Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Αποδοχή
Totalbasket.grTotalbasket.grTotalbasket.gr
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
  • Διασυλλογικές
  • Πρωταθλήματα
  • Εθνικές
  • Πρωτοσέλιδα
  • Πρόγραμμα TV
  • Blog
  • Podcast
  • Total Euroleague
  • Total Show
  • Euroleague
  • Stoiximan GBL
  • NBA
  • Interviews
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Reading: Κατσιβέλης: «Στόχος μας μια δυνατή ευρωπαϊκή πορεία – Ο μόνος δρόμος είναι η σκληρή δουλειά»
Κοινοποίηση
Είσοδος
Ειδοποίηση
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Έχεις ήδη λογαριασμό; Είσοδος
Follow US
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Totalbasket.gr > Blog > Διασυλλογικές > BCL > Κατσιβέλης: «Στόχος μας μια δυνατή ευρωπαϊκή πορεία – Ο μόνος δρόμος είναι η σκληρή δουλειά»
BCL

Κατσιβέλης: «Στόχος μας μια δυνατή ευρωπαϊκή πορεία – Ο μόνος δρόμος είναι η σκληρή δουλειά»

Ο Δημήτρης Κατσίβελης στάθηκε στη σημασία της καλής εκκίνησης της ΑΕΚ στο Basketball Champions League και τόνισε πως η σκληρή δουλειά είναι το «κλειδί» για την ευρωπαϊκή επιτυχία.

TotalBasket Newsroom
Τελευταία Ανανέωση: 08/10/2025 16:54
TotalBasket Newsroom
1k Προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Κοινοποίηση
6 Λεπτά Aνάγνωσης
Κοινοποίηση

Η ΑΕΚ ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο φετινό Basketball Champions League, επικρατώντας εκτός έδρας της Ρίγας, με τον Δημήτρη Κατσίβελη να έχει καθοριστική συμβολή στη νίκη.

Μιλώντας στο Web Radio της ΕΟΚ, ο έμπειρος γκαρντ της «Ένωσης» υπογράμμισε πως ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας είναι μια πολύ καλή ευρωπαϊκή πορεία, ενώ παράλληλα τόνισε πως άπαντες στην ομάδα γνωρίζουν ότι χρειάζεται συνεχής δουλειά για να παρουσιαστούν στο επίπεδο που θέλουν.

«Είναι σημαντικό που ξεκινήσαμε με το δεξί. Ξέρουμε ότι η χρονιά είναι μεγάλη και ο μόνος δρόμος για να πετύχουμε τους στόχους μας είναι η σκληρή δουλειά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κατσιβέλης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να ξεκινήσουμε τη διοργάνωση με μια νίκη. Μπορεί να μη συνοδεύτηκε από τόσο καλή εμφάνιση, ειδικότερα στο 2ο ημίχρονο, όμως μπήκαμε δυνατά το ματς και μέσα από την άμυνα ουσιαστικά το “καθαρίσαμε” κάπως απ’ την αρχή. Πήραμε τη διαφορά, ήμασταν σοβαροί όταν η Ρίγα έκανε την αντεπίθεσή της στο 2ο ημίχρονο και πήραμε τη νίκη».

Για την αμυντική εικόνα της ΑΕΚ στο παιχνίδι:«Γενικότερα το μπάσκετ έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει πολύ πιο επιθετικογενές απ’ ό,τι ήταν στο παρελθόν. Παρ’ όλα αυτά, όταν είσαι σε μια ομάδα που ξεκινάει με γνώμονα την άμυνα, μπορείς στην κακή σου μέρα να διεκδικείς τη νίκη και να είσαι μέσα στα παιχνίδια. Προφανώς η Ρίγα είναι μια πολύ καλή ομάδα. Όχι, βέβαια, στο επίπεδο της Ευρωλίγκας, αλλά έχει κάποιους πολύ καλούς παίκτες για τους οποίους είχαμε ένα πλάνο ώστε να μπορέσουμε να τους περιορίσουμε και να τους σταματήσουμε. Το πλάνο αυτό λειτούργησε πολύ καλά απ’ την αρχή του αγώνα και ουσιαστικά μάς οδήγησε σε αυτήν την κάπως εύκολη νίκη».

Για τα συναισθήματά του που επέστρεψε στο γήπεδο στο οποίο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μερικές βδομάδες πριν με την Εθνική Ανδρών: «Σίγουρα μου ήρθαν πάρα πολύ όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις. Με την είσοδο στο γήπεδο ήταν σαν να ήμουν ξανά εκεί. Ένιωσα κάτι πάρα πολύ όμορφο. Πραγματικά θα μείνει “χαραγμένο” στη μνήμη μου».

Αξίζει να διαβάσεις

Τέλος ο ΜακΚάλουμ από τον Προμηθέα
MVP της 29ης αγωνιστικής της Euroleague ο Φρανσίσκο
Στο Μαρούσι ο Τζόρνταν Γουόκερ
EuroCup Γυναικών: «Βήμα» τελικού για τον Αθηναϊκό Qualco!

