Παρέμβαση για τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η πρόσκληση των Μέσων Ενημέρωσης σε συνέντευξη Τύπου έκανε η ΕΣΗΕΑ, αποστέλλοντας σχετική επιστολή στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.
Η Ένωση Συντακτών εκφράζει την αντίθεσή της στην πρακτική της επιλεκτικής πρόσκλησης δημοσιογράφων και Μέσων, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια διαδικασία περιορίζει την ισότιμη πρόσβαση στην ενημέρωση.
Στην επιστολή της προς την ΕΟΚ, η ΕΣΗΕΑ ζητά να υπάρχει ίση αντιμετώπιση όλων των Μέσων Ενημέρωσης και να διασφαλίζεται η δυνατότητα των δημοσιογράφων να καλύπτουν απρόσκοπτα τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας.
Παράλληλα, η Ένωση Συντακτών υπογραμμίζει ότι η ενημέρωση αποτελεί δικαίωμα των πολιτών και καλεί την ΕΟΚ να ακολουθεί πρακτικές που διασφαλίζουν την πολυφωνία και την ισότιμη πρόσβαση των Μέσων στις ενημερωτικές διαδικασίες.
Αναλυτικά η επιστολή:
« Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε, χθες, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κύριο Ευάγγελο Λιόλιο, την ακόλουθη επιστολή:
«Κύριε Πρόεδρε,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ πληροφορήθηκε ότι προτίθεστε να απευθυνθείτε στο φίλαθλο κοινό, μέσω του καναλιού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) στο YouTube, με προσκεκλημένους έξι διακεκριμένους συναδέλφους μας. Η ασυνήθιστη αυτή πρακτική έχει προκαλέσει ανησυχία σε συναδέλφους, που καλύπτουν το χώρο του μπάσκετ και δεν έχουν προσκληθεί, για αποκλεισμό τους. Δημιουργεί επίσης ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά της.
Σας επισημαίνουμε ότι η επιλεκτική πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου πλήττει το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση και σας καλούμε να απευθύνεστε ισότιμα σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας»
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ



