Ο Τσάβι Πασκουάλ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποια συμφωνία με την Μπαρτσελόνα και πως δεν υπήρξε ποτέ επίσημο ενδιαφέρον από πλευράς των Καταλανών.
Ο Ισπανός τεχνικός, που αποχώρησε πρόσφατα από τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, δήλωσε στη «Mundo Deportivo» πως βασικός του στόχος παραμένει η επιστροφή στην Euroleague, αν και δεν αποκλείει να περιμένει ακόμα και έναν χρόνο μέχρι να προκύψει η σωστή ευκαιρία.
Ειδικότερα, ο άλλοτε τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε:
«Πολλά έχουν ειπωθεί και αρκετά απλά δεν είναι αλήθεια. Έχω τρομερή σχέση με τον πρόεδρο, και αν ποτέ πιστέψει ότι μπορώ να βοηθήσω, ξέρω πως θα με πάρει τηλέφωνο, δε θα είναι δύσκολο.
Οι άνθρωποι μιλάνε. Αλλά ποτέ δεν υπήρξε επαφή επειδή η Μπαρτσελόνα ποτέ δεν ενδιαφερόταν για την επιστροφή μου. Όταν η Μπαρτσελόνα θέλει κάτι, το παίρνει.
Το πλάνο είναι να επιστρέψω στην Euroleague. Δεν εξετάζω άλλες επιλογές τώρα. Περιμένω για κάτι που θα με ενθουσιάσει πραγματικά. Το να προπονείς είναι διαφορετικό από το να παίζεις. Ένας παίκτης μπορεί να δεχθεί μία πρόταση που δεν τον πείθει πλήρως, εγώ δεν μπορώ. Πρέπει να πιστεύω στο πρότζεκτ.
Αυτό που ξέρω με σιγουριά είναι πως δε θα ξεκινήσω τη σεζόν στην Euroleague ως προπονητής. Και είμαι διατεθειμένος να περιμένω έναν χρόνο αν δε βρω κάτι που με ενθουσιάζει. Αλλά αν βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία, θα την πάρω».