούς
Basketball Superligi

Advertise

  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία

Αξίζει να διαβάσεις

Stoiximan GBL

Ο Κολοσσός Ρόδου ανακοίνωσε τον Άπσον

15/06/2026
Elite League

Στα Μέγαρα ο Παύλος Πεταλωτής

15/06/2026
Euroleague

Παναθηναϊκός: Όλα για τον Ομπράντοβιτς – Χωρίς εναλλακτική λύση περιμένει το «ναι» του Ζοτς

15/06/2026
EuroleagueStoiximan GBL

Έσκασε η μεγάλη είδηση: Παρελθόν ο Αταμάν από το Τριφύλλι!

15/06/2026
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Follow US
© 2020-2026 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Καλωσόρισες στο totalbasket.gr!

Συνδέσου στον λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη ή Email
Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό σου;