Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 62-57 από τον Ερυθρό Αστέρα στη SUNEL Arena, για τη 10η αγωνιστική της EuroLeague. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν ακόμη και στο -22, προσπάθησαν να επιστρέψουν στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν ολοκλήρωσαν την ανατροπή.
Η αμυντική προσήλωση του Ερυθρού Αστέρα δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει επιθετικό ρυθμό και πλήρωσε το κακό του ξεκίνημα. Η ομάδα του Πειραιά έμεινε μόλις στους 22 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, με την αστοχία από την περιφέρεια να αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματά της.
Με αυτό το αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες έχουν πλέον το ίδιο ρεκόρ, 7-3, μετά τις πρώτες δέκα αγωνιστικές της διοργάνωσης. Για τον Ολυμπιακό, η επιστροφή του Εβάν Φουρνιέ δεν συνοδεύτηκε από νίκη, ενώ ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν εκείνος που σήκωσε το μεγαλύτερο επιθετικό βάρος.
Ο Ερυθρός Αστέρας μπήκε πιο δυνατά και πήρε από νωρίς το προβάδισμα. Με τον Νουόρα να δίνει λύσεις στην επίθεση, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 14-7 στο πέμπτο λεπτό και έφτασαν μέχρι το +12, κλείνοντας την πρώτη περίοδο στο 19-11.
Η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε ουσιαστικά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός πλησίασε στους τέσσερις πόντους, με 24-20, όμως οι Σέρβοι απάντησαν και ανέβασαν ξανά τη διαφορά. Το τρίποντο του Τζόουνς διαμόρφωσε το 33-22, ενώ το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Ερυθρό Αστέρα στο +18 (40-22).
Η πίεση των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και μετά την ανάπαυλα, με τη διαφορά να φτάνει στη μέγιστη τιμή της, στους 22 πόντους (46-24). Σε εκείνο το σημείο, όμως, οι Πειραιώτες αντέδρασαν. Ο Φουρνιέ έδωσε ώθηση με τρίποντο και ο Χολ διαμόρφωσε το 51-41 στο τέλος της τρίτης περιόδου, βάζοντας ξανά τον Ολυμπιακό στη διεκδίκηση του αγώνα.
Στην τελευταία περίοδο, η επιθετική παραγωγή έπεσε και για τις δύο ομάδες. Ο Βεζένκοβ μείωσε στους πέντε (55-50), ενώ το δικό του τρίποντο έφερε το σκορ στο 57-53. Ο Φουρνιέ έγραψε το 57-55, 1:40 πριν από τη λήξη, δίνοντας νέα ελπίδα για ανατροπή.
Ωστόσο, ο Κολόκο βρήκε δύσκολο καλάθι στην εκπνοή της επίθεσης του Ερυθρού Αστέρα, ενώ στη συνέχεια η κακή πάσα του Φουρνιέ προς τον Χολ έδωσε την ευκαιρία στον Τζόουνς να ευστοχήσει από τα 6,75 μ. και να διαμορφώσει διαφορά που αποδείχθηκε καθοριστική.
Τα δεκάλεπτα
11-19, 22-40, 41-51, 57-62.
Η συνέχεια στη EuroLeague
Ο Ολυμπιακός στρέφει πλέον την προσοχή του στην αναμέτρηση με την Ντουμπάι, την οποία θα υποδεχθεί στις 12 Νοεμβρίου στις 21:15. Την ίδια ημέρα, ο Ερυθρός Αστέρας θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, με το τζάμπολ να είναι προγραμματισμένο για τις 22:00.


1
2
3
4
5