22/07/2024
Α1 Γυναικών Εθνική Γυναικών ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σπανού: «Το Ευρωμπάσκετ 2025 θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα»

Η διεθνής σέντερ, Άρτεμις Σπανού, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Woman to woman» του EOK WebRadio με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και την Εβίνα Μάλτση. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για τα συναισθήματά της μόλις έμαθε ότι η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το Ευρωμπάσκετ 2025: «Όταν το έμαθα χάρηκα πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι πως μας είχαν πει ότι προσπαθούσαμε να το πάρουμε, αλλά ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Εν τέλει τα καταφέραμε, οπότε χάρηκα πάρα πολύ. Όπως έχω ξαναπεί, έφυγε ένα βάρος για τα προκριματικά με το αν θα περάσουμε ή όχι. Ξέρουμε ότι θα είμαστε εκεί σίγουρα το 2025».

Για το τι σημαίνει αυτό το γεγονός για το μπάσκετ γυναικών: «Δίνει τεράστιο κίνητρο ατομικά και ομαδικά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι μία τέτοια διοργάνωση γίνεται στη χώρα μας μετά από τόσα χρόνια. Θέλουμε να μπορέσουμε να φέρουμε κόσμο στο γήπεδο, κορίτσια να δουν μπάσκετ, να ξεκινήσουν στο μπάσκετ και να έχουμε περισσότερα παιδιά. Είναι σημαντικό για πολλά πράγματα και ειδικά για το μπάσκετ γυναικών, που στη χώρα μας δεν έχει τη μεγαλύτερη διαφήμιση και τη μεγαλύτερη αγάπη από ανθρώπους να το βλέπουν. Σίγουρα σε όλα θα είναι σημαντικό».

Για το αν αυτό το γεγονός θα παίξει ρόλο στην ανάπτυξη του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα: «Σίγουρα, αλλά για να φτάσουμε στο σημείο να γίνει κάτι θετικό με όλο αυτό πρέπει να υπάρξει πλάνο και σχεδιασμός, που πιστεύω ότι η ΕΟΚ το έχει ξεκινήσει ήδη. Θα μάς ανακοινωθούν και κάποια πράγματα σε μερικές μέρες, οπότε σίγουρα όλοι θα δουλέψουν στο 100% γι’ αυτά τα 2 χρόνια. Είναι ευθύνη και για εμάς τις αθλήτριες να δουλέψουμε στο 100% στο μπασκετικό μας κομμάτι, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια καλή διοργάνωση. Δείξαμε απ’ τη φετινή διοργάνωση ότι μπορούμε να είμαστε σε αυτό το επίπεδο, οπότε θέλουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο και να ευχαριστήσουμε εμάς και τη χώρα μας».

Για τον όμιλο των «παραθύρων» με τους τρεις συν-διοργανωτές του Ευρωμπάσκετ (Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία): «Σίγουρα ο όμιλος αυτός θα είναι ένας δύσκολος όμιλος. Η Τσεχία και η Γερμανία έφτασαν στην 8άδα, η Ιταλία ξέρουμε κι απ’ τα φιλικά ότι δεν είναι εύκολη αντίπαλος. Κι εμείς δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα, οπότε σίγουρα θα είναι ένα καλό τεστ και για ‘μας, τόσο προπονητικά, όσο και πνευματικά για να μάς προετοιμάσει για το καλοκαίρι του 2025».

Για το πώς την υποδέχτηκαν στη Μπουρζ: «Με έχουν υποδεχτεί πάρα πολύ καλά, είναι απ’ τις πιο οργανωμένες ομάδες που έχω βρεθεί στην καριέρα μου. Φαίνεται ότι είναι μπασκετική ομάδα και μπασκετική πόλη. Ακόμη και στα τουρνουά που έχουμε παίξει, όπου έχουν γίνει μακριά από το γήπεδό μας, έχει έρθει κόσμος απ’ το Μπουρζ. Μέχρι στιγμής δεν έχω να πω κάτι αρνητικό».

Για τους φετινούς στόχους της Μπουρζ: «Οι στόχοι είναι υψηλοί και φαίνεται από το πώς γίνονται οι προπονήσεις, που είναι πολύ σκληρές, απ’ τα λόγια του προπονητή με το πώς θέλει να παίζουμε και ακόμη και οι λεπτομέρειες, όπου η ομάδα έχει φέρει αθλητικούς ψυχολόγους, μασέρ και οτιδήποτε άλλο ώστε να έχουν όλες οι αθλήτριες ό,τι χρειάζονται. Σίγουρα θέλουμε να κατακτήσουμε τίτλους. Δεν είναι εύκολο, αλλά ξεκινάμε από τώρα με την προετοιμασία, έτσι ώστε στο τέλος της χρονιάς να είμαστε καλύτερα απ’ τον αντίπαλο και να μπορέσουμε να πάρουμε αυτά τα παιχνίδια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *