Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Αποδοχή
Totalbasket.grTotalbasket.grTotalbasket.gr
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
  • Διασυλλογικές
  • Πρωταθλήματα
  • Εθνικές
  • Πρωτοσέλιδα
  • Πρόγραμμα TV
  • Blog
  • Podcast
  • Total Euroleague
  • Total Show
  • Euroleague
  • Stoiximan GBL
  • NBA
  • Interviews
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Reading: Μάντζαρης: «Στον Πανελλήνιο κοιτάζουμε ψηλότερα, θέλω να “χτίσω” ρόστερ με μέλλον»
Κοινοποίηση
Είσοδος
Ειδοποίηση
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Έχεις ήδη λογαριασμό; Είσοδος
Follow US
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Totalbasket.gr > Blog > Ελλάδα > National League 1 > Μάντζαρης: «Στον Πανελλήνιο κοιτάζουμε ψηλότερα, θέλω να “χτίσω” ρόστερ με μέλλον»
InterviewsNational League 1

Μάντζαρης: «Στον Πανελλήνιο κοιτάζουμε ψηλότερα, θέλω να “χτίσω” ρόστερ με μέλλον»

Ο προπονητής του Πανελληνίου (National League 1, 1ος όμιλος), Αντώνης Μάντζαρης, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio.

TotalBasket Newsroom
Τελευταία Ανανέωση: 29/10/2025 17:21
TotalBasket Newsroom
816 Προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Κοινοποίηση
4 Λεπτά Aνάγνωσης
Κοινοποίηση

Αναλυτικά είπε:

Για το πολύ καλό ξεκίνημα του Πανελληνίου φέτος: «Όλοι ξέρουμε τί σημαίνει ο Πανελλήνιος για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι μία ομάδα που έχει φέρει το μπάσκετ στην Αθήνα μαζί με κάποιες άλλες ομάδες. Γίνεται μία προσπάθεια από τον κύριο Πετρόπουλο που είναι ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας. Επίσης, ο Βασίλης Γκιούσμας που ξέρει το άθλημα και “τρέχουν” την ομάδα. Πήραν την ομάδα από τη Γ’ ΕΣΚΑ και την έφτασαν εδώ. Δεν θέλουμε να σταματήσουμε στη National League 1, κοιτάζουμε υψηλότερα. Σε αυτή τη λογική μπήκα κι εγώ, ήρθα στην ομάδα με σκοπό να χτίσω μία ομάδα για το μέλλον. Η ομάδα είναι συνεπέστατη στις πληρωμές της και είναι ιδανικό περιβάλλον για κάθε προπονητή, είναι ιστορική ομάδα».

Για το φετινό ρόστερ: «Έχουμε ένα αξιοπρεπέστατο μπάτζετ, η ομάδα απαρτίζεται από νέα παιδιά με δύο έμπειρους παίκτες για να καθοδηγούν προς τον πρωταθλητισμό. Έχω μία ομάδα νεανική με λαμπρό μέλλον. Θεωρώ ότι σε λίγα χρόνια η ομάδα θα σταθεί στη μεγαλύτερη κατηγορία».

Για τον ανταγωνισμό του ομίλου: «Το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό, όπως και στον δεύτερο όμιλο. Ο όμιλος μας είναι αμφίρροπος, οι 10 από τις 12 ομάδες είναι πολύ κοντά και είναι θέμα ημέρας, Ήδη δεν υπάρχει αήττητη ομάδα. Στα πλέι οφς θα ξεχωρίσουν τα φαβορί, μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί που δεν το εύχομαι και κάποιες ομάδες θα έχουν φορμαριστεί καλύτερα στο τέλος».

Για την προετοιμασία σε κάθε αγωνιστική: «Έλεγα στα φιλικά προετοιμασίας ότι η διαφορά είναι τώρα μπορούμε να ετοιμαστούμε σε 5 ημέρες για κάθε παιχνίδι. Στην Elite League έχει και διπλές ανταγωνιστικές και παραπάνω ταξίδια, εμείς μπορούμε να ξεκουράσουμε παίκτες που έχουν κουραστεί. Μπορείς κάθε Σάββατο να καταλάβεις ποιες ομάδες έχουν κάνει σκάουτινγκ».

Αξίζει να διαβάσεις

Κοντά στον Προμηθέα ο Γκόλντεν της Μανρέσα
Ντόρσεϊ: «Να προσαρμοστούμε στις αλλαγές της Παρτίζαν – Η προηγούμενη σεζόν μου έχτισε νοοτροπία»
Αποσύρεται ο Κοζέρ: “Αφήνω τα γήπεδα στην ησυχία τους, μία νέα περιπέτεια ξεκινά”
Δίελα: «Πολύτιμη η εμπειρία της Ευρωλίγκας για το EuroCup»

Για το κίνητρο του στην προπονητική: «Εγώ παλιά έπαιζα στο Περιστέρι στο εφηβικό. Στα 23 μου ανέλαβα ανδρική ομάδα σε χαμηλό επίπεδο. Όσο περνούσε ο καιρός μου άρεσε πολύ και το συνδύαζα. Έφτασα με τον Έσπερο στη National League 1 και δυστυχώς δεν μπορούσα να συνδυάζω αγώνες και προπονητική, έπρεπε να διαλέξω. Έτσι συνέχισα το μπάσκετ, νομοτελειακά όταν μεγάλωσα έπαιξα στον Πανιώνιο και για λίγους μήνες στο Ψυχικό, μετά αποσύρθηκα για να ασχοληθώ αποκλειστικά με την προπονητική».

Για το αν πρέπει να “σκοτώσει” τον παίκτη μέσα του: «Εγώ θεωρώ ότι ήμουν πάντα καλός συμπαίκτης, πάντα βοηθούσα κάθε ομάδα και συμπαίκτες. Αυτό θεωρώ ότι κάνω και τώρα που προπονώ αθλητές. Τους βοηθάω πάρα πολύ στη ψυχολογία και στην επίθεση που δίνω ελευθερίες. Επομένως, όταν συνδυάζεις κάτι τέτοιο, δεν είναι απαραίτητο να “σκοτώσει” τον παίκτη μέσα σου. Έχει να κάνει με τον ενθουσιασμό κυρίως αυτό. Πρέπει μετά από νίκη να βάλεις “φρένο” και να μείνεις ταπεινός και να επικεντρωθείς στον επόμενο αγώνα. Το κομμάτι του παιχνιδιού και της ψυχολογίας με βοηθάει στο να καταλάβω ποιος αντέχει τις φωνές και τα “γαλλικά”. Δεν είμαι αυστηρός προπονητής, είμαι δίκαιος όμως. Τα έχω περάσει όλα τα στάδια ως παίκτης. Τώρα θέλω να τους θεωρώ ίσους ως προπονητής. Αυτό το εισπράττεις και σαν εκτίμηση έπειτα. Αλλιώς μεγαλώσαμε εμείς, αλλιώς οι τωρινοί. Παλιά εμάς μας έδιωχναν από προπονήσεις και κλαίγαμε θέλοντας να επιστρέψουμε, τώρα δεν γίνονται αυτά».

TAGGED:3rdTOPΑντώνης Μάντζαρης
Κοινοποίηση Άρθρου
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Threads Email Copy Link Εκτύπωση
Κοινοποίηση
Προηγούμενο Άρθρο Στον Ολυμπιακό η Τιάνα Κριβάσεβιτς
Επόμενο Άρθρο Αγγελίδης: «Ήταν παιχνίδι “must win” για εμάς, περήφανος για τα κορίτσια»
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα

“Βόμβα” με Τσούμπερ, επιστρέφει στην Superleague!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Επίσημα στην ΑΕΚ ο Φίζελ
BCL Stoiximan GBL
Τέλος ο Κόουλμαν, επιστρέφει ο Ράσταβατς στον Αστέρα Τρίπολης AKTOR!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Άρης: Ανακοίνωσε την επιστροφή του Μάρκο Κέρκεζ!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Συμφωνία της ΑΕΚ με Φίζελ
BCL Stoiximan GBL
Παραλίγο να αποδράσει με το διπλό ο Πανιώνιος από την Τρέντο!
EuroCup

Advertise

  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία

Αξίζει να διαβάσεις

Euroleague

Επιστολή προειδοποίησης προς το ΝΒΑ από την Ευρωλίγκα

13/01/2026
NBA

NBA: To Top 10 της βραδιάς με το game winner του Σιάκαμ

13/01/2026
FIBA Europe Cup

Με σημαντικές απουσίες η Μπιλμπάο κόντρα στον ΠΑΟΚ

13/01/2026
ABA Liga

Νίκη κόντρα στη Μπόσνα Σεράγεβο για τον Ερυθρό Αστέρα

13/01/2026
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Follow US
© 2020-2025 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Καλωσόρισες στο totalbasket.gr!

Συνδέσου στον λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη ή Email
Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό σου;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.