30/05/2024
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Βόβορας: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο απόλυτος σταρ στο Μιλγουόκι»

Ο κόουτς Γιώργος Βόβορας θα βρίσκεται στο τεχνικό επιτελείο των Μιλγουόκι Μπακς (07-17/07) για το Summer League του ΝΒΑ και «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» του EOK WebRadio με τον Γιώργο Βαλαβάνη και τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου.

Αναλυτικά είπε:

Για το τι σημαίνει η όλη αυτή εμπειρία για τον ίδιο: «Ειδικά αυτό το διάστημα που είμαι εκτός ομάδας, είναι σημαντικό να ταξιδεύω, να παίρνω εμπειρίες, να βλέπω πράγματα, γιατί αυτή η περίοδος για ‘μένα είναι πολύ σημαντική, ώστε να είμαι έτοιμος στον επόμενο σταθμό μου, όποιος κι αν είναι. Να έχω βάλει καινούργια πράγματα στη φιλοσοφία μου, στον τρόπο προσέγγισης του αθλήματος, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τις επιτυχίες που πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε σε μια ομάδα».

Για το τι σημαίνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για το Μιλγουόκι και τους Μπακς: «Αυτήν τη στιγμή το Μιλγουόκι θεωρείται ένας απ’ τους πιο δυνατούς οργανισμούς στο ΝΒΑ. Είναι ομάδα πρωταθλητισμού, αυτήν τη στιγμή ο Γιάννης είναι το μεγαλύτερο ή απ’ τα 3 μεγαλύτερα brand names στο ΝΒΑ. Πέρασα 8 μέρες στο Μιλγουόκι και σ’ όλη την πολιτεία του Μιλγουόκι, σε οποιοδήποτε μέρος κι αν βρέθηκα υπάρχει κάτι του Γιάννη. Ο Γιάννης είναι ο απόλυτος σταρ στο Μιλγουόκι. Και απ’ τις συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας, ο Γιάννης είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο γι’ αυτήν την ομάδα αυτήν τη στιγμή.

Μπαίνοντας στο γήπεδο και βλέποντας την ελληνική σημαία ψηλά ήταν κάτι που μου έδωσε ιδιαίτερη χαρά, βλέποντας έναν τέτοιον οργανισμό να δείχνει τέτοιο σεβασμό και στην Ελλάδα και προς το πρόσωπο του Γιάννη. Όλες οι εμφανίσεις σε όλα τα μαγαζιά είναι σχεδόν αποκλειστικά μόνο του Γιάννη. Κάτι που είναι σημαντικό να πω είναι ότι συζητώντας με τους ανθρώπους των Μπακς δε λένε μόνο για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά γενικά για όλη την προσέγγιση και τη νοοτροπία του Γιάννη. Αυτό είναι που κάνει τον Γιάννη ξεχωριστό, γιατί η όλη προσέγγισή του, ο τρόπος που ξεκίνησε απ’ το Μιλγουόκι και το πού έφτασε, αλλά και η δουλειά και η ταπεινότητά του είναι αυτό που όλοι συζητούν».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ  Σίμτσακ: «Η απόφαση του προέδρου να ασχοληθεί πραγματικά άλλαξε το ρου της ιστορίας»

Για την κατάσταση του Γιάννη με το γόνατό του: «Εγώ δεν έχω κάποια πληροφόρηση αν θα είναι στο Παγκόσμιο ή όχι. Είναι ένα λεπτό ζήτημα, στο οποίο θα παρθεί η απόφαση που είναι καλύτερη και για τον Γιάννη. Μακάρι και ευχόμαστε να είναι μαζί με την Εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο».

Για τον κόουτς Άντριαν Γκρίφιν και το προπονητικό staff των Μπακς: «Είναι σημαντικό ότι ερχόμενος στο Μιλγουόκι, ο κόουτς Γκρίφιν δημιούργησε ένα καινούργιο staff με καταξιωμένους προπονητές, όπως ο κόουτς Στοτς, ο κόουτς Πράντι, ο κόουτς Μουτόμπο. Δεκαεφτά προπονητές στελεχώνουν ουσιαστικά το προπονητικό staff, όπου 8 είναι οι βασικοί προπονητές του κόουτς, άλλοι τρεις είναι υπεύθυνοι του βίντεο και άλλοι 5, που είναι και παίκτες, βοηθούν στην προπόνηση μέσα απ’ το παρκέ. Αυτά τα δεδομένα δε μπορούμε να τα δούμε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο οργανισμός δίνει πολύ μεγάλη προσοχή στον τρόπο στελέχωσης του coaching staff και είμαι πολύ τυχερός σε αυτό, γιατί δε συνηθίζεται ο head coach της ομάδας να «τρέχει» την ομάδα στο Summer League. Επειδή μιλάμε για ένα καινούργιο staff, απ’ την πρώτη μέρα είναι στην ομάδα, «τρέχει» αυτός την προπόνηση και θα είναι και ο προπονητής στην ομάδα του Λας Βέγκας. Μιλάμε για μια ομάδα που αποτελείται από 20 παίκτες απ’ όλον τον κόσμο και μέσα σε 8 μέρες προσπαθούμε να γίνει ομάδα, ώστε να μπορέσει να παίξει στο Summer League».