Για τον στόχο στο BCL:«Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάς τη χρονιά με νίκες, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι ακόμα νωρίς, δεν έχουμε φτάσει καν κοντά στο επίπεδο που θέλουμε να είμαστε σαν ομάδα. Παρ’ όλα αυτά, αν καταφέρνεις να πάρεις τις νίκες κι όταν δεν είσαι στο κατάλληλο επίπεδο, σημαίνει πως κάτι κάνεις καλά και έχεις πολύ μεγάλο περιθώριο μπροστά σου ώστε να βελτιωθείς. Η ΑΕΚ πέρυσι έφτασε στο Final-4 του BCL και σίγουρα θέλει να πάει ξανά πολύ μακριά. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε όλες τις σεζόν του BCL και είναι πρωταρχικός στόχος η πολύ καλή πορεία εκεί».

Για το επίπεδο ετοιμότητας της ομάδας:«Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη αρχές Οκτώβρη, είναι σχετικά αδύνατο να γίνει αυτό. Αυτό που μετράει είναι το να μάθεις να κερδίζεις. Οι νίκες μπορεί να κρύψουν αδυναμίες αν τις διαχειριστείς διαφορετικά, αλλά μπορεί και να “χτίσουν” χαρακτήρα, χημεία, να φτιάξουν μια ομάδα που μαθαίνει να ζει μέσα από αυτές. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος. Σίγουρα έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, η σεζόν μόλις άρχισε. Θέλουμε να εμφανίσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε αυτήν τη σεζόν, αλλά είναι αδύνατον να το κάνουμε από τώρα. Ο μόνος δρόμος είναι η δουλειά».

Για το αν η άμυνα είναι η «ταυτότητα» της ομάδας: «Προφανώς το coaching staff κάνει πάρα πολύ καλή προετοιμασία σε αυτό το κομμάτι. Μέσω της προπόνησης και των meetings που έχουμε για τα βίντεο, προσπαθούμε να δούμε πάντα πώς να κάνουμε τους αντιπάλους ουσιαστικά να νιώσουν… άβολα, γιατί το ταλέντο πλέον υπάρχει παντού και είναι δεδομένο. Οι προπονητές δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία στους παίκτες να παίξουν βάσει του ταλέντου τους. Όταν αντιμετωπίζεις τέτοιους παίκτες, βλέπεις τα ατομικά χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη, βλέπεις ποιο είναι το άβολο σημείο στο παιχνίδι του και τον ωθείς να κάνει πράγματα που τον βγάζουν απ’ την ζώνη άνεσής του. Εδώ στην ομάδα δίνουμε τεράστια βάση σε αυτό και προσπαθούμε εμείς οι παίκτες να μετουσιώσουμε τις οδηγίες αυτές στο γήπεδο».

Για το κυριακάτικο (12/10) παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, το οποίο είναι κεκλεισμένων των θυρών: «Πάντα είναι ένα περίεργο συναίσθημα να παίζεις χωρίς φιλάθλους. Ειδικά όταν παίζεις εντός έδρας θες να είσαι σε ένα γεμάτο γήπεδο με τον κόσμο να σε βοηθάει. Παρ’ όλα αυτά, είναι ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ακόμα και χωρίς τον κόσμο μας θέλουμε να πάμε και να παλέψουμε για τη νίκη».

TAGGED:3rdTOPBCLΑΕΚΔημήτρης ΚατσίβεληςΣυνέντευξη
Κοινοποίηση Άρθρου
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Threads Email Copy Link Εκτύπωση
Κοινοποίηση
Προηγούμενο Άρθρο Για το «διπλό» στη Βιτόρια ο Παναθηναϊκός, μετά από επτά χρόνια!
Επόμενο Άρθρο Στη Βιέννη θα διεξαχθεί το Παρτίζαν – Ολυμπιακός
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα

Πρώτη στον όμιλό μας η Πορτογαλία
Παγκόσμιο Κύπελλο
MLS: Μεταγραφή ρεκόρ για το Τορόντο
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Σπανούλης: «Ήμασταν πάρα πολύ βιαστικοί και εκτός ρυθμού»
Εθνική Ανδρών Παγκόσμιο Κύπελλο
Άνευρη η Εθνική μας ηττήθηκε από το Μαυροβούνιο!
Εθνική Ανδρών Παγκόσμιο Κύπελλο
Παναθηναϊκός AKTOR-Παρί 99-104: Μοιραίος ο Χέις-Ντέιβις, η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε και το τριφύλλι ξανά σε κρίση
Euroleague
Επιτέλους νίκη για τη Χάποελ του Ιτούδη!
Euroleague

Advertise

  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία

Αξίζει να διαβάσεις

Euroleague

Νίκησε τη Βιλερμπάν και ελπίζει η Dubai BC!

26/02/2026
EuroleagueInterviews

Τζόζεφ: «Είμαι στο μηδέν αυτή τη στιγμή – Προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργούν όλα εδώ»

26/02/2026
Εθνική ΑνδρώνΠαγκόσμιο Κύπελλο

Εθνική Ανδρών: Πάνω από 5.000 φίλαθλοι στο πλευρό της!

26/02/2026
Eurocup ΓυναικώνInterviews

Παυλοπούλου: «Το πρώτο ματς είναι ένας “τελικός” από μόνο του»

25/02/2026
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Follow US
© 2020-2026 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Καλωσόρισες στο totalbasket.gr!

Συνδέσου στον λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη ή Email
Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό σου;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.