17/06/2024
Basket League Basketball Champions League Top ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μάκης Αγγελόπουλος: «Πριν από τρία χρόνια είχα πρόταση για να δώσω την ΑΕΚ»

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος απαντά σε όλες τις ερωτήσεις των φίλων της ΑΕΚ για δεύτερη φορά, με τον ίδιο να τονίζει πως πριν τρία χρόνια του είχε προταθεί να πουλήσει την ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν γίνεται προσπάθεια να βρεθεί “συμπαίκτης” στην ΚΑΕ, ώστε να τον βοηθήσει στο οικονομικό κομμάτι: «Προσπάθειες πάντα γίνονται και μιλάμε με πάρα πολλούς ανθρώπους. Πρέπει πάντα να ξέρεις με ποιον μπορείς να συνεργαστείς, τι μπορεί να προσφέρει και ποια είναι η προστιθέμενη αξία που θα φέρει.

Πριν τρία χρόνια, σε εκείνη την συνέντευξη, είχε έρθει ένα fund – όταν είχαμε και οικονομικά προβλήματα – και μου είχε κάνει μία πρόταση, να αγοράσει τις μετοχές σε δύο δόσεις. Πέντε εκατ… ευρώ για το 51% και άλλα 2.5 εκατομμύρια σε βάθος τριετίας για το υπόλοιπο. Τέλος πάντων, τους είπα ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει να πάρω χρήματα, δεν το βλέπω έτσι, αλλά αν έχουν διάθεση να βάλουν χρήματα για την ομάδα να βελτιωθεί και μετά να δούμε πώς θα πάρουν την πλειοψηφία.

Δεν ήταν αυτή η πρόθεση, δεν προχώρησε, επανήλθαν και πέρυσι με βελτιωμένη πρόταση, αλλά είμαστε καλύτερα οικονομικά και δεν το συζήτησα καν, γιατί και η προσέγγιση όλη δεν ήταν αυτή που θα ήθελα για την ΑΕΚ. Αυτό με είχε απασχολήσει, γιατί κάποια στιγμή και εγώ θα αποχωρήσω από την ΑΕΚ. Η έξοδος είναι δεδομένη σε μία επένδυση για όλους και με έχει απασχολήσει να βρεθεί ένας ΑΕΚτζης με την δική μου τρέλα – κάτι δύσκολο. Ή να βρεθεί κάποιος που θα έχει την οικονομική δυνατότητα να επενδύσει τα χρήματα που έχω επενδύσει στην ΑΕΚ, δύσκολο. Αλλά νομίζω πως όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή θα το δούμε αυτό και πώς θα γίνει.

Θυμίζω ότι εγώ δεν μπήκα στην ΑΕΚ για να κερδίσω. Δεν ήταν οικονομικό το κίνητρο, προφανώς. Μικρός, την δεκαετία του 80′ διάβαζα για τα πέτρινα χρόνια του ποδοσφαίρου και το όνειρο που έκανα ήταν πότε θα πάρει την ΑΕΚ ο Ωνάσης ή ο Λάτσης, να έχουμε την οικονομική αυτοδυναμία και να κάνουμε τις μεταγραφές που θέλουμε. Μεγάλωσα με αυτή την αγωνία. Κάποια στιγμή, σκέφτηκα ότι αφού είχα την δυνατότητα, αυτό που ονειρευόμουν για το ποδόσφαιρο για κάποιον άλλο, γιατί να μην το κάνω για ένα τμήμα που υποφέρει.

Αυτή την σκέψη είχα κοιτώντας τον εαυτό μου στον καθρέφτη και αφού είχα την δυνατότητα να βοηθήσω την ομάδα της καρδιάς μου, έπρεπε να το κάνω. Και κάπως έτσι ξεκίνησα το 2015 στην πρώτη αύξηση κεφαλαίου με τις πρώτες 280.000 και φτάσαμε αισίως στα 21.5 εκατομμύρια. Η στιγμή της εξόδου θα μας απασχολήσει κάποια στιγμή. Προφανώς δεν θα είμαι εδώ για πάντα.

Αφού ολοκληρώσω αυτό που έχω οραματιστεί για την ΑΕΚ, γίνουν όλες οι επενδύσεις στο γήπεδο, μετά νομίζω λίγα θα έχω να προσφέρω και θα δούμε το κομμάτι αυτό»

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ  Λαύριο: Ενίσχυση με Ταζ Σέρμαν

Για τον λόγο που δεν χτίζει ελληνικό κορμό, παρά κάθε χρόνο πορεύεται με νέους ξένους: «Ο ελληνικός κορμός, για να γίνει, πρέπει να υπάρχουν Έλληνες παίκτες. Από ότι βλέπουμε στην Ελλάδα, ανακυκλώνεται μία σειρά παικτών από την μία ομάδα στην άλλη, από αυτούς που δεν πάνε στην Ευρωλίγκα. Δεν βλέπουμε κάτι καινούριο, κάτι φρέσκο.

Είναι στις προθέσεις μας βέβαια φέτος και κάνουμε συζητήσεις για μερικά παιδιά – που είναι σε καλή ηλικία – και μπορούν να είναι μία βάση κορμού με τους 5-6 Έλληνες που έχουμε. Συζητάμε για δύο παιδιά σε πολύ καλή ηλικία που μπορούν να δημιουργήσουν έναν κορμό. Στα πλάνα είναι αυτό, αλλά οι επιλογές είναι περιορισμένες». 

Για το ποιος είναι ο στόχος της ομάδας για την νέα σεζόν: «Νομίζω ό,τι και να πούμε, είμαστε σε έναν χώρο που δεν μπορείς να εγγυηθείς ούτε το αποτέλεσμα, ούτε την ποιότητα του προϊόντος, ούτε την σταθερότητα. Επειδή πάντα βάζω το συναίσθημα, η ΑΕΚ πρέπει να διεκδικεί πάντα τίτλους. Έχει ξεπεράσει το επίπεδο που η χρονιά θα θεωρείται πετυχημένη με 3-4 νίκες επί συγκεκριμένων αντιπάλων.

Στο μυαλό μου η ΑΕΚ πρέπει να παλεύει – μπορεί να μην τα καταφέρει – πάντα στο μέσο του δυνατού, να διεκδικήσει τους τίτλους που συμμετέχει. Είναι δύσκολο να φύγει αυτό από την νοοτροπία μου και είναι ένα πρόβλημα που είχα πολλές φορές στην ομάδα και διαφωνίες, που πολλοί με πίεζαν για χαμηλότερο μπάτζετ. Σε αυτό το πράγμα, το συναίσθημα πάντα με καταπίνει».

Για τον λόγο που αποχώρησε ο GM της ομάδας, Γιώργος Χήνας: «Σύμφωνα ότι είναι στολίδι και εργατικός. Εδώ να πω στον κόσμο στην ΑΕΚ. Μία πολλή μικρή ομάδα ανθρώπων, μιλάω για το μόνιμο προσωπικό όχι για αυτούς που πάνε και έρχονται. Μία πολλή μικρή ομάδα λοιπόν πέτυχε πάρα πολλά πράγματα αυτά τα 9 χρόνια, από το 2015. Αυτή η πολλή μικρή ομάδα έκανε μεγάλες διοργανώσεις, οργάνωσε την εταιρεία, το αγωνιστικό, το μπάτζετ, το στήσιμο της ομάδας, συμμετείχει στην δημιουργία της ταινίας, κάναμε την πρεμιέρα της ταινίας, ασχολήθηκε με το real estate για το γήπεδο.

Αυτή η πολλή μικρή ομάδα έκανε σχεδόν τα πάντα. Πρέπει να ομολογήσω ότι ο Γιώργος (σ.σ Χήνας) σε αυτό το κομμάτι ήταν από τους πλέον κομβικούς. Ήταν εργασιομανής, βρισκόταν στο γήπεδο 12-14 ώρες. Πολλές φορές έκανε και πράγματα πέρα και πάνω από τις αρμοδιότητές του, επειδή του αρέσει να κάνει πολλά πράγματα.

Τον θεωρώ σε ένα κομμάτι και δημιούργημα της ΑΕΚ και δικό μου. Έχω μιλήσει πάρα πολλές ώρες με τον Γιώργο. Μετά από τόσα χρόνια υπάρχει μία κόπωση, πέρασε δύσκολα, έχει αναβαθμιστεί, πρέπει να κάνει και κάτι στην ζωή του. Έχει αποκτήσει τεράστια εμπειρία. Ήταν περιουσία της ΑΕΚ. Ήταν και από τα στηρίγματα της ΑΕΚ, όπως και ο Γιώργος Νικολάου και τα υπόλοιπα παιδιά. Έκαναν πάρα πολλά πράγματα, ταυτόχρονα. Είχαν πολυτάλαντες ικανότητες. Και ο Γιώργος ήταν ένας από αυτούς. Εκτιμώ ότι το πρόσημο ήταν θετικό. Δούλευε για τρεις ανθρώπους, το έχουμε συζητήσει και χθες ήμασταν μαζί να συζητήσουμε για το μέλλον του και νομίζω ότι κάποια στιγμή, πάλι θα είμαστε μαζί».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ  Πλησιάζει στον Άρη ο Μαντζούκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *