30/05/2024
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Καλτσίδου: «Να παίξουμε με τον τρόπο που θέλουμε απέναντι στη Μίσκολτς»

Η προπονήτρια των London Lions, Στέλλα Καλτσίδου, μίλησε στην εκπομπή «Woman to Woman» του EOK WebRadio με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και την Εβίνα Μάλτση. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για τα δύο παιχνίδια με τη Μίσκολτς για τα προκριματικά της Ευρωλίγκας: «Είναι μια δύσκολη κατάσταση, θα είναι δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Το Μίσκολτς έχει την εμπειρία, έχει παίξει στην Ευρωλίγκα, ενώ εμείς είμαστε μια καινούργια ομάδα. Παρά το ότι έοχυμε αθλήτριες που έχουν αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα για πολλά χρόνια, σαν ομάδα δεν έχουμε ακόμα αυτήν την εμπειρία. Οι πιθανότητες σε τέτοια παιχνίδια θεωρώ πάντα ότι είναι 50-50. Σίγουρα αυτό που μας απασχολεί είναι το πώς θα καταφέρουμε εμείς να παίξουμε με τον τρόπο που θέλουμε, φυσικά κάνοντας ό,τι μπορούμε, «διαβάζοντας» τούς αντιπάλους και τα σχετικά. Είναι στην ουσία δύο ημίχρονα και κάθε ημίχρονο θα είναι πολύ διαφορετικό. Το πρώτο ματς το παίζουμε εδώ, το δεύτερο στην Ουγγαρία. Είναι μια έδρα πολύ δυνατή, με πάρα πολύ κόσμο και μεγάλη ένταση. Νομίζω ότι το «κλειδί» θα είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι εδώ και ύστερα να δούμε πώς θ’ ανταποκριθούμε σε όλες τις συνθήκες εκεί. Θα δείξει».

Για τον σχεδιασμό του ρόστερ: «Σίγουρα αυτό το καλοκαίρι ήταν αρκετά… στρεσογόνο, γιατί έπρεπε να φτιάξουμε μια ομάδα από την αρχή, με διαφορετικές συνθήκες και διαφορετικούς στόχους. Είναι, όμως, ωραία όλη αυτή η διαδικασία και ελπίζουμε το αποτέλεσμα να μάς δικαιώσει. Η σύνθεση της ομάδας είναι ακριβώς έτσι όπως το φανταζόμασταν. Έχω την τύχη να συνεργάζομαι με μία General Manager και ένα staff γενικότερα της οργάνωσης όλου του οργανισμού όπου είναι πάρα δεκτικοί σε ό,τι έχουμε «χτίσει» μέχρι στιγμής, πάντα φυσικά μέσα στα όρια του δυνατού. Αυτό που θέλαμε γενικότερα σαν φιλοσοφία ήταν να φτιάξουμε μια ομάδα που θα στηρίζεται σε Αγγλίδες παίκτριες, φέρνοντας έτσι τις καλύτερες Αγγλίδες στην ομάδα και, από ‘κει και πέρα, να συμπληρώσουμε τα κενά με δυνατές ξένες, έτσι ώστε να έχουμε μια ομάδα απειλητική από κάθε θέση και με διαφορετικούς τρόπους. Νομίζω ότι στη θεωρία το έχουμε καταφέρει αυτό, μένει να το αποδείξουμε και εντός γηπέδου».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ  Σίμτσακ: «Η απόφαση του προέδρου να ασχοληθεί πραγματικά άλλαξε το ρου της ιστορίας»

Για την απόκτηση της Μέγκαν Γκούσταφσον: «Σίγουρα όταν θέλεις να επιλέξεις έναν παίκτη κοιτάς την εικόνα και αν μπορεί να ταιριάξει σε αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Η Μέγκαν είναι μια αθλήτρια που θεωρώ ότι μπορεί να ταιριάξει πάρα πολύ στον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε να παίξουμε και επίσης μπορεί να ταιριάξει με τις υπόλοιπες παίκτριες. Κάτι πιο σημαντικό απ’ όλο αυτό είναι ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά της. Το γεγονός ότι ήταν στην Ελλάδα και μπορούσα να πάρω πληροφορίες σχετικά με την ακριβή εικόνα του ποια είναι ως άνθρωπος σίγουρα έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο, γιατί έμαθα όλες τις πληροφορίες που ήθελα ώστε να με κάνουν να πω ότι έχει όλο το πακέτο που θέλω. Και η Μέγκαν ήταν πάρα πολύ θετική και της άρεσε πάρα πολύ το πρότζεκτ της ομάδας, το τι στόχους έχουμε και το γεγονός σίγουρα ότι θα είναι στο Λονδίνο. Αυτό που περιμένουμε είναι να πάρει το διαβατήριό της στα χέρια της, γιατί έχει κάνει όλες τις διαδικασίες για να παίξει με ισπανικό διαβατήριο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *