Η Βαλένθια φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να απορρίψει τη συμμετοχή της στην Euroleague, στρέφοντας το ενδιαφέρον της στη FIBA και το Basketball Champions League, με απώτερο στόχο τη νέα ευρωπαϊκή λίγκα που σχεδιάζει το ΝΒΑ.
Η απόσυρση της Άλμπα Βερολίνου από την Euroleague άνοιξε μια πιθανή «πόρτα» για την επιστροφή της ισπανικής ομάδας στη διοργάνωση την ερχόμενη χρονιά, ωστόσο κάτι τέτοιο μόνο δεδομένο δεν μπορεί να θεωρείται.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Provincias», η Βαλένθια προσανατολίζεται στο να αφήσει την Euroleague, εξετάζοντας την ένταξή της στο Basketball Champions League της FIBA, ενώ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από τη νέα λίγκα που σχεδιάζει το ΝΒΑ για την Ευρώπη.
Το νέο, σύγχρονο γήπεδο της ομάδας ενισχύει το προφίλ της ως ένα ισχυρό «franchise», που θα μπορούσε να είναι ανάμεσα στους συλλόγους που θα κληθούν να συμμετάσχουν στην υπό σύσταση διοργάνωση του ΝΒΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βαλένθια συμμετείχε φέτος στο Eurocup, έχοντας ως στόχο να επιστρέψει στην Euroleague την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, προς το παρόν, αυτό το ενδεχόμενο παραμένει αβέβαιο.