04/03/2024
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Πολ: «Θρίλερ η σεζόν μου στον Ολυμπιακό, ο Μπάλντγουιν είχε ψεύτικο προφίλ για να δημιουργεί θέματα»

Ο Μπράντον Πολ μίλησε για τη σεζόν που πέρασε στον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι αγαπάει την ομάδα, ενώ αποκάλυψε ότι ο Ουέιντ Μπάλντγουιν είχε ψεύτικο προφίλ και γι’ αυτό τέθηκε στο περιθώριο.

Αναλυτικά μέρος των δηλώσεών του από τη συνέντευξή του στο basketnews.com:

«Είχαμε πολλές καλές και κακές στιγμές. Αν η παρουσία μου στον Ολυμπιακό ήταν ταινία, τότε πιθανότατα θα ήταν θρίλερ. Είχε πολλές ανατροπές, στιγμές που σε κάνει να ξύνεις το κεφάλι σου και να χοροπηδάς από την θέση σου, Ακόμα αγαπάω όμως τον Ολυμπιακό, τους οπαδούς του, την χώρα, την πόλη. Εκτιμώ όσα μου έδωσε ο σύλλογος και με άφησε να βιώσω την εμπειρία αυτής της ατμόσφαιρας».

Για τους λόγους που δεν πέτυχε η ομάδα εκείνης της σεζόν, δήλωσε: «Υπήρχε αρκετό χάος στα αποδυτήρια, κάτι που το έκανε δύσκολο για εμάς. Πολλά μεγάλα “εγώ”, με παίκτες που δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους. Στα χαρτιά είχαμε ένα τρελό ρόστερ, ακόμα και όταν έφυγαν παιδιά όπως ο Κουζμίνσκας, ο Πάντερ και ο Χαπ. Μπορούσαμε να πετύχουμε πράγματα, αλλά είχαμε δύο αλλαγές προπονητών.

Τα παιδιά ένιωθαν άβολα για πολλούς λόγους και ήταν δύσκολο για κάθε προπονητή να μας προπονήσεις με τόσα “εγώ”, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου. Εξωτερικοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο. Ο Μπάλντγουιν για παράδειγμα δημιούργησε πολλά προβλήματα στα αποδυτήρια. Όταν ανέλαβε ο Κεμζούρα τον έθεσε εκτός ομάδας και αυτό άλλαξε την ενέργεια που είχαμε, αλλά μετά επέστρεψε και μαζί επέστρεψαν και τα προβλήματα. Προσπάθησα να τον βοηθήσω ως πιο έμπειρος, αλλά δεν τον ενδιάφερε».

Αναφερόμενος στον Ουέιντ Μπάλντγουιν, αποκάλυψε: «Όλο αυτό που έγινε ήταν ως αποτέλεσμα όσων έγιναν στην Ελλάδα μερικά χρόνια πριν. Ανακαλύψαμε τότε με αποδείξεις ότι είχε σχέση με έναν burner account (σ.σ ψεύτικο προφίλ) στο Instagram, όπου προσπαθούσε να δημιουργήσει προβλήματα μέσα στην ομάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε την εμπιστοσύνη μας σε αυτόν και κανείς δεν του μιλούσε έκτοτε μέχρι το τέλος της σεζόν.


Το μπάσκετ είναι ένα πράγμα, αλλά εκτός παρκέ είναι μία διαφορετική ιστορία. Αυτό δεν το έχω ξαναπεί και δεν θα το ξαναπώ, εκτός αν αυτός θέλει να πει την δική του πλευρά της ιστορίας. Δεν θέλω να το κάνω μεγαλύτερο θέμα από ότι είναι. Ειλικρινά, υπάρχουν περίπου 7 παίκτες από εκείνη την ομάδα που ξέρουν τι εννοώ. Ό,τι έγινε, έγινε όμως. Πέρασε. Δεν κρατάω κακία. Σε αυτή την ζωή μπορείς να ελέγξεις μόνο αυτά που μπορείς να ελέγξεις».