Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Αποδοχή
Totalbasket.grTotalbasket.grTotalbasket.gr
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
  • Διασυλλογικές
  • Πρωταθλήματα
  • Εθνικές
  • Πρωτοσέλιδα
  • Πρόγραμμα TV
  • Blog
  • Podcast
  • Total Euroleague
  • Total Show
  • Euroleague
  • Stoiximan GBL
  • NBA
  • Interviews
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Reading: Παρτίζαν – Ολυμπιακός 69-74: Θρυλικό διπλό τετράδας στο Βελιγράδι
Κοινοποίηση
Είσοδος
Ειδοποίηση
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Έχεις ήδη λογαριασμό; Είσοδος
Follow US
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Totalbasket.gr > Blog > Διασυλλογικές > Euroleague > Παρτίζαν – Ολυμπιακός 69-74: Θρυλικό διπλό τετράδας στο Βελιγράδι
EuroleagueTopΔιασυλλογικές

Παρτίζαν – Ολυμπιακός 69-74: Θρυλικό διπλό τετράδας στο Βελιγράδι

Δημήτρης Παπαδάτος
Τελευταία Ανανέωση: 28/03/2024 23:42
Δημήτρης Παπαδάτος - Editor & Podcast Co-Host
154 Προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Κοινοποίηση
5 Λεπτά Aνάγνωσης
Κοινοποίηση

Μεγάλος Ολυμπιακός πέρασε διά πυρός και σιδήρου από την κατάμεστη Stark Arena, παρότι βρέθηκε ακόμα και στο -14, 52-38, στο τρίτο δεκάλεπτο. Έτσι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπαίνει για τα καλά σε μονοπάτι τετράδας, έχοντας βγάλει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι από το πρόγραμμά της. Στο 20-12 βρίσκεται πια η ελληνική ομάδα, στο 14-18 πέφτει πλέον η Παρτίζαν που βλέπει την 10άδα να απομακρύνεται επικίνδυνα.

Το ματς

Στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, η Παρτίζαν ήταν η ομάδα που έπαιξε καλύτερα. Οι γηπεδούχοι, όσο κυλούσε το ματς, ανέβασαν τον ρυθμό τους στην επίθεση και εκμεταλλευόμενοι τα 6 επιθετικά τους ριμπάουντ, ήδη από την πρώτη περίοδο, προηγήθηκαν ακόμα και με 9 πόντους, 22-13. Όμως, ένα μικρό 4-0 από μεριάς Ολυμπιακού είχε ως αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί στο 22-17.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε την second unit της ομάδας του. Με τον Γκος να παίζει εξαιρετική άμυνα στον Αβράμοβιτς και να του κλέβει τρεις φορές την μπάλα και τους Ράιτ και ΜακΚίσικ να είναι εξίσου καλοί στο αμυντικό σκέλος, η ελληνική ομάδα μείωσε κι άλλο, ενώ με δύο βολές του ΜακΚίσικ, ισοφάρισε σε 28-28, 3′ πριν την ανάπαυλα. Ωστόσο, η Παρτίζαν δεν πτοήθηκε και ανέκτησε γρήγορα τα ηνία στο σκορ, καθώς πήρε το προβάδισμα με 34-30. Λίγο μετά και με 19″ για τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Πονίτκα έκανε την διείσδυση και κέρδισε το φάουλ από τον Λαρεντζάκη. Όμως, στην εξέλιξη της φάσης, ο ΜακΚίσικ έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Πολωνό που με 4/4 βολές διαμόρφωσε το 38-30, ενώ ο Ντόζιερ έκανε στη συνέχεια με ακόμα 2 βολές το 40-30. Η τελευταία επίθεση της περιόδου ανήκε στους ερυθρόλευκους, που βρήκαν καλάθι με τον Ουίλιαμς Γκος, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το σκορ στο 40-32.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, επανήλθε ο… βραχνάς των χαμένων αμυντικών ριμπάουντ για τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανανέωσε ακόμα πέντε επιθέσεις της και με τους Καμίνσκι και Καμπόκλο να είναι παράγοντες του παιχνιδιού, πήρε την μεγαλύτερη διαφορά της ως τότε στον αγώνα, 50-38, μετά από κάρφωμα του Βραζιλιάνου, στο 26′. Όπως αναμενόταν, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν. Ο Ουίλιαμς Γκος, με την είσοδό του, έδωσε και πάλι ένταση και σφυγμό και στις δύο πλευρές του γήπεδου για την ομάδα του. Παρόλα αυτά, οι προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού έπεσαν πάνω σε έναν πολύ καλό Πάντερ στο τρίτο δεκάλεπτο (7 πόντοι) και με τον Καμίνσκι να συμπληρώνει και να σκοράρει με buzzer beater στο τέλος της περιόδου, οι ερυθρόλευκοι επρόκειτο να ξεκινήσουν στο -13, 59-46, το τέταρτο δεκάλεπτο.

