Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Αποδοχή
Totalbasket.grTotalbasket.grTotalbasket.gr
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Βαθμολογίες
    • Euroleague Standings
    • Stoiximan GBL Standings
  • Blog
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
  • Διασυλλογικές
  • Πρωταθλήματα
  • Εθνικές
  • Πρωτοσέλιδα
  • Πρόγραμμα TV
  • Blog
  • Podcast
  • Total Euroleague
  • Total Show
  • Euroleague
  • Stoiximan GBL
  • NBA
  • Interviews
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Reading: Νικολαΐδης: «Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να… τζογάρει το τρόπαιο μέσα στην Ισπανία»
Κοινοποίηση
Είσοδος
Ειδοποίηση
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Βαθμολογίες
    • Euroleague Standings
    • Stoiximan GBL Standings
  • Blog
Έχεις ήδη λογαριασμό; Είσοδος
Follow US
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Totalbasket.gr > Blog > Interviews > Νικολαΐδης: «Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να… τζογάρει το τρόπαιο μέσα στην Ισπανία»
Interviews

Νικολαΐδης: «Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να… τζογάρει το τρόπαιο μέσα στην Ισπανία»

Ο κόουτς Σωτήρης Νικολαΐδης, που στο παρελθόν ως παίκτης φόρεσε και τη φανέλα του ΠΑΟΚ για μια πενταετία (1995-2000), «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio.

TotalBasket Newsroom
Τελευταία Ανανέωση: 22/04/2026 19:28
TotalBasket Newsroom
21 Προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Κοινοποίηση
5 Λεπτά Aνάγνωσης
Κοινοποίηση

Αναλυτικά είπε:

Για τον διπλό τελικό του ΠΑΟΚ με τη Μπιλμπάο: «Ο ΠΑΟΚ έχει απέναντί του με μια εξαιρετική ομάδα, η οποία παίζει μοντέρνο μπάσκετ, σκοράρει 95 πόντους, σουτάρει 40% στο τρίποντο και έχει τον καλύτερο αριθμό ασίστ στη διοργάνωση με 25. Εξωπραγματικό νούμερο. Δεν παίζει κανένας πάνω από 20 λεπτά, παίζουν όλοι, έχουν τρομερή ενέργεια, παίζουν σε πολύ υψηλό ρυθμό, με πολλές κατοχές. Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση ο ΠΑΟΚ. Έχει ένα… αβαντάζ ότι έχει χάσει τα προηγούμενα δύο φετινά ματς, που του δίνει κίνητρο και ίσως έναν εφησυχασμό στη Μπιλμπάο. Σίγουρα έχουν το πλεονέκτημα πως θα έχουν το δεύτερο ματς στην έδρα τους και θα μπορούν να διαχειριστούν οποιοδήποτε σκορ. Πρέπει να ελέγξει τον ρυθμό και τα ριμπάουντ. Είναι πάρα πολύ γεμάτη ομάδα η Μπιλμπάο, με τον ίδιο προπονητή. Δεν είναι εύκολο. Ο ΠΑΟΚ παίζει καλά, έχει καλό σερί, αλλά μιλάμε για τελικό. Επειδή κανένας δε θυμάται τον 2ο, πρέπει η προσέγγιση να είναι πολύ προσεκτική και να μην τους “παρασύρει” ο ενθουσιασμός του κόσμου».

Για το ότι η Μπιλμπάο δεν άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της από πέρυσι: «Τους κάνει ακόμα καλύτερους αυτό. Τη χημεία, που είναι απ’ τα σημαντικότερα πράγματα σε μια ομάδα, την έχει σε υψηλότερο βαθμό απ’ ό,τι ο ΠΑΟΚ. Θεωρητικά έχει ντισαβαντάζ εκεί σε σχέση με τη Μπιλμπάο. Το μομέντουμ δείχνει πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Μπορεί να χρησιμοποιήσει και το ότι κέρδισε μια ομάδα σαν τη Μούρθια, που θεωρητικά είναι καλύτερη της Μπιλμπάο, γιατί βρίσκεται στην 3η θέση στην ACB».

Για το ότι στο εκτός έδρας ματς με τη Μούρθια στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα στο φινάλε και προκρίθηκε: «Ο ΠΑΟΚ είχε την τύχη να είναι εξαιρετικός στα τελευταία λεπτά ο Ταϊρί τότε και να βάλει δύο μεγάλα σουτ ο Μέλβιν. Δε θα πρέπει να φτάσει το ματς εκεί όμως, να το “ρισκάρει” και να το… τζογάρει μέσα στην Ισπανία δηλαδή. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει κατοχή-κατοχή, να ελέγξει τον ρυθμό, να πάρει τα ριμπάουντ, να μην κάνει άσκοπα λάθη, να κάνει ορθολογικές επιθέσεις. Αν καταφέρει ο ΠΑΟΚ να ελέγξει αυτά τα κομμάτια, να πάρει τη νίκη και μια καλή διαφορά, θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό πρώτο βήμα ώστε να πάει με μεγάλη αυτοπεποίθηση στη ρεβάνς».

