Ο Τόμας Γουόκαπ αποτελεί πλέον και επίσημα παρελθόν από τον Ολυμπιακό, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους με την Dubai Basketball για την παραχώρηση του Αμερικανού γκαρντ.
Η υπόθεση του Γουόκαπ είχε εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό. Τελικά, οι δύο σύλλογοι έφτασαν σε συμφωνία και ο 33χρονος άσος θα συνεχίσει την καριέρα του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φορώντας τη φανέλα της Ντουμπάι. Το σίριαλ τον πολλαπλών μηνών έφτασε στο τέλος του έχοντας μείνει ως μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις που έχει απασχολήσει το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ τα τελευταία χρόνια.
Μάλιστα όπως κάνουν λόγο πολλές αναφορές, οι απολαβές του Ολυμπιακού για την μετακίνηση του Γουόκαπ θα ανέλθουν στα 2.300.000 ευρώ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Ο Τόμας Γουόκαπ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Dubai Basketball μετά από συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο συλλόγων.
Ευχαριστούμε τον Τόμας για την προσφορά του στον Ολυμπιακό και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο νέο στάδιο της καριέρας του.
Στα 5 χρόνια που αγωνίστηκε για τον Ολυμπιακό, κατακτήσαμε 12 τίτλους, φτάσαμε σε 5 συνεχόμενα Final Four και στην κορυφή της Ευρώπης τον περασμένο Μάιο. Ήταν ένα κοινό ταξίδι γεμάτο επιτυχίες, με σπουδαίες στιγμές αλλά και προκλήσεις. Ελπίζουμε αυτό το όμορφο ταξίδι να μείνει για πάντα στις καρδιές και το μυαλό όλων.
Η συμφωνία με την Dubai Basketball αντιπροσωπεύει επίσης την αρχή μιας στενότερης σχέσης μεταξύ των δύο συλλόγων, η οποία βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ειλικρινή δέσμευση της Dubai Basketball στις θεμελιώδεις αξίες της EuroLeague”.
Λίγο αργότερα αναρτήθηκε και η σχετική ανακοίνωση της Ντουμπάι:
“Η Dubai Basketball κατέληξε σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό Πειραιά για τη μεταγραφή του Τόμας Γουόκουπ με πολυετές συμβόλαιο, φέρνοντας στο Ντουμπάι έναν από τους κορυφαίους αμυντικούς γκαρντ της Ευρώπης εν όψει της σεζόν 2026/27.
Η Dubai Basketball θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Ολυμπιακό για τον επαγγελματισμό, τη συνεργασία και την εποικοδομητική στάση του, που κατέστησαν δυνατή τη μεταγραφή του Τόμας Γουόκουπ στον σύλλογό μας.
Έχοντας περάσει πολλά επιτυχημένα χρόνια με τον Ολυμπιακό, έναν από τους πιο ιστορικούς και επιτυχημένους συλλόγους του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Τόμας φέρνει σημαντική εμπειρία, ηγετικές ικανότητες και νικηφόρα νοοτροπία στη Dubai Basketball.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Τόμας στον οργανισμό μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα αποτελέσει σημαντική προσθήκη στην ομάδα μας, καθώς συνεχίζουμε να εξελισσόμαστε και να αγωνιζόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο.
«Ο Τόμας αποτελεί μια πολύ σημαντική μεταγραφή για το Dubai Basketball και ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση που θέλουμε να ακολουθήσουμε ως σύλλογος. Η κατανόησή του για το παιχνίδι, η ανταγωνιστικότητά του και η ικανότητά του να βελτιώνει τους παίκτες γύρω του θα είναι εξαιρετικά πολύτιμες για την ομάδα μας. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά τη διοίκηση του Ολυμπιακού για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθησαν οι συζητήσεις και για τη βοήθειά της στην επίτευξη μιας συμφωνίας που επιτρέπει στον Τόμας να ξεκινήσει αυτό το νέο κεφάλαιο με το Dubai Basketball», δήλωσε ο Ντέγιαν Καμενιάσεβιτς, Γενικός Διευθυντής του Dubai Basketball.
Το Dubai Basketball τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό και ελπίζουμε ότι αυτή η συμφωνία θα συμβάλει στη δημιουργία μιας θετικής και μακροχρόνιας σχέσης μεταξύ των συλλόγων μας στο μέλλον.”
Πλέον, οι δρόμοι των δύο πλευρών χωρίζουν, με τον Ολυμπιακό να προχωρά στον σχεδιασμό της νέας αγωνιστικής περιόδου χωρίς τον Γουόκαπ και τον ίδιο να ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη Dubai Basketball.




