Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Αποδοχή
Totalbasket.grTotalbasket.grTotalbasket.gr
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
  • Διασυλλογικές
  • Πρωταθλήματα
  • Εθνικές
  • Πρωτοσέλιδα
  • Πρόγραμμα TV
  • Blog
  • Podcast
  • Total Euroleague
  • Total Show
  • Euroleague
  • Stoiximan GBL
  • NBA
  • Interviews
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Reading: Καινούριο φορμάτ θα έχει το φετινό All-Star Game!
Κοινοποίηση
Είσοδος
Ειδοποίηση
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Έχεις ήδη λογαριασμό; Είσοδος
Follow US
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Totalbasket.gr > Blog > Πρωταθλήματα > NBA > Καινούριο φορμάτ θα έχει το φετινό All-Star Game!
NBA

Καινούριο φορμάτ θα έχει το φετινό All-Star Game!

Το παλιό φορμάτ αλλάζει στο φετινό All-Star Game που θα γίνει στο San Fransisco.

Χρυσόστομος Αργυριάδης
Τελευταία Ανανέωση: 18/12/2024 17:54
Χρυσόστομος Αργυριάδης
461 Προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Κοινοποίηση
5 Λεπτά Aνάγνωσης
Κοινοποίηση

Το φετινό format του All-Star Game θα είναι ένα τουρνουά τεσσάρων ομάδων, με τρεις αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν την ίδια βραδιά. Συγκεκριμένα, τρεις ομάδες θα αποτελούνται από οκτώ All-Stars η καθεμία, ενώ η τέταρτη ομάδα θα είναι η νικήτρια του Rising Stars Challenge, στο οποίο συμμετέχουν πρωτοετείς και δευτεροετείς παίκτες. Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στους 40 πόντους θα αναδεικνύεται νικήτρια κάθε αγώνα.

Contents
  • Ψηφοφορία
  • Διαδικασία επιλογής ομάδων
  • Προπονητές
  • Χρηματικά έπαθλα

Το τουρνουά θα λάβει χώρα στις 16 Φεβρουαρίου στην έδρα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, ενώ το Rising Stars event θα διεξαχθεί δύο μέρες νωρίτερα, στις 14 Φεβρουαρίου, ως το κεντρικό γεγονός της All-Star Friday.

Ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, επιδιώκει εδώ και καιρό έναν πιο ανταγωνιστικό All-Star αγώνα. Η αλλαγή αυτή έρχεται μετά το περσινό ρεκόρ 397 πόντων στο παιχνίδι στην Ιντιανάπολις, το οποίο έληξε με σκορ 211-186. Στον συγκεκριμένο αγώνα, οι δύο ομάδες επιχείρησαν συνολικά 289 σουτ, το 94% των οποίων ήταν είτε μέσα στη ρακέτα είτε πίσω από τη γραμμή του τριπόντου.

Ο Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, γκαρντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, σχολίασε: «Είναι λογική η απόφαση να αλλάξει το format ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα. Στο τέλος, όμως, όλα θα εξαρτηθούν από το αν οι παίκτες θέλουν να το υποστηρίξουν. Εγώ πάντως θα ήθελα να συμμετάσχω και ελπίζω να γίνει κάτι τέτοιο».

Τα τελευταία χρόνια, η λίγκα έχει προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο All-Star Game. Παραδοσιακά, ο αγώνας διεξαγόταν για 66 χρόνια με τη μορφή Ανατολικής εναντίον Δυτικής Περιφέρειας σε τέσσερις περιόδους των 12 λεπτών. Στη συνέχεια, η μορφή άλλαξε και οι αρχηγοί των ομάδων επιλέγονταν μέσω ψηφοφορίας για να διαμορφώσουν τις ομάδες. Μεταξύ των αρχηγών ξεχωρίζουν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος ήταν αρχηγός έξι φορές, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τρεις φορές, ο Κέβιν Ντουράντ δύο φορές και ο Στεφ Κάρι μία φορά.

Αξίζει να διαβάσεις

Ο Μοχάμεντ Νταμπονέ των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα τραβάει τα βλέμματα του NBΑ
Nτεμπούτο με τους Γουόριορς ο Γιουρτσεβέν: “Είναι τεράστια ευκαιρία, ο Στιβ Κερ ήταν πάντα ένας θρύλος για εμένα”
Οι πρώτοι πόντοι του Τζον Πουλακίδα στο ΝΒΑ με τους Μάβερικς
Αντετοκούνμπο: «Ήθελα να επιστρέψω στο παιχνίδι»

Σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιήθηκε ένα νέο format με στόχο το σκορ στην τέταρτη περίοδο, χωρίς χρονικό όριο, όπου η νικήτρια ομάδα ήταν αυτή που θα έφτανε πρώτη σε έναν καθορισμένο αριθμό πόντων. Αυτός ο αριθμός ήταν το σύνολο των πόντων της ομάδας που προηγείτο, συν 24 πόντους, ως φόρος τιμής στον Κόμπι Μπράιαντ. Πέρυσι, το All-Star Game επέστρεψε στη μορφή Ανατολής εναντίον Δύσης, καταρρίπτοντας το ρεκόρ συνολικών πόντων.

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ, MVP του περσινού αγώνα, δήλωσε: «Υπάρχει σίγουρα τρόπος να γίνει πιο ανταγωνιστικό το παιχνίδι. Δεν είμαι σίγουρος ποιος είναι, αλλά κάτι πρέπει να αλλάξει».

Ψηφοφορία

Η ψηφοφορία για το All-Star ξεκινάει την Πέμπτη και το σύστημα παραμένει το ίδιο. Οι φίλαθλοι θα μπορούν να ψηφίζουν μέχρι τις 20 Ιανουαρίου τρεις παίκτες από το frontcourt και δύο από το backcourt για κάθε περιφέρεια. Το αποτέλεσμα θα προκύψει κατά 50% από τις ψήφους των φιλάθλων, 25% από τα ΜΜΕ και 25% από τους παίκτες του NBA. Οι προπονητές θα επιλέξουν τους 14 αναπληρωματικούς.

Ωστόσο, στο νέο format οι θέσεις βασικών και αναπληρωματικών δεν θα έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς θα υπάρχουν τρεις ομάδες με πέντε παίκτες στην αρχική σύνθεση και εννέα στον πάγκο.

Διαδικασία επιλογής ομάδων

Στις 6 Φεβρουαρίου, οι αναλυτές του TNT και πρώην παίκτες του NBA, Σακίλ Ο’Νιλ, Τσαρλς Μπάρκλεϊ και Κένι Σμιθ, θα επιλέξουν τις ομάδες από τους 24 All-Stars. Οι ομάδες θα ονομαστούν Team Shaq, Team Charles και Team Kenny. Η νικήτρια του Rising Stars Challenge θα αποτελέσει την Team Candace, προς τιμήν της Κάντις Πάρκερ.

Προπονητές

Τα προπονητικά επιτελεία των ομάδων με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ανατολή και τη Δύση θα καθοδηγήσουν τις All-Star ομάδες, με εξαίρεση το Μιλγουόκι και τη Μινεσότα, που είχαν τον ίδιο ρόλο πέρυσι. Ένας βοηθός προπονητής από κάθε επιτελείο θα αναλάβει μία ακόμη ομάδα.

Χρηματικά έπαθλα

Το συνολικό ποσό των χρηματικών επάθλων ανέρχεται σε 1,8 εκατομμύρια δολάρια. Κάθε παίκτης της νικήτριας ομάδας θα λάβει 125.000 δολάρια, οι παίκτες της δεύτερης ομάδας 50.000 δολάρια, ενώ όσοι αποκλειστούν στους ημιτελικούς θα λάβουν 25.000 δολάρια.

TAGGED:All-Star GameNBA
Κοινοποίηση Άρθρου
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Threads Email Copy Link Εκτύπωση
Κοινοποίηση
Προηγούμενο Άρθρο Σφαιρόπουλος: «Να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι απέναντι την Εφές»
Επόμενο Άρθρο Αμφίβολος ο Παπαπέτρου για Μπασκόνια
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα

Μπενίτεθ: «Σημαντικό για εμάς, τον κόσμο και τον σύλλογο να κάνουμε κάτι μεγάλο στην Σεβίλλη»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η Άρσεναλ ετοιμάζει πρόταση για την αγορά του Λουκεμπά
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Διασυρμός για τον Ερυθρό Αστέρα πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό!
ABA Liga
ΝCAA: Τετραπλή ελληνική παρουσία στη March Madness
Κόσμος
Νίκη για τους Μπακς, αγωνία για Γιάννη που έφυγε τραυματίας
NBA
Ο Παναθηναϊκός AKTOR έγραψε ιστορία από τη γραμμή του φάουλ
Stoiximan GBL

Advertise

  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία

Αξίζει να διαβάσεις

NBA

Ασταμάτητοι οι Θάντερ στο ΝΒΑ!

15/03/2026
NBA

NBA: To Top 10 της βραδιάς με Ντόντσιτς στην κορυφή

15/03/2026
NBA

Με buzzer beater του Ντόντσιτς πήραν τη ματσάρα κόντρα στους Νάγκετς οι Λέικερς!

15/03/2026
NBA

Βαριά ήττα στην Ατλάντα για τους χωρίς Γιάννη, Μιλγουόκι Μπακς

15/03/2026
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Follow US
© 2020-2026 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Καλωσόρισες στο totalbasket.gr!

Συνδέσου στον λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη ή Email
Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό σου;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.