14/06/2024
Elite League ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Χουχουλής: «Υπήρξε μεγάλη πίεση για εμάς τη φετινή σεζόν»

Ο προπονητής του Πανερυθραϊκού, Δημήτρης Χουχουλής, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio. Αναλυτικά είπε:

Για τη φετινή χρονιά του Πανερυθραϊκού: «Ήταν πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, υπήρξε μεγάλη πίεση, όχι μόνο για το τελικό αποτέλεσμα, αλλά για όλον τον οργανισμό. Η ομάδα είναι πάρα πολύ οργανωμένη για τα ελληνικά δεδομένα και εκτός απ’ τη στεναχώρια μιας πτώσης θα ήταν πολύ κακό για τον σύλλογο να μη φέρει αποτέλεσμα όλη αυτή η προσπάθεια. Σίγουρα δεν θα υπήρχε καταστροφή, η ζωή συνεχίζεται, αλλά θα υπήρχε ένα κακό mood. Θα ήταν πολύ περίεργο για πολλά πράγματα, κυρίως για την προηγούμενη χρονιά που η ομάδα έφτασε 40’ απ’ την πιθανή συμμετοχή της στην Α1. Όταν δεν είσαι μέσα στον οργανισμό για να ξέρεις πώς γίνεται αυτό, είναι εύκολη η κριτική. Η προηγούμενη χρονιά ήταν δουλειά τριών χρόνων, που κάθε χρόνο, πάντα με τη λογική του προέδρου και του οργανισμού με τους νεαρούς Έλληνες, συμπληρώναμε το παζλ και φτάσαμε εκεί που φτάσαμε. Μετά απ’ αυτήν τη σεζόν, δύο παιδιά πήγαν στην Α1, οι άλλοι 10 αύξησαν τις μετοχές τους, κάποιοι τις διπλασίασαν κιόλας κι εμείς αναγκαστήκαμε να βγούμε πάλι στην αγορά και να φέρουμε παιδιά της ίδιας λογικής. Τελικά τα καταφέραμε».

Για τα ματς των play-out με τον Αίαντα Ευόσμου: «Τα συγκεκριμένα ματς, των play-out ειδικά, είναι πολύ ψυχοφθόρα. Είχαμε το πλεονέκτημα έδρας, δυσκολευτήκαμε πολύ στο 1ο παιχνίδι που υπήρχε “πρέπει” για ‘μας, ενώ ο αντίπαλος θα το είχε στο 2ο ματς. Ευτυχήσαμε να το κερδίσουμε. Στο 2ο χάσαμε τις λεπτομέρειες, αλλά στο 3ο φάνηκε πια η δυναμική του πλεονεκτήματος. Απ’ το πρώτο πεντάλεπτο… κατάλαβες ποιος θα κερδίσει, μπήκαμε “με το μαχαίρι στα δόντια”, γι’ αυτό και τέτοια διαφορά. Ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα, θεωρώ ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα απ’ τον Αίαντα και δικαίως πήραμε την παραμονή μας».

Για το αν εξέλιξε τον Αλέξανδρο Σαμοντούροφ το διπλό δελτίο: «Η απάντηση μπορεί να δοθεί με νούμερα, τα οποία δε λένε πάντα αλήθεια, αλλά λένε αλήθειες. Ο Αλέξανδρος είναι ένα κεφάλαιο για το ελληνικό μπάκσετ, έχει τρομερά προσόντα, αλλά θέλει πολλή δουλειά σε πολλά κομμάτια. Κυρίως χρειάζεται να φύγει το μυαλό του απ’ το παιδικό-εφηβικό που ήταν  κυριαρχικός χωρίς μεγάλη προσπάθεια και να μπει στο κανονικό μπάσκετ, όπως το λέω εγώ, το ανδρικό επίπεδο. Στον 1ο γύρο που ο Παναθηναϊκός τον χρειαζόταν, η συμμετοχή του στον Πανερυθραϊκό ήταν πάρα πολύ μικρή κατά τη διάρκεια της βδομάδας. Αυτό δυσκόλευε τον αθλητή, δε μπορούσε να γίνει συμπαίκτης. Έτσι, ενώ προσπάθησα να του δώσω χρόνο, δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή απόδοση και η ομάδα επίσης είχε πίεση. Στον 2ο γύρο, που ο Παναθηναϊκός δεν είχε τα προβλήματα και δεν ήταν τόσο αναγκαία η παρουσία του εκεί, ο Αλέξανδρος ήταν πραγματικά στον Πανερυθραϊκό σχεδόν στο 100%. Αν δούμε τα νούμερά του σε 1ο και 2ο γύρο, θα δούμε έναν διαφορετικό παίκτη. Νομίζω ότι βάλαμε ένα μικρό “λιθαράκι” στη μετέπειτα εξέλιξη του Σαμοντούροφ, που εύχομαι να “σκίσει” τον ουρανό του γιατί το αξίζει και είναι καλό παιδί. Έχει το ταλέντο και με πολλή δουλειά μπορεί να είναι κεφάλαιο για την επόμενη μέρα, όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ».

