Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Αποδοχή
Totalbasket.grTotalbasket.grTotalbasket.gr
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Βαθμολογίες
    • Euroleague Standings
    • Stoiximan GBL Standings
  • Blog
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
  • Διασυλλογικές
  • Πρωταθλήματα
  • Εθνικές
  • Πρωτοσέλιδα
  • Πρόγραμμα TV
  • Blog
  • Podcast
  • Total Euroleague
  • Total Show
  • Euroleague
  • Stoiximan GBL
  • NBA
  • Interviews
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Reading: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 58-69: Κυριαρχικός ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στον τελικό
Κοινοποίηση
Είσοδος
Ειδοποίηση
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Βαθμολογίες
    • Euroleague Standings
    • Stoiximan GBL Standings
  • Blog
Έχεις ήδη λογαριασμό; Είσοδος
Follow US
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Totalbasket.gr > Blog > Ελλάδα > Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών > Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 58-69: Κυριαρχικός ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στον τελικό
TopΕλλάδαΚύπελλο Ελλάδας Ανδρών

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 58-69: Κυριαρχικός ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στον τελικό

Δημήτρης Παπαδάτος
Τελευταία Ανανέωση: 18/02/2024 21:11
Δημήτρης Παπαδάτος - Editor & Podcast Co-Host
422 Προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Κοινοποίηση
6 Λεπτά Aνάγνωσης
Κοινοποίηση

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος και με “ασφυκτικό” μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισε επάξια τον Παναθηναϊκό με 58-69 και πήρε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε στη μεγάλη νίκη και κατέκτησε έτσι το 12ο Κύπελλο Ελλάδας της ιστορίας της.

Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού κυριάρχησε η νευρικότητα. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα άστοχες, ενώ δεν κατάφερε κάποια εκ των δύο να σκοράρει για τρίποντο. Όπως είναι προφανές, οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στο διάστημα αυτό.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός πήρε γρήγορα προβάδισμα με 4-0, με τους Ναν και Γκραντ να δίνουν σκορ στην αναμέτρηση. Έπειτα και μόλις δύο λεπτά μετά το ξεκίνημα, ο Κάνααν αισθάνθηκε μία ζαλάδα και αποχώρησε από το παρκέ. Όμως, ευτυχώς ο γκαρντ του Ολυμπιακού ξεπέρασε το πρόβλημα και επέστρεψε στα τέλη της πρώτης περιόδου. Στη συνέχεια και αφού τη θέση του Κάνααν πήρε ο Λαρεντζάκης, οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με δικό τους 4-0 και ισοφάρισαν σε 4-4. Αμέσως μετά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού έπαιξαν δύο καλές άμυνες και με σωστές αποφάσεις στην επίθεση, με τους Ναν και Λεσόρ να παίρνουν τις επιλογές, προηγήθηκαν με 10-4. Ωστόσο, οι παίκτες του Ολυμπιακού, είχαν την απάντηση εκ νέου και με επιμέρους σκορ 6-0 αυτή τη φορά, ισοφάρισαν σε 10-10. Ένα λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε το πρώτο της προβάδισμα στο ματς με 12-14, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε και το εναρκτήριο δεκάλεπτο.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μισού του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 12-16. Όμως, οι πράσινοι είχαν γρήγορη απάντηση και με 7-0, με πέντε πόντους του Μήτογλου, που ήταν και ο εκείνος που έσπασε το ρόδι πίσω από τα 6.75, μπήκαν εκ νέου στη θέση του οδηγού, 19-16. Στο 15ο λεπτό, οι δύο αντίπαλοι ήταν ισόπαλοι στο 21-21, με αυτό το χαμηλό σκορ να μαρτυρά απόλυτα την αστοχία και τη νευρικότητά τους. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ανέβασαν την έντασή τους στην άμυνα και με καλή στόχευση στην ρακέτα του Παναθηναϊκού στην επίθεση, πήραν το μεγαλύτερο προβάδισμά τους στο πρώτο ημίχρονο, 24-30. Εν τέλει, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 25-30, έπειτα από μία εύστοχη βολή του Γκραντ.

Αξίζει να διαβάσεις

Ολυμπιακός – Μονακό 91-70: Ερυθρόλευκη Μαγεία στο ΣΕΦ και Α-Ν-Ε-Τ-Ο 1-0 με άρωμα Final Four
Βαλένθια – Παναθηναϊκός AKTOR 67-68: Σπουδαίο Break και 1-0 οι πράσινοι με υπογραφή Κέντρικ Ναν και το πλεονέκτημα έδρας πιάνει ξανά…Αθήνα
“Πράσινη” εξέδρα στη Βαλένθια: Εντυπωσιακή στήριξη από σχεδόν 1.000 φιλάθλους του Παναθηναϊκού AKTOR
Euroleague: Οι Σάσα Βεζένκοφ και Νίκολα Μιλουτίνοφ βραβεύτηκαν από τους αδερφούς Αγγελόπουλους

Ενόψει δευτέρου ημιχρόνου, οι παίκτες του τριφυλλιού έπρεπε να βελτιώσουν τις επιλογές τους στην επίθεση, καθώς τα 10 λάθη ήδη (4 από τον Ναν) στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν ένα καμπανάκι για τη συνέχεια. Στον αντίποδα, αυτό που έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός, ήταν να συνεχίσει την ίδια σκληρή άμυνα, καθώς και τις σωστές επιλογές στην επίθεση. Το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι είχαν 1/14 τρίποντα στο πρώτο μέρος και παρόλα αυτά βρίσκονταν μπροστά με πέντε πόντους, δείχνει ότι έλεγξαν τον ρυθμό του ματς.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, η αστοχία συνεχίστηκε. Όμως, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που με επιμέρους 7-1 και έπειτα από τρίποντο του Μήτογλου, πέρασε πάλι μπροστά με 32-31. Εντούτοις, ο Κάνααν… πήρε μπρος και με δύο σερί τρίποντα διαμόρφωσε το 34-37, με τον Λεσόρ ενδιάμεσα να έχει σκοράρει από κοντά για το τριφύλλι. Στη συνέχεια της τρίτης περιόδου ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν σωστές επιλογές στην επίθεση και παρά το τρίποντο του Μήτογλου που έκανε το 39-39, έκτοτε οι ερυθρόλευκοι έκαναν σερί 8-0 και με καλάθι του Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό, πήραν προβάδισμα οκτώ πόντων, 39-47 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στην αρχή της τελευταίας περιόδου, ήταν και πάλι οι νταμπλούχοι Ελλάδας που μπήκαν καλύτερα στο παρκέ. Ειδικότερα, ο Ολυμπιακός αξιοποίησε την άμυνά του και πήρε το μεγαλύτερο προβάδισμα του παιχνιδιού έως τότε, με 44-53, με κάρφωμα του Ράιτ. Στη συνέχεια, οι ερυθρόλευκοι ήταν ακόμα καλύτεροι. Με τον Ράιτ να κάνει ό, τι θέλει την άμυνα του Παναθηναϊκού, η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 14 πόντους για τον Ολυμπιακό, που προηγούταν με 48-62, τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Μια διαφορά που ήταν πολύ μεγάλη και επί της ουσίας καταδικαστική για τους πράσινους για το υπόλοιπο του ματς. Έκτοτε, η κατάσταση παρέμεινε η ίδια και επί της ουσίας το μόνο που διαφοροποιήθηκε ήταν η τελική διαφορά, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 58-69.

Για τους νικητές, Φαλ και Ράιτ έκαναν την διαφορά, καθώς αμφότεροι σκόραραν από 13 πόντους. Στους 10 πόντους σταμάτησε ο Πετρούσεφ. Για τον Παναθηναϊκό, ο Μήτογλου ήταν ο μοναδικός που προσπάθησε, αφού ο Έλληνας φόργουορντ έβαλε 16 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 25-30, 39-47, 58-69

TAGGED:Κύπελλο Ελλάδας ΑνδρώνΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός
Κοινοποίηση Άρθρου
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Threads Email Copy Link Εκτύπωση
Κοινοποίηση
Προηγούμενο Άρθρο Συνεχίζει στην Κίνα ο Εγκμπούνου
Επόμενο Άρθρο Καθαρή ήττα του πράσινου πάγκου
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα

Θρίαμβος για τη Μπουργκ κόντρα στη Μπεσίκτας που κατέκτησε το EuroCup και πήρε εισιτήριο για τη EuroLeague
EuroCup
Φενέρμπαχτσε – Ζαλγκίρις 89-78: Καταιγιστικοί οι Τούρκοι έκαναν το 1-0 με Μπιμπέροβιτς κόντρα στους Λιθουανούς
Euroleague
Θετικό σήμα για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ από τη συνάντηση κορυφής μεταξύ Euroleague, NBA και FIBA
Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Με Γκριγκόνις και Τολιόπουλο η δωδεκάδα του “τριφυλλιού” για το Game 1 με την Βαλένθια
Euroleague
Αυτή είναι η δωδεκάδα του Ολυμπιακού για το Game 1 των playoffs της Euroleague κόντρα στη Μονακό
Euroleague
Total Guests: Ο Φεράν Μαρτίνεθ μιλάει για το Βαλένθια – Παναθηναϊκός, τα playoffs της Euroleague, τo NBA Europe και τον…Χουάντσο
Interviews

Advertise

  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία

Αξίζει να διαβάσεις

Stoiximan GBL

Το πρόγραμμα των Quarterfinals της Stoiximan GBL

25/04/2026
Stoiximan GBL

Άρης Betsson – Πανιώνιος 75-65: Οι Θεσσαλονικείς υπό το βλέμμα Σιάο-Αντετοκούνμπο έστειλαν στην Elite League τον “Ιστορικό”

25/04/2026
Stoiximan GBL

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 84-94: Τελείωσαν αήττητοι τη κανονική περίοδο της GBL οι Πειραιώτες

25/04/2026
Stoiximan GBL

Τα εισιτήρια για τον αγώνα ΠΑΟΚ – Μαρούσι 

23/04/2026
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Follow US
© 2020-2026 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Καλωσόρισες στο totalbasket.gr!

Συνδέσου στον λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη ή Email
Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό σου;