Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα σε εκπροσώπους της EuroLeague, της FIBA και του NBA, με βασικό θέμα τις εξελίξεις και τις προοπτικές του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της FIBA στο Mies της Ελβετίας, όπου οι τρεις πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με πιθανές μορφές συνεργασίας και κοινές πρωτοβουλίες στο άμεσο μέλλον.
Όπως προέκυψε από την κοινή ενημέρωση, οι συζητήσεις ήταν ουσιαστικές και εποικοδομητικές, με όλους τους συμμετέχοντες να δείχνουν διάθεση για περαιτέρω επαφές. Παρότι δεν υπήρξαν άμεσες αποφάσεις, συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος τις επόμενες εβδομάδες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικών συνεργειών.
Η σχετική ενημέρωση:
“Εκπρόσωποι της Euroleague Basketball, της FIBA και του NBA συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της FIBA στην πόλη Μι της Ελβετίας, όπου πραγματοποιήθηκαν εποικοδομητικές συζητήσεις σχετικά με το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ και πιθανές ευκαιρίες συνεργασίας.
Και οι τρεις πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο τις επόμενες εβδομάδες”.