Για το τι χρειάζεται να βελτιώσει ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ: «Το βασικότερο όλων είναι ότι πρέπει να αλλάξει το σώμα του, να δουλέψει πάρα πολύ στη δύναμη και τον όγκο. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι αυτό, αλλά θα πρέπει ταυτόχρονα να συνεχίσει να έχει και την ατομική του τεχνική σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το επόμενο στοιχείο είναι να αλλάξει τον ρυθμό του, να φύγει το μυαλό του απ’ τα εφηβικά και την Εθνική Εφήβων. Είναι άλλο το ανδρικό μπάσκετ, πρέπει να αλλάξει ταχύτητα, στο ανδρικό όλα ξεκινούν απ’ το μυαλό. Πρέπει να νιώσει πολύ “πεινασμένος” για να φτάσει στη διάκριση, να μη μείνει μόνο στα λόγια που ακούγονται γι’ αυτόν».

Για την ανανέωση του Απόστολου Νικολαΐδη: «Θα ακολουθήσουν και άλλες ανανεώσεις τέτοιων παιδιών. Απ’ την εφηβική μας ομάδα, το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα που είναι το μεγάλο μεράκι του προέδρου κύριου Τσικόπουλου, έχουμε τέσσερα παιδιά στην εικοσάδα της Εθνικής Εφήβων, τον Κακαρούχα, τον Χαβουτσά, τον Παπαζώτο και τον Νικολαΐδη, τα οποία ανανέωσαν με την ομάδα μέχρι το 2028. Σιγά-σιγά θα ανακοινωθούν. Εννοείται δεν ξεχνάμε και τον Ιωαννίδη, ο οποίος ήταν με διπλό δελτίο στον Απόλλωνα και ήταν ο ηγέτης αυτής της ομάδας στα 17.5 χρόνια του, με σημαντικότερο στιγμιότυπο στον ημιτελικό του Κυπέλλου ΕΣΚΑ να βάζει 45 πόντους. Τον χρησιμοποίησα και σε 15 ματς στον Πανερυθραϊκό με πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Το αναπτυξιακό του Πανερυθραϊκού παίρνει τα ρίσκα του, είμαστε η ομάδα με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής τα τελευταίας 2 χρόνια παιδιών που υπάγονται στις ηλικίες του αναπτυξιακού».

Για την επόμενη σεζόν: «Θα προσπαθήσουμε σίγουρα να παρουσιάσουμε μια πιο συμπαγή εικόνα την επόμενη χρονιά. Σε αυτό μάς βοηθάει ότι φέτος θα ξεκινήσουμε με 4-5 παιδιά που γνωριστήκαμε τη φετινή χρονιά, ενώ αυτήν τη σεζόν ξεκινήσαμε απ’ το μηδέν. Συν κάποιες κινήσεις που θα κάνουμε, νομίζω ότι θα είμαστε καλύτεροι, αλλά πάντα στην ίδια λογική. Ο πρόεδρος δε θέλει να ακούει τίποτα το διαφορετικό. Αν έρθει η Α1 είναι καλοδεχούμενη και θα παλέψουμε γι’ αυτό».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Το φετινό πρωτάθλημα νομίζω ότι ήταν πραγματικά το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα, το οποίο το παρακολούθησε πάρα πολύς κόσμος και ας μην ήταν και μπασκετικός. Επειδή οι αγώνες είχαν αυτήν την αμφίρροπη εξέλιξη, κράτησαν πολύ κόσμο στην τηλεόραση και τις μεταδόσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος ότι αν εμείς κερδίζαμε την τελευταία αγωνιστική τον Ερμή στο γήπεδο μάς, θα ήμασταν εμείς στην 7η θέση».

Για το Final-4 της Elite League: «Νομίζω ότι οι ομάδες που έφτασαν είχαν καλή πορεία μέσα στη χρονιά, ήταν πάντα στις θέσεις που οδηγούσαν στο Final-4. Αν εξαιρέσουμε τον Ερμή Σχηματαρίου, που πάντα συμβαίνει να γίνεται μια έκπληξη, οι άλλες τρεις ομάδες φαινόντουσαν ότι θα βρίσκονται εκεί».

Για τον 1ο ημιτελικό, Πανιώνιος-Μίλων: «Το Πανιώνιος-Μίλων, εκτός απ’ την εντοπιότητα η οποία βάζει πίεση στους παίκτες, είναι ένα ματς που θεωρείται φαβορί ο Πανιώνιος, αλλά αγωνιστικά ο Μίλων, μετά και την απόκτηση του Μπράιαντ, έκλεισε την “ψαλίδα” και θα δούμε ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι. Δε μπορώ να δώσω πλεονέκτημα σε κάποιον, είναι καθαρά 50-50 για εμένα και μένει να δούμε το πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες αυτές μετά τις τόσες ημέρες αποχής. Ίσως έδινα κάτι παραπάνω στον Πανιώνιο λόγω ιστορίας και πιο βαριάς φανέλας».

Για τον 2ο ημιτελικό ανάμεσα σε Ηρακλή και Ερμή Σχηματαρίου: «Σε αυτό το ζευγάρι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι ο Ηρακλής. Είναι και καλύτερη ομάδα, έχει κάνει καλύτερη πορεία γενικώς και πιστεύω ότι θα περάσει. Θα δούμε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς τη μεθεπόμενη μέρα μεταξύ του Ηρακλή και του ηττημένου απ’ το άλλο ζευγάρι, όπου κι αυτό θα είναι 50-50, γιατί εκεί θα είναι και ο αγώνας της απόλυτης πίεσης, για όλους όσους θα συμμετέχουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *