Την πρώτη νίκη που θα τη διατηρήσει σε τροχιά παραμονής στην Α΄ κατηγορία θα διεκδικήσει σήμερα (12/7) η Εθνική Νεανίδων, η οποία θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία στις 16.00 στο “Los Llanos de Aridane, Severo Rodríguez” για τις θέσεις 13-16 του Ευρωμπάσκετ U18 που διεξάγεται στη Λα Πάλμα στην Ισπανία.
Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί σε live streaming από το κανάλι YouTube της FIBA. Μπορείτε να δείτε τον αγώνα ΕΔΩ
Μετά την ήττα από τη Λετονία, η γαλανόλευκη, η οποία την περασμένη Πέμπτη έχασε την πρώτη ευκαιρία να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει στη διοργάνωση, καλείται να σημειώσει δύο νίκες ώστε να αποφύγει την 14η θέση που μαζί με την 15η και την 16η οδηγούν στην Β’ κατηγορία.
“Θα δώσουμε και την ψυχή μας για να παραμείνει η Ελλάδα στην Α’ κατηγορία γιατί πιστεύουμε ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ!”, δήλωσε η αρχηγός της ομάδας, Βασιλική Χωλοπούλου, η οποία μίλησε για την μέχρι σήμερα παρουσία της Εθνικής Νεανίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. “Γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη διοργάνωση. Στο ξεκίνημά της είχαμε στον όμιλό μας τρεις υψηλού επιπέδου ομάδες. Προσπαθούσαμε σε κάθε παχνίδι και θεωρώ ότι κάθε φορά παρουσιαζόμασταν καλύτερες. Σίγουρα είμαστε στεναχωρημένες που δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να νικήσουμε. Ειδικά στον αγώνα με την Λετονία, πιστεύαμε πάρα πολύ ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε και να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής από ‘κεινο το παιχνίδι. Αυτό είναι όμως το μπάσκετ. Τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλεις. Παραμένουμε ενωμένες και συνεχίζουμε όλοι μαζί!”.
Η νεαρή γκαρντ αναφέρθηκε και στον αγώνα με την Πορτογαλία η οποία βρίσκεται στην ίδια θέση με την Ελλάδα και έχει ακριβώς τον ίδιο στόχο. “Πρέπει να είμαστε πολύ δυνατές στην άμυνα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Να είμαστε μαζί και ενωμένες και να παλέψουμε σε κάθε φάση. Αν έχουμε αυτά τα στοιχεία, πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίσουμε”, είπε και πρόσθεσε. “Όποια από τις δυο ομάδες δείξει μέσα στο γήπεδο ότι θέλει περισσότερο τη νίκη, αυτή θα είναι κι εκείνη που θα την πετύχει!”.
Η νικήτρια ομάδα του αγώνα Πορτογαλία-Ελλάδα, αύριο (13/7) που ολοκληρώνεται η διοργάνωση θα διεκδικήσει την 13η θέση με αντίπαλο το νικητή του ζευγαριού, Τουρκία-Ισραήλ.
Το σημερινό πρόγραμμα:
Ημιτελικοί
19.00 Φινλανδία-Βέλγιο
21:30 Γαλλία-Ισπανία
Θέσεις 5-8
13.30 Μαυροβούνιο-Πολωνία
16.00 Ιταλία-Σερβία
Θέσεις 9-12
19.00 Ουγγαρία-Σλοβενία
21.30 Τσεχία-Λετονία
Θέσεις 13-16
13.30 Τουρκία-Ισραήλ
16.00 Πορτογαλία-Ελλάδα