14/06/2024
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με αυτοματοποιημένο οφσάιντ και την τεχνολογία γραμμής το νέο πρωτάθλημα!

H κυβέρνηση ανάβει το πράσινο φως για τη νέα σύμβαση του VAR, που θα περιλαμβάνει και τις εφαρμογές του για το αυτοματοποιημένο οφσάιντ και την τεχνολογία γραμμής.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αποφάσισαν να εγκρίνουν τη νέα σύμβαση για την ανανέωση της χρήσης του VAR, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα monobala.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις όποιες αντιδράσεις εξαιτίας του μεγάλου κόστους, τελικά η κυβέρνηση θα καλύψει το ποσό της νέας σύμβασης στην οποία θα μπουν δύο νέες και απαραίτητες εφαρμογές, το αυτοματοποιημένο οφσάιντ και η τεχνολογία γραμμής (goal line technology). Με την πρώτη εφαρμογή θα μειώνεται ο χρόνος απόφασης των διαιτητών για να διαλευκανθεί αν σε μια φάση υπάρχει ή όχι οφσάιντ και με τη δεύτερη θα γίνεται σαφές αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή τέρματος ή όχι.

Αυτές οι δυο εφαρμογές θα ανεβάσουν το συνολικό κόστος κατά 5 εκατ. ευρώ. Έτσι το κόστος αναμένεται να φτάσει τα 20 εκατ. ευρώ για την προσεχή πενταετία. Η προηγούμενη σύμβαση, που υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ το 2019, κόστισε 15 εκατ. ευρώ και πάλι είχε επιβαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *