03/12/2023
Basket League Top ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Σκαραφίγκας: «Ο Ραντούλιτσα μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για όλους στο Μαρούσι»

Ο προπονητής του Αμαρουσίου, Γιώργος Σκαραφίγκας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» με τον Μαρίνο Πρίντεζη και τη Μαριάννα Αξιοπούλου. Αναλυτικά είπε:

Για το ότι το Μαρούσι κατάφερε να συμμετάσχει στην Α1: «Είχα την πεποίθηση ότι θα γίνει αυτό, δεν περίμενα την τελευταία μέρα. Ήμουν σίγουρος απ’ την πρώτη μέρα που πήραμε την απόφαση ότι θα συνεχίσουμε και δηλώσαμε την Α1 ότι θα τα καταφέρναμε. Βοήθησε, βέβαια, και ο κύριος Στασινόπουλος που μπήκε πάρα πολύ, γιατί υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα. Επειδή όμως δουλεύουν πάρα πολλά άτομα στο Μαρούσι, ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρναμε».

Για την παραμονή του στον πάγκο του Αμαρουσίου: «Εγώ ποτέ δεν έκανα συμβόλαια με πλάνο διετίας-τριετίας. Κάθε χρόνο ξεχωριστά ερχόταν, γιατί είμαι κι ένας άνθρωπος που αν δεν περνάω καλά στην καθημερινότητα με ενοχλεί το καθαρά μπασκετικό. Νομίζω ότι είχαμε μετά από 4-5 χρόνια μια κοινή γραμμή, καταφέραμε κάποια πράγματα. Σίγουρα επειδή μεγάλωσε η ομάδα, μεγάλωσε το staff και έγινε μια ΚΑΕ με άλλα άτομα μέσα, ήταν λίγο διαφορετικό, αλλά νομίζω ότι ήταν πού εύκολη απόφαση. Είναι τιμή μου που συνεχίζω στο Μαρούσι».

Για τους φετινούς στόχους του Αμαρουσίου: «Στο τυπικό κομμάτι στόχων είναι η παραμονή στην κατηγορία, όσο κλισέ και να ‘ναι αυτό. Επειδή είμαι πολλά χρόνια στην ομάδα και υπάρχουν διαδικασίες καινούργιες, για ‘μένα ο πρώτος στόχος είναι να γίνουμε ομάδα όλοι μαζί. Έχει εισέλθει στην ομάδα ο κύριος Δήμος Στασινόπουλος, ο οποίος είναι ο μεγαλομέτοχος πλέον της ομάδας και είναι ικανός να μάς αλλάξει ένα επίπεδο την ομάδα. Έχουμε επίσης τον κύριο Γεωργουσόπουλο που είναι ο τεχνοκράτης και παλιός πρόεδρος της ομάδας και τέλος τη μπασκετική ευφυία του Γιώργου Σουρλή στο αγωνιστικό κομμάτι σαν τεχνικός διευθυντής. Όλα αυτά για να “παντρευτούν” δεν είναι εύκολο. Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά που τα έχουμε όλα αυτά, αλλά θα πρέπει να κερδίσουμε και την εμπιστοσύνη όλων».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ  Σε ματς διαφήμιση ο Προμηθέας πήρε το ντέρμπι με την ΑΕΚ Betsson

Για το αν θα κάνουν άλλες κινήσεις: «Είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Υπάρχουν κενά, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί ν’ αλλάξουν. Ξεκινήσαμε μ’ ένα μπατζετ διαφορετικό, ανέβηκε προς το καλύτερο, βλέπω μια συνέχεια πιο αισιόδοξη. Πρέπει να κάνουμε όλοι το καλύτερο δυνατό με το μπάτζετ που υπάρχει και σίγουρα θα υπάρχουν 2-3 κινήσεις ακόμα. Θέλουμε σίγουρα ένα “4άρι” με κύριο στόχο το σουτ και ένα combo, που θα το πάρουμε προς το τέλος».

Για τη συμφωνία με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα: «Απ’ ό,τι ξέρω κι εγώ, έγινε μέσω του Κέσελι, ο οποίος μίλησε με τον δικό μας team manager που γνωρίζονται από παλιά. Είχε μια επιθυμία ο Ραντούλιτσα να παίξει στην Ελλάδα και να κλείσει την καριέρα του εδώ. Μάλλον έχει πολλούς φίλους και του αρέσει το περιβάλλον. Ήθελε Αθήνα συγκεκριμένα και δε νομίζω ότι υπήρχε άλλη ομάδα στην Αθήνα για να παίξει και ν’ αποδείξει. Η αλήθεια είναι ότι ζήτησα 5 λεπτά για ν’ αποφασίσω, αλλά στα 3 λεπτά είπα το “ναι”. Είναι ένας τύπος που μπασκετικά δε μπορούμε να συζητήσουμε εμείς πολλά. Περιμένω να δώσει πολλά πράγματα στην ομάδα απ’ όλα τα πόστα, και εντός και εκτός γηπέδου. Είχαμε μια πρώτη επικοινωνία και αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η πειθαρχία και ο σεβασμός με τον οποίον μού μίλησε στο τηλέφωνο. Δεν το περίμενα για να πω την αλήθεια, οπτικά. Νομίζω ότι ο Μίροσλαβ μπορεί να γίνει η έμπνευση για όλα τα παιδιά. Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι είναι και ο Χάρης Γιαννόπουλος και νομίζω ότι αυτοί οι δύο θα είναι το “κλειδί” στην ομάδα. Και στο παιχνίδι θα είναι το σημείο αναφοράς».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ  Παπαθεοδώρου: «Παίζουμε πολύ καλό μπάσκετ, θα κάνει προσθήκη ο Προμηθέας»

Για το αγωνιστικό μοντέλο που θ’ ακολουθήσει: «Εγώ σε όποια κατηγορία και να είμαι δεν αλλάζω, γιατί αυτό που πιστεύω και μπορώ να πω στα παιδιά πρέπει να το κάνω με τον καλύτερο τρόπο. Να πάω σε συστήματα και πλάνα που απλά τ’ αντιγράφεις δε μπορώ να το κάνω, είναι αυτό που βγαίνει από μέσα μου. Το θέμα είναι αν αυτοί οι παίκτες μπορούν να το υποστηρίξουν. Επειδή ποτέ δεν είναι όλα τέλεια, προσαρμόζομαι εγώ 50% και άλλο 50% οι παίκτες. Για ‘μένα «κλειδί» είναι το γήπεδό μας, που νομίζω θα ‘ναι πολύ καλό. Να κάνουμε εκεί αυτό που πρέπει και να προχωρήσουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Από πλευράς εμπειρίας, τα παιδιά έχουν τεράστια».

Για τον κόσμο του Αμαρουσίου: «Καταρχάς, θέλω να τους δώσω τα εύσημα, γιατί στο περσινό Final-4 είχαν πολύ μεγάλο μερίδιο στην “πίτα” και στα 2 ματς. Επειδή τους έχω ζήσει αρκετά, και στα καλά και στα κακά, θεωρώ ότι θα ‘ναι πάντα κοντά στην ομάδα. Την αγαπούν πάρα πολύ και είναι πραγματικά μια οικογένεια όλοι μαζί. Εγώ θέλω να μπορέσουμε να πάρουμε και τους καινούργιους φιλάθλους μαζί, όχι μόνο τους παλιούς. Πρέπει με τον τρόπο μας να κερδίσουμε και άλλους φιλάθλους και πιστεύω ότι το γήπεδο θα ‘ναι γεμάτο».

X