Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Αποδοχή
Totalbasket.grTotalbasket.grTotalbasket.gr
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
  • Διασυλλογικές
  • Πρωταθλήματα
  • Εθνικές
  • Πρωτοσέλιδα
  • Πρόγραμμα TV
  • Blog
  • Podcast
  • Total Euroleague
  • Total Show
  • Euroleague
  • Stoiximan GBL
  • NBA
  • Interviews
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Reading: Τσινέκε: «Ήμουν έτοιμη για το βήμα παραπάνω στο εξωτερικό»
Κοινοποίηση
Είσοδος
Ειδοποίηση
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Έχεις ήδη λογαριασμό; Είσοδος
Follow US
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Totalbasket.gr > Blog > Interviews > Τσινέκε: «Ήμουν έτοιμη για το βήμα παραπάνω στο εξωτερικό»
Interviews

Τσινέκε: «Ήμουν έτοιμη για το βήμα παραπάνω στο εξωτερικό»

TotalBasket Newsroom
Τελευταία Ανανέωση: 09/02/2024 00:08
TotalBasket Newsroom
221 Προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Κοινοποίηση
4 Λεπτά Aνάγνωσης
Κοινοποίηση

Η Έλενα Τσινέκε έκανε τη δική της παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio και μετέφερε τις εμπειρίες της απ’ την Πολωνία και την Γκόρζοφ. Αναλυτικά είπε:

Για την εμπειρία που βιώνει στην Πολωνία: «Γενικά μαθαίνω πολλά και για τον εαυτό μου και σαν αθλήτρια και σαν άνθρωπος. Παίζω άλλη θέση τώρα, είμαι point guard που ποτέ δεν έπαιζα και έχω μάθει πάρα πολλά. Πολλή βελτίωση, αλλά και πολλή δουλειά ακόμη».

Για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει στην Γκόρζοφ: «Ήξερα ότι είμαι έτοιμη. Ήθελα να κάνω το βήμα παραπάνω και να παίξω στο εξωτερικό. Γενικά μπορώ να πω ότι έχω μάθει πολλά. Υπάρχει και μεγάλη υποστήριξη απ’ τους προπονητές, τι κάνω καλά και τι πρέπει να βελτιώσω, οπότε όλα αυτά είναι plus για ‘μένα».

Για το αν έχει παραπάνω πίεση λόγω ότι είναι σε μια ομάδα ως ξένη: «Δε θα έλεγα ότι υπάρχει πίεση. Είτε αν έπαιζα σε ελληνική ομάδα, είτε σε μια ομάδα ως ξένη, θα ήμουν το ίδιο. Προσπαθώ να το αντιμετωπίσω αυτό σαν κάτι για το οποίο πρέπει να δουλέψω για να μπορέσω ν’ ανταπεξέλθω. Αν μου δίνουν έναν ρόλο σε μια ομάδα ξέρω ότι πρέπει να δουλέψω σκληρά για να μπορέσω να βοηθήσω αυτήν την ομάδα».

Για το κομμάτι που την έχει δυσκολέψει περισσότερο στη θέση του point guard: «Θα έλεγα το να σκεφτώ γρήγορα, να πάρω μια απόφαση όταν υπάρχει πίεση στη μπάλα. Αυτό με έχει δυσκολέψει, αλλά πιστεύω ότι θα το βελτιώσω. Πρέπει να φωνάζω, να δείχνω το σύστημα καθαρά, όλα αυτά είναι καινούργια για ‘μένα, αλλά ό,τι είναι δύσκολο μ’ αρέσει».

Αξίζει να διαβάσεις

Αγγελίδης: «Ήταν παιχνίδι “must win” για εμάς, περήφανος για τα κορίτσια»
Μάντζαρης: «Στον Πανελλήνιο κοιτάζουμε ψηλότερα, θέλω να “χτίσω” ρόστερ με μέλλον»
Βασιλάρας: «Η φιλοσοφία μας είναι να δίνουμε ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους που πιστεύουν στο όραμα μας»
Καρλάφτη: «Πήραμε τις νίκες που θέλαμε, τυχερή που έπαιξα στη χώρα μου με την Εθνική»

Για το αποκλεισμό τους απ’ την Πολκοβίτσε στο Κύπελλο: «Ήταν ένας στόχος το Κύπελλο. Δεν είχαμε και την Αυστραλή μας, η οποία είναι η καλύτερή μας παίκτρια και 1η σκόρερ στο πρωτάθλημα. Εγώ είχα πάθει διάστρεμμα την προηγούμενη μέρα του αγώνα, οπότε δε μπορούσα να παίξω στο 100%. Δεν είχαμε, δηλαδή, μια γεμάτη ομάδα. Υπάρχουν, όμως, πολύ πιο σημαντικά παιχνίδια στη συνέχεια».

