21/04/2024
Παγκόσμιο Κύπελλο

Ζαγκλής: «Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν Προολυμπιακά σε όλες τις ηπείρους»

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, τέθηκε στη διάθεση των ΜΜΕ που βρέθηκαν στη Μανίλα για να καλύψουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ρωτήθηκε για τα Προολυμπιακά Τουρνουά που θα γίνουν το επόμενο καλοκαίρι ξεκαθαρίζοντας πως αν και το ιδανικό θα ήταν να μοιραστούν σε όλες τις ηπείρους οι τέσσερις διοργανώσεις, κάτι τέτοιο δεν είναι υποχρεωτικό και θα εξαρτηθεί από τις χώρες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να φιλοξενήσουν τα τουρνουά. Η Ελλάδα, θυμίζουμε, εξετάζει σοβαρά το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

«Εξαρτάται από τους υποψηφίους και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτή είναι η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα. Οι κανονισμοί δεν μας υποχρεώνουν να “απλώσουμε” τα τέσσερα τουρνουά. Σε επίπεδο πολιτικής θα ήταν καλό να τα “απλώσουμε” αν έχουμε υποψηφιότητες από αρκετές ηπείρους, αλλά πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δούμε ποιες υποψηφιότητες έχουμε, όπως επίσης ποιες συνθήκες. Είναι σημαντικό για μας να έχουμε υψηλού επιπέδου συνθήκες για τους παίκτες. Είναι κάτι που θα γίνει πολύ κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως καταλαβαίνετε. Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τη ΔΟΕ για τη συνεργασία στο κομμάτι της χρονικής στιγμής που διεξάγεται το Προολυμπιακό. Θα δούμε ποιες υποψηφιότητες θα έχουμε και ποιες συνθήκες θα διαμορφωθούν. Ξαναλέω, σε επίπεδο πολιτικής, θα ήταν καλό να μην γίνουν όλα τα τουρνουά σε μία ήπειρο, αλλά είναι κάτι που δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Πρέπει να δούμε», τόνισε.

«Τα Προολυμπιακά δεν ‘πρέπει’ να μοιαραστούν σε κάθε ήπειρο. Εξαρτάται από τις υποψηφιόητες. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε κάτι. Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχουν υπάρξει wild-cards, οπότε δεν μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή σε ένα Προολυμπιακό τουρνουά, ζητώντας να το διοργανώσεις. Οι 24 ομάδες είναι καθορισμένες. Από μία επιχειρηματική σκοπιά, μπορείτε να μου πείτε ότι αυτό δεν είναι έξυπνο, όμως το Διοικητικό Συμβούλιο είναι ξεκάθαρο. Δίνουμε προτεραιότητα στο αγωνιστικό κομμάτι και όχι στο επιχειρηματικό. Δίνουμε έμφαση στο αγωνιστικό κομμάτι και όχι στις wild-cards και στις ομάδες που μπορούν να μπουν στη διοργάνωση από το ‘παράθυρο’. Πρέπει να δούμε ποιες από τις 24 ομάδες θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να διοργανώσουν τα τουρνουά. Το σοφό θα ήταν να μην γίνουν και τα τέσσερα τουρνουά σε μία ήπειρο. Η επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει τις αγωνιστικές συνθήκες, τα γήπεδα, την εμπειρία των παικτών, τις αποστάσεις από το αεροδρόμιο, όλα αυτά τα στοιχεία που λαμβάνουμε υπόψη. Η απόφαση ανήκει στην επιτροπή. Αυτές είναι όμως οι παράμετροι που κοιτάμε. Δεν είναι κανόνας ότι πρέπει να διεξαχθούν σε διαφορετικές ηπείρους. Εγώ πιστεύω ότι για λόγους πολιτικής θα έπρεπε, αλλά θα δούμε πώς θα εξελιχθεί».

Πηγή : sportfm.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *