Έντονα προβληματισμένος παρουσιάστηκε ο Βασίλης Σπανούλης μετά την ήττα της Ελλάδας από την Πορτογαλία, η οποία αποτέλεσε το δεύτερο αρνητικό αποτέλεσμα της Εθνικής στο πρώτο “παράθυρο” των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός απέφυγε να σταθεί στη διαιτησία, ξεκαθαρίζοντας πως η εικόνα της ομάδας δεν οφειλόταν σε εξωτερικούς παράγοντες. Αντίθετα, υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι διεθνείς δεν παρουσιάστηκαν όσο έτοιμοι απαιτούσε η αναμέτρηση, επισημαίνοντας πως η ευθύνη βαραίνει όλους.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα τεχνικού
“Δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις που χρησιμοποιείτε. Εφιάλτης, καταστροφή και αυτά, αυτά είναι για άλλους. Δεν είναι για εμένα και για αυτά που πρεσβεύω. Είναι ίσως για εσάς, δεν ξέρω για ποιον είναι. Όχι πάντως για εμένα. Η ουσία είναι ότι ήμασταν ανέτοιμοι στο παράθυρο. Έχουμε όλοι ευθύνη για αυτό. Τα παιδιά ήρθαν τελείως απροετοίμαστα. Χωρίς προπόνηση. Σε πολύ κακή κατάσταση. Πάνω από όλα, την ευθύνη την έχουμε όλοι, ο καθένας το μερίδιό του. Πρέπει ο καθένας να σκεφτεί τι πρεσβεύουμε, σε ποια ομάδα παίζουμε, γιατί ήταν σαν να ήρθαμε από τις διακοπές“


