Η Χάποελ Ιερουσαλήμ έβαλε τέλος στο αήττητο σερί του Άρη, επικρατώντας με 84-73 στο Βελιγράδι για την έκτη αγωνιστική του EuroCup. Οι απουσίες, τα προβλήματα τραυματισμών και τα 17 λάθη κόστισαν στην ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, που έχασε την ευκαιρία να διευρύνει το σερί της.
Την πρώτη του ήττα στη φετινή διοργάνωση γνώρισε ο Άρης, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Χάποελ Ιερουσαλήμ. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς επικράτησε με 84-73 στην ουδέτερη έδρα του Βελιγραδίου και διατήρησε το απόλυτο των νικών της, κάνοντας το 6/6.
Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν διαστήματα καλής παρουσίας και έφτασαν να προηγούνται με πέντε πόντους στο ημίχρονο, όμως η εικόνα τους άλλαξε στην τρίτη περίοδο. Η Χάποελ ανέβασε την ένταση, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη και τις αδυναμίες των φιλοξενούμενων και πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης.
Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι 17 απώλειες κατοχής του Άρη, αλλά και τα 18 επιθετικά ριμπάουντ των Ισραηλινών, που τους έδωσαν επιπλέον ευκαιρίες για σκορ.
Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ξεκίνησε νωθρά, με τη Χάποελ να προηγείται με 8-0 στα πρώτα λεπτά. Σταδιακά, όμως, ο Άρης βρήκε λύσεις από την περιφέρεια και βελτίωσε την αμυντική του λειτουργία, καταφέρνοντας να ανατρέψει την κατάσταση.
Στη δεύτερη περίοδο οι Θεσσαλονικείς ανέβασαν την απόδοσή τους, πήραν τον έλεγχο και έφτασαν μέχρι το +8. Οι γηπεδούχοι περιόρισαν τη διαφορά πριν από την ανάπαυλα, με τον Άρη να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά με 40-35.
Η επιστροφή από τα αποδυτήρια αποδείχθηκε καθοριστική. Η Χάποελ βρήκε το πρώτο της εύστοχο τρίποντο και στη συνέχεια έτρεξε ένα σερί που της επέτρεψε να ανακτήσει το προβάδισμα.
Την ίδια στιγμή, ο Άρης αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα. Ο Νένο Ντιμιτρίεβιτς αποβλήθηκε στο 26ο λεπτό, έπειτα από αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή, στερώντας από την ομάδα του έναν σημαντικό δημιουργό. Παράλληλα, ο Ματ Μόργκαν δεν επέστρεψε στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας αισθανθεί ενοχλήσεις.
Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, δεν εγκατέλειψαν την προσπάθεια. Με διαδοχικά σουτ και σημαντικές λύσεις από τον πάγκο, παρέμειναν κοντά στο σκορ και ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο στο 56-57.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η αναμέτρηση παρέμεινε ανταγωνιστική, με τον Άρη να αναζητά την επιστροφή του στο προβάδισμα. Ωστόσο, τα λάθη σε κρίσιμες επιθέσεις δεν του επέτρεψαν να πλησιάσει περισσότερο.
Η αποβολή του Μήτρου-Λονγκ με πέντε φάουλ, περίπου ενάμιση λεπτό πριν από το τέλος, δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων». Η Χάποελ αξιοποίησε την κατάσταση, σημείωσε έξι συνεχόμενους πόντους και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη.
Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Λόφτον Τζούνιορ με 22 πόντους, ενώ ο Μίλτον πρόσθεσε 19 και ο Σμιθ ολοκλήρωσε την εμφάνισή του με double-double, έχοντας 10 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Για τον Άρη, ο Μοκόκα σημείωσε 13 πόντους, ενώ ο Λιντέλ είχε 12 πόντους και 8 ριμπάουντ.
Παρά την πρώτη ήττα του στη διοργάνωση, ο Άρης θα επιδιώξει να επιστρέψει άμεσα στις νίκες. Στην έβδομη αγωνιστική θα υποδεχθεί τη Ρίγα Ζέλι στις 11 Νοεμβρίου, ενώ η Χάποελ Ιερουσαλήμ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Τορτόνα.


1
2
3
4
5