30/05/2024
Εθνική Ανδρών Παγκόσμιο Κύπελλο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μποχωρίδης: «Δουλεύουμε καλά, θα είμαστε έτοιμοι για ματς με χαρακτήρα τελικών»

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ζει την προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας από την πρώτη ημέρα, βλέπει στην πράξη πώς εξελίσσεται αυτή και έκανε τις εκτιμήσεις για το στάδιο που βρίσκεται η ομάδα και τα επόμενα βήματα.

«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι τελείωσε το βασικό στάδιο, αν και σε μια τέτοια προετοιμασία κάθε μέρα είναι σημαντική, άρα και η συνέχεια έχει πολλά να μας δώσει. Εχει γίνει αρκετά καλή δουλειά, είμαστε έτοιμοι για το τελικό κομμάτι και μετά πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι και για το Παγκόσμιο.

Θεωρώ ότι μέχρι στιγμής έχουμε δει όσα θα θέλαμε, όσο κι αν σε 2-3 εβδομάδες για κάθε ομάδα υπάρχουν δυσκολίες, είναι μικρό το διάστημα. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει μια ομάδα με μέλη αποφασισμένα να μπουν και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στα επίσημα».

  • Τα φιλικά ήταν δυνατά, έδειξαν τα πάντα, δυνατά και αδύνατα σημεία ή υπάρχουν κι άλλα σε… αναμονή από την ομάδα;

«Πάντα αυτά τα παιχνίδια βοηθάνε πολύ στην εξαγωγή συμπερασμάτων, εξάλλου γι’ αυτό γίνονται. Όταν αρχίσει το Παγκόσμιο όμως, εκεί θα φανούν οι πραγματικές δυνατότητες όλων των ομάδων. Τα παιχνίδια θα είναι όλα με τη μορφή τελικού, έτσι που είναι το σύστημα, θα δούμε και διαφορετικά πράγματα και όλοι ανυπομονούμε… να τα δούμε».

  • Ο κόουτς έχει πει πολλές φορές αυτή τη φράση, περί… σειρά τελικών αγώνων, έχετε αρχίσει  μέσα στην ομάδα να συζητάτε περί Παγκόσμιου, σύστημα, αντιπάλους;

«Μέχρι τώρα κοιτάγαμε αποκλειστικά και μόνο τη δική μας ομάδα, ακόμα και στα φιλικά μας ένοιαζε τι μπάσκετ θα παίξουμε εμείς, αν θα εφαρμόσουμε αυτά που κάναμε στις προπονήσεις, δεν ασχολούμασταν τόσο με τους αντιπάλους. Πλησιάζουν όμως οι μέρες, είναι και λογικό και αναγκαίο να μπαίνει στο μυαλό το Παγκόσμιο, οι αντίπαλοι, τόσο για το επιτελείο που δουλεύει πολύ καιρό πάνω σε αυτό, όσο και για τους παίκτες να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο κλίμα».

  • Το «Παγκόσμιο» ακούγεται λίγο πιο… βαρύγδουπο, στο δικό σου μυαλό σημαίνει κάτι ξεχωριστό ή δεν διαχωρίζεις αγώνα όταν είναι με την Εθνική;
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ  Σίμτσακ: «Η απόφαση του προέδρου να ασχοληθεί πραγματικά άλλαξε το ρου της ιστορίας»

«Όχι, κάθε διοργάνωση, κάθε παιχνίδι με την Εθνική είναι ξεχωριστά και σημαντικά. Για μένα προσωπικά το Παγκόσμιο είναι κάτι που θέλω πάρα πολύ να ζήσω, όσο για το τι σημαίνει για κάθε αθλητή η παρουσία στην Εθνική ομάδα, πόσο μεγάλη τιμή αποτελεί, νομίζω δεν έχει νόημα να το επαναλαμβάνουμε, η μεγαλύτερη. Χαίρομαι την κάθε μέρα λοιπόν αυτής της πορείας και εύχομαι να πάει όσο πιο καλά γίνεται».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *