Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Αποδοχή
Totalbasket.grTotalbasket.grTotalbasket.gr
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
  • Διασυλλογικές
  • Πρωταθλήματα
  • Εθνικές
  • Πρωτοσέλιδα
  • Πρόγραμμα TV
  • Blog
  • Podcast
  • Total Euroleague
  • Total Show
  • Euroleague
  • Stoiximan GBL
  • NBA
  • Interviews
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Reading: Μάγειρας: «Η Ιαπωνία “ζει και αναπνέει” για το μπάσκετ, είναι μια ανερχόμενη χώρα στο άθλημα»
Κοινοποίηση
Είσοδος
Ειδοποίηση
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Έχεις ήδη λογαριασμό; Είσοδος
Follow US
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Totalbasket.gr > Blog > Interviews > Μάγειρας: «Η Ιαπωνία “ζει και αναπνέει” για το μπάσκετ, είναι μια ανερχόμενη χώρα στο άθλημα»
Interviews

Μάγειρας: «Η Ιαπωνία “ζει και αναπνέει” για το μπάσκετ, είναι μια ανερχόμενη χώρα στο άθλημα»

Ο κόουτς Βαγγέλης Μάγειρας «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio και μίλησε για τον νέο του ρόλο ως βοηθός προπονητή στην ιαπωνική Σαν-Εν ΝεοΦοίνιξ.

TotalBasket Newsroom
Τελευταία Ανανέωση: 17/07/2025 09:55
TotalBasket Newsroom
594 Προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Κοινοποίηση
3 Λεπτά Aνάγνωσης
Κοινοποίηση

Αναλυτικά είπε:

Για τη μετακίνηση στην Ιαπωνία: «Η επαφή ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι λόγω του ότι μού ζητήθηκε να καθίσω στον πάγκο της ίδιας ομάδας που υπέγραψα και τώρα για λίγες ημέρες. Θέλησαν έναν τεχνικό σύμβουλο για να δουλέψει πάνω στην άμυνα. Η αλήθεια είναι ότι πήγα για τρεις εβδομάδες, αλλά ο προπονητής έμεινε ευχαριστημένος και κάθισα παραπάνω. Έμεινα συνολικά 35 ημέρες. Έπειτα είχαμε μια συνεργασία και συνεχόμενη επαφή. Τον περασμένο μήνα μού έγινε πρόταση και δε μπορούσα να αρνηθώ. Η Ιαπωνία είναι μια ανερχόμενη χώρα στο μπάσκετ. Προτού πάω, είχα μιλήσει με τον Βαγγέλη Ζιάγκο που πέρασε από το ιαπωνικό πρωτάθλημα και είχα ακούσει ενθαρρυντικά λόγια. Όταν πηγαίνεις και το βιώνεις είναι ακόμα καλύτερα».

Για τη νέα του ομάδα: «Το Σαν-Εν είναι ο νομός της ομάδας. Είναι ένας σύλλογος που δε βρίσκεται κοντά στο Τόκυο και έχει 350 χιλιάδες κατοίκους. Για τα δεδομένα της χώρας, είναι μικρή πόλη. Ωστόσο, “ζει και αναπνέει” για το μπάσκετ και γεμίζουν κάθε αγωνιστική τα γήπεδα. Υποστηρίζουν το άθλημα και ο κόσμος κάθε ομάδας ακολουθεί τους παίκτες στα εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι εντυπωσιακό, αλλά το μπέιζμπολ κυριαρχεί. Τα τελευταία πέντε χρόνια έρχονται και αθλητές από την Ευρωλίγκα».

Για την αγορά της Ιαπωνίας όσον αφορά τους Έλληνες προπονητές: «Για να είμαι ειλικρινής, στην Ιαπωνία δεν έχει φτάσει η… χάρη μας ακόμα. Πιστεύω ότι η δουλειά που θα κάνει οποιοσδήποτε Έλληνας προπονητής είναι ενδεικτική για το τι να περιμένουν οι ομάδες. Οποιοσδήποτε θα πάει εκεί θα εκπροσωπήσει τους υπόλοιπους συναδέλφους. Αυτό γίνεται για κάθε χώρα».

