Για την ομάδα της λαυρεωτικής που μετρούσε έξι ήττες στις προηγούμενες επτά αγωνιστικές, αυτό το αποτέλεσμα την ανεβάζει στο 6-11 και θα αποτελέσει «εφόδιο» στην τελική ευθεία της βαθμολογίας. Την οδήγησαν οι Σέρμαν και Γκρίφιν με 14 πόντους, ενώ σημαντική προσφορά είχαν ο Ουαχάμπ με 8 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Κόνιαρης με 11 πόντους.
Ο ΠΑΟΚ mateco υποχρεώθηκε στη δεύτερη, εντός έδρας ήττα στα τρία τελευταία παιχνίδια του σε αυτήν, μετά από εκείνη στο ματς με τον Πανιώνιο Χυμοί Viva και υποχώρησε σε αρνητικό ρεκόρ (8-9) και συνολικά στο γκρουπ των ομάδων που παλεύουν για να μπουν στην εξάδα και να αποφύγουν τα play in. Από τους γηπεδούχους ο Ρέινολντς που ανέβασε την απόδοση του στο δεύτερο ημίχρονο, είχε 17 πόντους ενώ στο double-double έφτασε ο Μπάρτλεϊ με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ, ωστόσο ήταν μοιραίος στο τέλος για την ομάδα του με ένα κρίσιμο λάθος και δύο άστοχα τρίποντα.
Με δύο σερί τρίποντα του Μπάρτλεϊ και ένα σερί 8-0 ο ΠΑΟΚ mateco βρέθηκε μπροστά με οχτώ πόντους στα μισά της πρώτης περιόδου με 15-7 όμως το Λαύριο DHI ισοφάρισε στο τέλος της στο 17-17. Η ομάδα της λαυρεωτικής έβαζε δύσκολα στους γηπεδούχους με την άμυνα της και βρίσκοντας λύσεις στο πρόσωπο του Γκρίφιν προηγήθηκε με έξι (18-26 στο 13’) φτάνοντας το επιμέρους σκορ στο 3-19. Μετά από μία μικρή αντεπίθεση του ΠΑΟΚ mateco, το Λαύριο DHI που έχει τον έλεγχο του ρυθμού, άνοιξε ξανά τη διαφορά και μάλιστα σε διψήφια επίπεδα (26-36 στο 17’). Έτσι πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενο με 39-34.
Οι «μεταλλωρύχοι» συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο και στην τρίτη περίοδο. Στα μισά της ήταν μπροστά με εννιά (40-49) και 10 λεπτά πριν το τέλος εξακολουθούσαν να έχουν ένα προβάδισμα (51-57). Ο Ρέινολντς ανέβασε την απόδοση του δίνοντας σκορ στον Δικέφαλο αλλά το Λαύριο DHI πέντε λεπτά πριν το τέλος εξακολουθούσε να κρατάει ένα σημαντικό προβάδισμα (62-69). Ο ΠΑΟΚ mateco δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και με το παιχνίδι να μπαίνει στο τελευταίο δίλεπτο του, μείωσε στους δύο (67-69) και στον έναν (69-70 στα 1:21 πριν το τέλος). Δεν προσπέρασε όμως αφού ο Μπάρτλεϊ έκανε λάθος στα 27’’ για να κάνει ο Κόνιαρης με βολές το 69-72 στα 18’’. Οι γηπεδούχοι είχαν τις ευκαιρίες τους αλλά μία φορά ο Κρούζερ και δύο ο Μπάρτλεϊ, μετά από επιθετικά ριμπάουντ, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από την περίμετρο για να κρατήσει το Λαύριο DHI το πολύτιμο διπλό.
Τα δεκάλεπτα: 17-17, 34-39, 51-57, 69-74