Ο Μπράνκου Μπαντιό βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο συζήτησης για την αμυντική του συμπεριφορά, αυτή τη φορά στον ημιτελικό της Euroleague ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ο άσος των Ισπανών, που στη σειρά των playoffs απέναντι στον Παναθηναϊκό είχε χρεωθεί συνολικά με μόλις επτά φάουλ σε πέντε αναμετρήσεις, ξεκίνησε με εντελώς διαφορετικό τρόπο το παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ. Συγκεκριμένα, μέσα σε μόλις τρία λεπτά συμμετοχής φορτώθηκε με δύο προσωπικά φάουλ και οδηγήθηκε γρήγορα στον πάγκο.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη προκάλεσε αρκετά σχόλια, αφού ο τρόπος άμυνας του Μπαντιό παρέμεινε ιδιαίτερα επιθετικός και δυναμικός, όπως και στη σειρά με το «τριφύλλι», όμως αυτή τη φορά οι διαιτητές έδειξαν από νωρίς διαφορετική προσέγγιση στα σφυρίγματα.


