Το Γκόλντεν Στέιτ – Μπρούκλιν έμοιαζε για τρία δεκάλεπτα να πηγαίνει προς τους Νετς, που είχαν τον έλεγχο και έβρισκαν εύκολα σκορ από τα πολλά λάθη των Γουόριορς. Στο τελευταίο όμως δεκάλεπτο το παιχνίδι άλλαξε, γιατί οι Γουόριορς άλλαξαν επιθετικό “mindset” και πίεσαν πολύ την κίνηση της μπάλας των Νετς. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…
Στις 26/3 στο Chase Center οι Νετς ξεκίνησαν το παιχνίδι χτυπώντας συνεχώς πάνω στην αδύναμη άμυνα των Γουόριορς στην περιφέρεια. Όταν ο πρώτος αμυντικός έχανε το μαρκάρισμά του, η βοήθεια αργούσε πολύ να έρθει και έτσι το Μπρούκλιν έβρισκε εύκολες επιλογές και ελεύθερα σουτ από την αδύνατη πλευρά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Γουόριορς ήταν τα λάθη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι τελείωσαν την αναμέτρηση με 26 λανθασμένες επιλογές. Έχαναν τη μπάλα πολύ νωρίς στην επίθεση και αυτό έδινε στους Νετς εύκολους πόντους με εφνιδιασμούς.
Το Μπρούκλιν αμυνόταν αρκετά χαμηλά και άφηνε τους Γουόριορς να κυκλοφορούν τη μπάλα έξω από τα 7 μέτρα. Ήθελε να κλείσει τη ρακέτα και να μην επιτρέψει εύκολα καλάθια και έτσι η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο, δυσκολεύτηκε να βρει ρυθμό.
Το ματς γύρισε κυρίως επειδή οι Γουόριορς άλλαξαν το επιθετικό τους πλάνο απέναντι στην πίεση των Νετς και γιατί ο Στιβ Κερ σταμάτησε τις συνεχείς πάσες στις αργές επιθέσεις.
Στο πρώτο ημίχρονο οι Warriors προσπαθούσαν να παίξουν το κλασικό τους παιχνίδι, αλλά χωρίς τον Στεφ Κάρι. Πολλά “handoffs”, κοψίματα μακριά από την μπάλα και έξτρα πάσες. Το πρόβλημα ήταν ότι οι Νετς έκλειναν τη “weak side” με πολύ επιθετικές βοήθειες και έπαιζαν σχεδόν όλα τα σκριν με αλλαγές.

Έτσι το Γκόλντεν Στέιτ δεν έβρισκε καθαρές πάσες και έκαναν 15 λάθη μόνο στο ημίχρονο. Οι Νετς έκλεβαν μπάλες κυρίως όταν ο Γκριν ή ο Ποντζιέμσκι προσπαθούσαν να πασάρουν στην απέναντι πλευρά μετά από drive.
Η αλλαγή έγινε στο 3ο και κυρίως στο 4ο δεκάλεπτο που άλλαξε και τη ροή του αγώνα. Οι Γουόριορς άρχισαν να δίνουν την μπάλα στον Γκι Σάντος σε πιο απλές καταστάσεις, συνήθως στην αριστερή πλευρά ή μετά από “mismatch” πάνω σε πιο αδύναμο αμυντικό.
Η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο γύρισε στο ματς όταν σταμάτησε να παίζει το συνηθισμένο “passing game”, που οι Νετς είχαν μπλοκάρει με πίεση και αλλαγές. Αυτό τους έδωσε τη νίκη 109 – 106, αλλά έδειξε και ότι χωρίς τον Κάρι δυσκολεύονται όταν δεν λειτουργεί η κυκλοφορία της μπάλας.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 25-30, 50-58, 77-86, 109-106
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΩΡΑ
Ο Στέφ Κάρι παραμένει εκτός δράσης με πρόβλημα στο δεξί γόνατο (patellofemoral pain syndrome και οστικό οίδημα) και έχει χάσει πάνω από 25 συνεχόμενα παιχνίδια από τις 30 Ιανουαρίου. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες επέστρεψε σε προπονήσεις με επαφή και 5-on-5, με τους Γουόριορς να ελπίζουν ότι μπορεί να επιστρέψει μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανότατα απέναντι στους Χιούστον Ρόκετς την Κυριακή.