Για το κλίμα στο Μιλγουόκι μετά την περασμένη σεζόν: «Κράτησαν τον βασικό τους “κορμό” και είναι σημαντικό ότι το έκαναν αυτό. Έχουν μια ομάδα έμπειρων παικτών και πάλι μέσα απ’ τον ίδιο “κορμό” θα προσπαθήσουν να φτάσουν στο στόχο τους. Σίγουρα υπήρχε απογοήτευση, αλλά νομίζω ότι απ’ τη στιγμή που ξεκινάει το κεφάλαιο της επόμενης μέρας μ’ έναν καινούργιο προπονητή υπάρχει αισιοδοξία για το καλύτερο».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ  Σίμτσακ: «Η απόφαση του προέδρου να ασχοληθεί πραγματικά άλλαξε το ρου της ιστορίας»

Για τη σχέση των Αμερικάνων με τους ευρωπαίους προπονητές: «Και οι Αμερικάνοι και όλοι οι οργανισμοί θέλουν να παίρνουν ευρωπαίους προπονητές, γιατί θέλουν να συζητούν μαζί τους. Είναι ανοιχτοί ν’ ακούσουν, γιατί θέλουν να κερδίζουν απ’ όλους μικρά πράγματα. Για ‘μας που έοχυμε αυτήν την ευκαιρία είναι ευλογία να είμαστε κοντά σε ένα τέτοιο μεγάλο staff, σε έναν προπονητή όπως ο κόουτς Γκρίφιν που θεωρείται απ’ τους καλύτερους αμυντικούς προπονητές στο ΝΒΑ. Βλέποντας τη φιλοσοφία του καθημερινά, είναι ευλογία για έναν προπονητή σαν κι εμένα να είναι σ’ αυτό το staff. Το πρωτάθλημα το παίρνουν οι άμυνες, αυτό ουσιατσικά πρεσβεύει ο κόουτς Γκρίφιν και θεωρώ ότι μέσα στη χρονιά θα δούμε μια διαφορετική προσέγγιση απ’ τους Μπακς».

Για τις ευκαιρίες που δίνουν οι ομάδες του ΝΒΑ στους παίκτες: «Οι Μπακς είναι μια ομάδα που ουσιαστικά οι τρεις απ’ τους 20 παίκτες έχουν ενεργά συμβόλαια με την ομάδα, δεν έχουν τόσο μεγάλο ρόλο και είναι νέοι παίκτες. Έχουμε τα δύο draft της φετινής διαδικασίας, έχουμε κάποιους παίκτες που έχουν παίξει στο ΝΒΑ στο παρελθόν και ψάχνουν ευκαιρία να επιστρέψουν και παίκτες που τελειώνουν απ’ το κολλέγιο και θέλουν να παίξουν στο ΝΒΑ. Υπάρχει ταλέντο και το σημαντικό είναι ότι οι ομάδες του ΝΒΑ προσπαθούν να δουν το όλο «πακέτο», όχι έναν παίκτη που θα μπορεί απλά να βάλει τη μπάλα στο καλάθι. Προσπαθούν να βρουν έναν παίκτη που θα έχει όλα τα κομμάτια για να μπορέσει να γίνει παίκτης ΝΒΑ».

Για τον Βίκτορ Γουεμπανιαμά: «Για να καταλάβουμε την κατάσταση που επικρατεί, αύριο είναι το πρώτο παιχνίδι που θα παίξουν οι Σπερς, σ’ ένα γήπεδο 20 χιλιάδων θέσεων και είναι ήδη sold out. Ένα φιλικό παιχνίδι με τη θυγατρική ομάδα των Σπερς και δεν υπάρχει εισιτήριο για να δουν το παιχνίδι από κοντά. Σίγουρα είναι ένας αθλητής με σπάνια προσόντα, αλλά είναι πολύ σημαντική η προσέγγιση για να μπορέσουν να τον κρατήσουν συγκεντρωμένο μόνο στο μπάσκετ. Είναι πάρα πολλά αυτά που γίνονται γύρω του, σε ένα παιδί που δεν έχει δείξει ακόμα το ταλέντο του, αλλά οι βάσεις και η μεγάλη προσοχή, συζητώντας και με ανθρώπους εδώ, είναι πώς θα μπορέσει να μείνει συγκεντρωμένος στο στόχο του και να δουλέψει, ώστε να μπορέσει αν βγάλει στο παρκέ όλα αυτά που ζητάει ο κόσμος. Το παιδί αυτό έχει χάρισμα, αλλά το πού θα φτάσει εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες και το νούμερο 1 είναι η προσήλωση στο στόχο του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *