Ο Ηρακλής επέστρεψε! Με τον κόσμο στο πλευρό του και εμφάνιση… ανόδου, διέλυσε τη ΝΕ Μεγαρίδος με 94-75 και γύρισε στη Greek Basketball League.
Ο Ηρακλής δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον «τελικό» της ανόδου. Με την ατμόσφαιρα στο Ιβανώφειο να θυμίζει άλλες εποχές και περισσότερους από 2.500 “τρελούς” φιλάθλους να σπρώχνουν ασταμάτητα την ομάδα, ο «Γηραιός» επικράτησε με το επιβλητικό 94-75 της Μεγαρίδας και εξασφάλισε το πολυπόθητο εισιτήριο για την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια της Basket League.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ηρακλής είχε σε εξαιρετική βραδιά αρκετούς πρωταγωνιστές. Ο Γιώργος Τσιακμάς ηγήθηκε με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 28 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα συμμετοχής, δείχνοντας τον δρόμο για τη νίκη. Ο Ιμπραχίμα Φοφανά ακολούθησε με μία «γεμάτη» εμφάνιση: 14 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 27:08. Εξαιρετική παρουσία και από τον Μιχάλη Μαστρογιαννόπουλο, που σε μόλις 21:26 στο παρκέ σημείωσε 16 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ.
Από πλευράς Μεγαρίδας, ξεχώρισε ο Σύλλας με ένα εντυπωσιακό double-double (16 πόντοι, 11 ριμπάουντ), μαζί με 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο σε 34:06. Κορυφαίος σκόρερ των φιλοξενούμενων ήταν ο Δημήτρης Γερομιχαλός με 21 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 27:59, ενώ ο Πέτρος Γερομιχαλός πρόσθεσε 13 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 μπλοκ σε 27:53, συμβάλλοντας και εκείνος σημαντικά στην προσπάθεια της ομάδας του.
Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε και η σύνθεση της Stoiximan GBL της σεζόν 2025-26, ενώ αναμένεται να αυξηθούν και οι ομάδες από 12 σε 13. Η ομάδα που υποβιβάστηκε είναι το Λαύριο.
Αναλυτικά οι ομάδες:
Παναθηναικός |
Ολυμπιακός |
ΑΕΚ |
ΠΑΟΚ |
Άρης |
Περιστέρι |
Μαρούσι |
Καρδίτσα |
Κολοσσός Ρόδου |
Προμηθέας Πάτρας |
Πανιώνιος |
Μύκονος (Εlite League) |
Ηρακλής (Elite League |