Η Μπασκόνια ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάρσιο Σάντος, ενισχύοντας τη γραμμή των ψηλών της ενόψει της νέας σεζόν στη EuroLeague. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών και θα παραμείνει στη Βιτόρια μέχρι το 2028.
Ο Σάντος μετακομίζει στην Ισπανία από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπου αγωνίστηκε την περασμένη σεζόν στην EuroLeague. Στην πρώτη του χρονιά στη διοργάνωση μέτρησε 37 συμμετοχές, έχοντας κατά μέσο όρο 6,9 πόντους και 1,6 ριμπάουντ σε περίπου 14 λεπτά ανά αγώνα.
Ο Βραζιλιάνος είχε προηγουμένως πραγματοποιήσει τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στη Φράνκα της πατρίδας του, πριν περάσει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Ουλμ και στη συνέχεια της Μακάμπι.
Η μεταγραφή του Σάντος προέκυψε μετά τις τελευταίες αλλαγές στη front line της Μπασκόνια. Ο Άλεξ Λεν αποχώρησε από την ομάδα λίγες ημέρες μετά την απόκτησή του, ενώ ο Καλίφα Ντιόπ αποχώρησε με προορισμό το NBA και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.
Έτσι, οι Βάσκοι κινήθηκαν άμεσα στην αγορά και κατέληξαν στον 24χρονο ψηλό, ο οποίος θα αποτελέσει μαζί με τον Κένεθ Φαρίντ τις βασικές επιλογές της ομάδας του Πάολο Γκαλμπιάτι στη θέση του σέντερ.
Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Σάντος έχει ήδη αποκτήσει εμπειρίες από το κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο. Η παρουσία του στη Μακάμπι του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε 37 παιχνίδια EuroLeague και πλέον καλείται να συνεχίσει την εξέλιξή του με τη φανέλα της Μπασκόνια.



