Νέα δεδομένα δημιουργούνται στο ελληνικό μπάσκετ μετά την απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία έφερε αναστάτωση στον χώρο, με τον Προμηθέα Πάτρας και τον Βαγγέλη Λιόλιο να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Η ΕΕΑ εξέτασε τις καταγγελίες που είχαν κατατεθεί από τον Ηλία Παπαθεοδώρου και το Μαρούσι και αποφάσισε να τις κάνει δεκτές, προχωρώντας σε μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για την ομάδα της Πάτρας.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή έκρινε ότι υπάρχουν παραβάσεις που αφορούν τον Προμηθέα, ενώ παράλληλα θεώρησε υπεύθυνο τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιο.
Η απόφαση προβλέπει την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής του Προμηθέα στις επαγγελματικές διοργανώσεις, εξέλιξη που προκαλεί έντονες αντιδράσεις και αναμένεται να έχει συνέχεια.
Η υπόθεση πλέον περνά σε νέα φάση, καθώς οι εμπλεκόμενες πλευρές καλούνται να διαχειριστούν τις συνέπειες μιας απόφασης που μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις ισορροπίες στο ελληνικό μπάσκετ.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πιθανές προσφυγές ή νέες κινήσεις από την πλευρά του Προμηθέα και των εμπλεκομένων αναμένεται να καθορίσουν την εξέλιξη της υπόθεσης.
Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΕΑ:
1. Κλήση σε ακρόαση ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ,
1) για ανάκληση του χορηγηθέντος πιστοποιητικού αγωνιστικής περιόδου 2025-2026 κατ΄άρθρο 77Α παρ.παρ.3 εδ. τελ. και 7, σε συνδυασμό με άρθρο 69 παρ.12 Ν.2725/1999 όπως ισχύουν,
2) για ανάκληση των από 10.07.2020 αποφάσεων της Επιτροπής, με τις οποίες χορηγήθηκε στους Αθανάσιο Τριανταφυλλίδη, Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο και Άγγελο Ζαννή άδεια απόκτησης ποσοστού 30%, 30% και 24,62% αντίστοιχα, του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ, κατ΄άρθρο 69 παρ.1 εδ.δ΄ σε συνδυασμό με άρθρα 69Α παρ.3 και 77Α παρ.9 Ν.2725/1999 όπως ισχύουν,
3) για παράβαση άρθρου 77Α παρ.παρ.1 εδ.α’, 9 και 10, σε συνδυασμό με άρθρο 83 παρ.παρ. 3 και 4 Ν.2725/1999 όπως ισχύουν, (μη υποβολή στην Ε.Ε.Α. υπεύθυνης δήλωσης και Ποινικού Μητρώου του Ευαγγέλου Λιόλιου, με την άτυπη και με ανοχή της Διοίκησης ανάθεσης σ΄αυτόν, διαχείρισης και εκπροσώπησης της ΚΑΕ με έργα που σχετίζονται με τη διοίκηση αυτής).
1.1.) ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΠΡΑΞΗ κατά πλειοψηφία. ΑΝΑΚΑΛΕΙ το χορηγηθέν πιστοποιητικό αγωνιστικής περιόδου 2025-2026.
1.2.) ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΠΡΑΞΗ κατά πλειοψηφία. ΑΝΑΚΑΛΕΙ τις από 10.07.2020 αποφάσεις της Επιτροπής με τις οποίες χορηγήθηκε στους Αθανάσιο Τριανταφυλλίδη, Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο και Άγγελο Ζαννή άδεια απόκτησης ποσοστού 30%, 30% και 24,62% αντίστοιχα, του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ.
1.3.) ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΠΡΑΞΗ κατά πλειοψηφία. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ πρόστιμο 15.000 ευρώ κατά πλειοψηφία. 2. Κλήση σε ακρόαση στον Ευάγγελο Λιόλιο για παράβαση άρθρου 77Α παρ.παρ.1 εδ.α΄, 9 και 10 σε συνδυασμό με άρθρο 83 παρ.παρ.3 και 4 Ν.2725/1999 όπως ισχύουν, (πρόσωπο σχετιζόμενο και συνδεόμενο με οποιονδήποτε τρόπο με την ΚΑΕ, με την ανοχή της Διοίκησης, χωρίς την τήρηση των διατάξεων του αθλητικού Νόμου).