Για τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος: «Ο μεγάλος στόχος είναι αυτός. Κερδίσαμε την Πολκοβίτσε στην έδρα μας και αυτό μάς δίνει αυτοπεποίθηση, ξέρουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και αυτήν και τη Λούμπλιν».

Για το πώς βίωσε τη συμμετοχή της στο EuroCup: «Ήταν πολύ καλή εμπειρία, γιατί έμαθα πάρα πολλά. Σε κάθε αγώνα παίζεις με παίκτριες πολύ ψηλού επιπέδου, οπότε είναι πολύ διασκεδαστικό να παίζεις εναντίον τους, καθώς καταλαβαίνεις πού βρίσκεσαι κι εσύ η ίδια όταν τις αντιμετωπίζεις. Όσον αφορά το πολωνικό πρωτάθλημα, μού έκανε εντύπωση πόσο ανταγωνιστικό είναι, μια ομάδα μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε άλλη».

Για το αν της λείπει το κολλεγιακό μπάσκετ: «Εννοείται πως μου λείπει. Προσπαθώ να παραμένω σε επαφή με πολλές συμπαίκτριες που είχα, αλλά και προπονητές, γιατί όντως μου λείπει. Ήταν σαν οικογένεια, έπαιξα εκεί 4 χρόνια, οπότε ουσιαστικά μεγάλωσα μαζί τους».

Για την Εθνική ομάδα: «Η ομάδα είναι όλο και πιο νεανική, έχει πολλή ενέργεια. Πιστεύω θα έχουμε μια καλή χημεία όλοι, έχουμε δυνατά κομμάτια. Τη Μαριέλλα και τη Σπανού στο post, εμένα και την Παυλοπούλου στη θέση του “άσσου”, την Χριστινάκη. Γενικά έχουμε πολλές επιλογές. Αυτό θα “δέσει” πολύ ωραία για να πάμε αρκετά ψηλά και να θέσουμε καινούργιους στόχους. Ο προπονητής μάς λέει συνέχεια να βελτιωνόμαστε ατομικά και συμφωνώ, όπου και να είμαστε πρέπει να βελτιωνόμαστε, γιατί όταν βρεθούμε πρέπει να είμαστε έτοιμες. Υπάρχει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια ν’ ανέβουμε όλο και πιο ψηλά σαν εθνική ομάδα και να μπορέσουμε να πάμε μέχρι και στο Παγκόσμιο».

TAGGED:Έλενα ΤσινέκεΣυνέντευξη
Κοινοποίηση Άρθρου
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Threads Email Copy Link Εκτύπωση
Κοινοποίηση
Προηγούμενο Άρθρο Μάντζαρης: «Η Ροζέτο είναι η καλύτερη επιλογή που έχω κάνει στη ζωή μου τα τελευταία χρόνια»
Επόμενο Άρθρο Παρτίζαν – Μπάγερν Μονάχου 78-79: Με πορθητή Φρανσίσκο άλωσε το Βελιγράδι η Μπάγερν
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα

Στη λίστα της Μπαρσελόνα ο «ακριβός» Βίκτορ Όσιμεν
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Συνέχισαν με νίκες Μπαχτσέσεχιρ και Μπεσίκτας στο Eurocup
EuroCup
Αταμάν: «Να παίξουμε έξυπνα, κλειδί η άμυνά μας» 
Euroleague
Μήτογλου: «Ο Παναθηναϊκός είναι η οικογένειά μου – Πάμε στο Μονακό για τη νίκη»
Euroleague
NBA: To Top 10 της βραδιάς με Όστιν Ριβς στην κορυφή
NBA
NBA: Τέταρτο συνεχόμενο triple-double για τον Γιόκιτς και εύκολη νίκη των Νάγκετς
NBA

Advertise

  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία

Αξίζει να διαβάσεις

EuroleagueInterviews

Μανωλόπουλος: «Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν ίσως τα δυνατότερα ρόστερ στην Ευρωλίγκα»

22/10/2025
Elite LeagueInterviews

Ζορμπάς: «Θέλω να αξιοποιήσω αυτήν τη χρονιά σαν “σκαλοπάτι” για το επόμενο βήμα»

16/10/2025
InterviewsΑ1 Γυναικών

Βιντσιλαίου: «Είναι εφικτό να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα»

16/10/2025
Elite LeagueInterviews

Καλαμπάκος: «Ήταν καλή εποχή που επέστρεψα στην Αθήνα, για μία καλή ομάδα όπως ο Πρωτέας»

15/10/2025
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Follow US
© 2020-2025 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Καλωσόρισες στο totalbasket.gr!

Συνδέσου στον λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη ή Email
Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό σου;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.