Για το πώς μπορεί να πείσει η Ιαπωνία έναν διακεκριμένο προπονητή μπάσκετ να έρθει στη χώρα: «Αυτό το κατάλαβα όταν το είδα από κοντά. Αρκετοί Αμερικάνοι παίκτες ψάχνουν και πιέζουν τους εκπροσώπους τους ώστε να βρουν μια ιαπωνική ομάδα. Βλέποντας ένα πρωτάθλημα που έχει τεράστια άνοδο σε δημοτικότητα, χορηγήσεις, οργάνωση και θέαμα, λειτουργεί πολύ καλά. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές. Αυτό που χαρακτηρίζει τους προπονητές είναι ότι πρέπει να ελέγχεις τις αντιδράσεις σου και να μην είναι ακραίες. Πρέπει να τα προσέχουμε αυτά».

Αξίζει να διαβάσεις

Δείτε τι δήλωσε ο Αργύρης Καμπούρης αποκλειστικά στο totalbasket μετά το φιλικό των παλαίμαχων του Ολυμπιακού
Μιλουτίνοφ: «Δώρο Χριστουγέννων; H υγεία το πιο σημαντικό αγαθό»
Ντόρσεϊ: «Είναι σημαντικό να είμαι επιθετικός και να γίνομαι απειλητικός για την άμυνα κάθε φορά που πιάνω την μπάλα»
Παπανικολόπουλος: «Η Καρδίτσα κάνει συνεχώς άλματα, δεν ξεχνάμε ποτέ τον βασικό στόχο»

Για τη νοοτροπία της χώρας και των ανθρώπων: «Είναι πολύ συνεπείς, με ευγένεια και σεβασμό. Είναι κομμάτι της κουλτούρας τους. Κακά τα ψέματα, τους προπονητές στην Ελλάδα τους απαξιώνουμε. Αισθάνθηκα μετά από πολλά χρόνια το πώς είναι να είσαι προπονητής και να σε σέβονται. Σεβάστηκαν το τι τους έλεγα. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα, έπειτα συνειδητοποίησα ότι υπάρχει ιεραρχία, σεβασμός και κατανόηση προς τον άνθρωπο. Είναι κάτι αδιανόητο. Είναι, επίσης, πολύ καθαρή χώρα».

TAGGED:Βαγγέλης ΜάγειραςΕΟΚ RadioΣυνέντευξη
Κοινοποίηση Άρθρου
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Threads Email Copy Link Εκτύπωση
Κοινοποίηση
Προηγούμενο Άρθρο Στους Κλίπερς ο Μπράντλεϊ Μπιλ
Επόμενο Άρθρο «Με πέντε εκατομμύρια κάνει δικό της τον Μόρο η ΑΕΚ»
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα

Euroleague: Προς αναβολή το Χάποελ Τελ Αβίβ-Παρί
Euroleague
Μεγάλη νίκη για τον Προμηθέα Πάτρας στο Περιστέρι!
Stoiximan GBL
«Συμβόλαιο 2,5 ετών προσφέρει ο Ολυμπιακός στον Τζόουνς»
Euroleague
Νέος προπονητής ο Μάνος στον Κόροιβο
Elite League
Στην Καρδίτσα ο Μάριος Πουλιανίτης
Stoiximan GBL
Παίρνει τον Τζάστιν Μπριγκς η Μύκονος
Stoiximan GBL

Advertise

  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία

Αξίζει να διαβάσεις

Elite LeagueInterviews

Κουρτίδης: «Έχει αλλάξει η ψυχολογία μας, το Αιγάλεω αξίζει να βρίσκεται ψηλότερα»

23/12/2025
Elite LeagueInterviews

Καλιανιώτης: «Ο Κένταλ Σμιθ ήταν το κομμάτι του “παζλ” που έλειπε»

15/12/2025
InterviewsStoiximan GBL

Γουόκαπ: «Με τον Μόρις θα κάνουμε τη ζωή όλων των σκόρερ μας πιο εύκολη – Δεν είχα ιδέα για το ρεκόρ μου»!

15/12/2025
EuroleagueInterviews

Μόντε Μόρις: «Μου ταιριάζει ο Ολυμπιακός – Ο κόουτς μου είπε να παίξω το παιχνίδι μου»

14/12/2025
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Follow US
© 2020-2025 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Καλωσόρισες στο totalbasket.gr!

Συνδέσου στον λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη ή Email
Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό σου;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.