Η Νίκη Λευκάδας κέρδισε με 65-43 τον Αθηναϊκό και έκανε το 2-1 στη μεταξύ τους σειρά των play–out της Α1 Γυναικών, παραμένοντας στην κατηγορία και την επόμενη σεζόν. Η γκαρντ των νησιωτών, Άσπα Γασπαράτου, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Woman to woman» του EOK WebRadio. Αναλυτικά είπε:
Για τη φετινή χρονιά της Νίκης Λευκάδας: «Ήταν μια απ’ τις πιο δύσκολες χρονιές που έχω κάνει, γιατί δεν περίμενα να έχω τόσες μετακινήσεις είναι η αλήθεια. Νομίζω ότι κατέληξε πολύ ωραία η χρονιά, καταφέραμε να παραμείνουμε στην κατηγορία παρ’ όλη την κούραση της χρονιάς. Αυτό… απάλυνε λίγο την κούρασή μας».
Για την πρώτη ήττα απ’ τον Αθηναϊκό, που έκλεισε και με σερί 0-20: «Δεν το πιστεύαμε στην αρχή αυτό που έγινε. Μάλλον είχαμε πάει πάρα πολύ σίγουρες, γιατί στο ημίχρονο κερδίζαμε και στην 4η περίοδο έγινε ένα 20-0 σερί. Δε μπορέσαμε να το διαχειριστούμε και νομίζω ότι αυτό φταίει που δε βρήκαμε και λύσεις. Αφού το συζητήσαμε όλοι μεταξύ μας, το ξεπεράσαμε και το δείξαμε στο επόμενο ματς ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα για εμάς. Οπότε το διαχειριστήκαμε καλά μπορώ να πω».
Για τις εμφανίσεις της στα ματς με τον Αθηναϊκό για τα play-out: «Δε νομίζω ότι είναι η εμπειρία, απλά έδωσα την καρδιά μου, το έκανα γιατί ένιωσα ότι θέλω να παίξω και να κερδίσω, ένιωσα ότι δε θέλω να τελειώσει η χρονιά μας έτσι. Το ίδιο ένιωσαν και οι συμπαίκτριές μου, νιώθαμε ότι δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. Έπαιξα με την καρδιά μου και το ευχαριστήθηκα πάνω απ’ όλα. Τους τρεις τελευταίους αγώνες τους ευχαριστήθηκα πάρα πολύ και ίσως γι’ αυτό ανέβηκα λίγο παραπάνω».
Για το πώς ξεπέρασαν τις δυσκολίες της φετινής σεζόν: «Μετά τους πρώτος τραυματισμούς, με πρώτο της Ζωής Πολίτη, είχαμε λίγο σοκαριστεί και φοβηθεί. Πρώτον για τον τραυματισμό που είχε και δεύτερον για τη συνέχεια, γιατί μετά ήρθε και της Βαλεντίνας Τσαβόνι και άλλων. Μπορεί να μας έκανε και πιο δυνατές αυτό, ερχόμασταν στην προπόνηση και ήμασταν πιο συγκεντρωμένες, προσέχαμε τους εαυτούς μας, ήμασταν όλες μαζί. Παρ’ ότι ήμασταν 7 άτομα και η προπόνηση δε γινόταν σωστά προφανώς, μας βοήθησε ότι ήμασταν μαζί, τα συζητούσαμε όλα, λέγαμε ότι είμαστε σε μια δύσκολη φάση αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εμψυχώναμε η μία την άλλη, αυτό μάς κράτησε πιο πολύ».
Για την παρουσία των ξένων στο πρωτάθλημα: «Γενικά έχω περάσει και από ομάδες που δεν είχαν πολλές ξένες και σαν επιλογή ήταν να παίξουν οι μικρές. Έχω περάσει και από ομάδες που ήσουν πίσω απ’ τις ξένες και έπρεπε να “αρπάξεις” αυτήν τη μικρή ευκαιρία που θα σου έρθει. Νομίζω ότι σε βοηθούν πάρα πολύ οι ξένες μέσα στη χρονιά, σε βελτιώνουν πάρα πολύ, έχουν έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και σε βάζουν στη διαδικασία να είσαι κι εσύ έτσι. Παίρνεις και πάρα πολλές εμπειρίες από εκεί, γι’ αυτό “χτίζεσαι” σιγά-σιγά. Απλά “αρπάζεις” αυτήν τη μικρή ευκαιρία που σου έρχεται μες στο αγώνα και αυτό είναι όλο».
Για το μπάσκετ γυναικών: «Γενικά το μπάσκετ γυναικών εξελίσσεται και αυτό μ’ αρέσει πάρα πολύ, γιατί επιτέλους δίνεται μια μεγαλύτερη σημασία στις γυναίκες, ανεβαίνουν κάποια πράγματα. Το αξίζουμε όλες οι γυναίκες να ασχολούνται και με εμάς, είμαστε όλοι το ίδιο. Ανυπομονώ για τα επόμενα χρόνια».
Για το τι θα ήθελε να αλλάξει στο μπάσκετ γυναικών: «Πιστεύω ότι θα ήθελα να γεμίζουν πάρα πολύ περισσότερο τα γήπεδα στο μπάσκετ γυναικών. Όπως βλέπω ένα παιχνίδι ανδρών, ακόμη και πρωταθλήματος, και είναι γεμάτο, θα ήθελα να το δω και στις γυναίκες. Αυτό σε κάθε παίκτρια δίνει αυτοπεποίθηση, χαρακτήρα, θέλει πιο πολύ να παίξει, να δείξει. Θα βοηθήσει πάρα πολύ τις γυναίκες το να έρχεται ο κόσμος και να μας στηρίζει, να μας δείχνει ότι είμαστε όλοι ίδιοι, ότι έρχονται για να δουν μπάσκετ».