Για το αν τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ μπορεί να μεταφέρουν… πίεση στους παίκτες για την κατάκτηση: «Η ομάδα “χτίζεται” καθημερινά, μέσα απ’ τη ρουτίνα και την καθημερινότητα. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στον περίγυρο είναι πολλά χρόνια, η ομάδα “έτρεχε” και με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, τον κύριο Χατζόπουλο, και πήγαινε εξαιρετικά. Ο ΠΑΟΚ έχει να πάει μόνο προς τα πάνω. Οι παίκτες είναι ενθουσιασμένοι, ο κόσμος τούς δίνει μεγάλη αγάπη, χαρά και ώθηση, η έλευση του Τέλη Μυστακίδη “δίνει φτερά” στα παιδιά, είναι τα πάντα λυμένα, θεωρούν όλοι πως ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει “σελίδα” και θα ανέβει επίπεδο. Αυτά είναι κίνητρα για έναν παίκτη. Βρίσκονται σε έναν πολύ καλό οργανισμό, είναι σε έναν τελικό, σε γεμάτο γήπεδο. Τα 100 χρόνια μόνο προς τα πάνω μπορούν να τους “σπρώξουν”. Εγώ σαν κίνητρο θα το θεωρούσα, όχι σαν βάρος του “πρέπει”. Ο ΠΑΟΚ είναι στην ευτυχή συγκυρία στα 100 χρόνια να έχει έναν τεράστιο επενδυτή ο οποίος αγαπάει την ομάδα και θέλει να την κάνει όσο πιο μεγάλη γίνεται. Όσοι βρίσκονται στην ομάδα αυτήν τη στιγμή το απολαμβάνουν. Είναι και στον τελικό, οπότε τι πιο ωραίο;».

Αξίζει να διαβάσεις

Καραγεωργίου: «Είμαστε “πεινασμένοι” για την άνοδο»
Πρωταθλητής στην Α1 Γυναικών ο Αθηναϊκός μετά την ποινή του Παναθηναϊκού
Τα highlights από τη νίκη-πρόκριση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μονακό
Με “καυτούς” Κλάιμπερν και Πάντερ η Μπαρτσελόνα παραμένει ζωντανή για τα πλέι οφς!

Για το πιο ευρωπαϊκό παιχνίδι του έχει μείνει απ’ τη θητεία του στον ΠΑΟΚ: «Αυτό που έρχεται σαν πρώτη ανάμνηση, γιατί μιλάμε και για ευρωπαϊκό τελικό, είναι η 12η Μαρτίου του 1996, που φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων, παίζοντας στο Μπιλμπάο με την Ταουγκρές. Είχαμε εξαιρετική ομάδα, δυστυχώς παίζαμε στην έδρα του αντιπάλου. Παρ’ όλο που ήμασταν σχεδόν σε όλο το παιχνίδι μπροστά, δεν πήραμε το Κύπελλο. Ήμουν μόλις 21 χρόνων και μου έχει κακοφανεί πάρα πολύ».

TAGGED:3rdTOPΣωτήρης Νικολαΐδης
Κοινοποίηση Άρθρου
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Threads Email Copy Link Εκτύπωση
Κοινοποίηση
Προηγούμενο Άρθρο Πρωταθλητής στην Α1 Γυναικών ο Αθηναϊκός μετά την ποινή του Παναθηναϊκού
Επόμενο Άρθρο Καραγεωργίου: «Είμαστε “πεινασμένοι” για την άνοδο»
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα

Το μυθικό συμβόλαιο του Γιώργου Δώνη με τη Σαουδική Αραβία
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Στη Γαλλία το Παγκόσμιο Κύπελλο 2031
Κόσμος Παγκόσμιο Κύπελλο
Το πρόγραμμα του Final 4 της Elite League
Elite League
Oι ημερομηνίες των Game 3 και 4 για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό
Euroleague
Αποχώρησε με διάσειση ο Γουεμπανιάμα από το Σπερς–Μπλέιζερς
NBA
Καλύτερος προπονητής της Elite league ο Τερζής
Elite League

Advertise

  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία

Αξίζει να διαβάσεις

Euroleague

Μαρκοϊσβίλι; «Τυχεροί που έχουμε ακόμα μία ευκαιρία στο σπίτι μας»

21/04/2026
Euroleague

Σορτς: «Χαίρομαι που προκριθήκαμε, δεν είμαστε εδώ για να πούμε για εμένα»

21/04/2026
BCL

Σε κυκλοφορία τα εισιτήρια του Final Four του BCL

21/04/2026
Euroleague

Euroleague: Sold out το Final-4 της Αθήνας!

20/04/2026
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Follow US
© 2020-2026 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Καλωσόρισες στο totalbasket.gr!

Συνδέσου στον λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη ή Email
Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό σου;