Αξίζει να διαβάσεις

Άρης Betsson – Κλουζ 88-98: “Black out” οι Θεσσαλονικείς στο 4ο δεκάλεπτο και η εξάδα πλέον δυσκολεύει
Μονακό-Παρί 125-104: H ομάδα του Σπανούλη “έσπασε τα κοντέρ” με ιστορική επιθετική επίδοση κόντρα στους Παριζιάνους
Ζαλγκίρις-Μακάμπι 65-83: Ο Λόνι είχε κέφια και οι Ισραηλινοί κέρδισαν μέσα στο Κάουνας
Ο Πρόεδρος της Παρτιζάν δεν πήγε στην αναμέτρηση με τη Μπάγερν Μονάχου

Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου και μέσα σε διάστημα ενός λεπτού, ο Ολυμπιακός, με μικρό σερί 4-0, ψαλίδισε την διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, 59-50, αναγκάζοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να καλέσει timeout. Η επιστροφή της ελληνικής ομάδας είχε και συνέχεια. Με σύστημα – ματ από τον Γιώργο Μπαρτζώκα με τρία γκαρντ, με Ουόκαπ, Γκος και Λαρεντζάκη και με τον Παπανικολάου σε θέση ‘4’, ο Ολυμπιακός μείωσε δις σε απόσταση αναπνοής, 59-58 και 61-60, ενώ με καλάθι του αρχηγού του πήρε προβάδισμα με 61-62, 4′ και 20″ για το τέλος του παιχνιδιού. Στη συνέχεια, πάλι ο Παπανικολάου σκόραρε στον αιφνιδιασμό και έδωσε αέρα τριών πόντων, 61-64, στην ομάδα του. Από εκεί και ύστερα, ήταν λογικό ότι ο Πάντερ θα βγει μπροστά για την Παρτίζαν. Ο 30χρονος γκαρντ έβαλε τέσσερις συνεχόμενους πόντους, κάνοντας το 65-64. Έπειτα, ο Ουόκαπ έκλεψε την μπάλα και σκόραρε για το 65-66, ενώ αμέσως μετά ο Λαρεντζάκης με 2 εύστοχες βολές έκανε το 65-68. Ο Ντόζιερ μείωσε σε 67-68, ο Λαρεντζάκης με 1/2 βολές έκανε το 67-69 και ο Καμίνσκι ισοφάρισε σε 69-69, με 45″ για τη λήξη. Με δύο επιθέσεις να απομένουν για κάθε ομάδα, ο Φαλ βρήκε κάρφωμα για τον Ολυμπιακό, η Παρτίζαν αστόχησε σε τρία σουτ και ο Γκος με 2/2 βολές έκανε το 69-73, γράφοντας επί της ουσίας τίτλους τέλους στο ματς. Ο Πάντερ αστόχησε στην ύστατη προσπάθεια με σουτ τριών πόντων, με τον Φαλ να γράφει το τελικό σκορ με 1 βολή, 69-74.

Για τους νικητές, αδιαμφισβήτητος MVP ήταν ο Γκος με 17 πόντους, 3 ασίστ και 5 κλεψίματα. 13 πόντους έβαλε ο Παπανικολάου, ενώ στους 11 πόνους σταμάτησε ο Ουόκαπ. Για την σερβική ομάδα, Πάντερ με 19 και Καμίνσκι με 14 πόντους ήταν οι διακριθέντες.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 40-32, 59-46, 69-74

TAGGED:EuroleagueΟλυμπιακόςΠαρτίζαν
Κοινοποίηση Άρθρου
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Threads Email Copy Link Εκτύπωση
Κοινοποίηση
Προηγούμενο Άρθρο Διπλό για την Μπαρτσελόνα στο Μόναχο
Επόμενο Άρθρο Μπάγερν – Μπαρτσελόνα 79-87: Εύκολο βράδυ στο Μόναχο και επιστροφή στις νίκες για την Μπάρτσα
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα

Αναντολού Εφές-Ρεαλ Μαδρίτης 75-81: Με Χεζόνια οδηγό πέρασε από την Κωνσταντινούπολη η Βασίλισσα
Euroleague
Πέδρο Μαρτίνεθ για αναμέτρηση με Παναθηναϊκό AKTOR: “Να αποδείξουμε την αξία μας από το 1ο έως το 40ό λεπτό”
Euroleague
Αναβολή Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε: Αυτή είναι η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής της αναμέτρησης
Euroleague
ΚΑΕ Ολυμπιακός: Αυτή είναι η ανακοίνωση των Πειραιωτών για την αναβολή της αναμέτρησης με τη Φενέρμπαχτσε
Euroleague
Στην Άρτα το Final 4 του UNICEF Trophy-Τη Δευτέρα η κλήρωση
Unicef Trophy
Στο τεχνικό τιμ του Προμηθέα ο Μάριος Μπατής
Stoiximan GBL

Advertise

  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία

Αξίζει να διαβάσεις

EuroleagueLiga Endesa

Στη Μπασκόνια ο Ραντζεβίτσιους!

03/12/2025
Euroleague

Ολυμπιακός: Αμφίβολος για Φενέρ ο Φουρνιέ

03/12/2025
Euroleague

Μπαρτζώκας: «Με έχει κουράσει η μεταγραφολογία, νιώθω άσχημα…»

03/12/2025
ABA LigaEuroleague

Παραμένει στον Ερυθρό Αστέρα ο Μοτιεγιούνας

03/12/2025
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Follow US
© 2020-2025 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Καλωσόρισες στο totalbasket.gr!

Συνδέσου στον λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη ή Email
Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό σου;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.