Μια μέρα αφότου ο Γιόελ Εμπίντ ζήτησε από τους δημοσιογράφους να κάνουν «καμπάνια» για να αγωνιστεί, οι Σίξερς έδωσαν την απάντησή τους: ο Καμερουνέζος σέντερ θα μείνει εκτός στο παιχνίδι της Κυριακής με τους Πίστονς, λόγω διαχείρισης της πελματιαίας περιτονίτιδας στο δεξί πόδι. Πρόκειται για το δεύτερο παιχνίδι του πρώτου back-to-back της σεζόν για τη Φιλαδέλφεια.
Μετά τη νίκη επί των Μπακς το Σάββατο, ο Εμπίντ είχε πει χαμογελώντας:
«Θέλω να παίξω αύριο, οπότε μπορείτε να τους πιέσετε; Αρχίστε να γράφετε άρθρα και κάντε πίεση να με αφήσουν να παίξω.» – Γιόελ Εμπίντ
Οι Σίξερς όμως προτίμησαν να πάνε κόντρα στις επιθυμίες του, με στόχο να τον κρατήσουν υγιή σε μια μακρά σεζόν. Ο Εμπίντ, που τον ταλαιπωρούν διάφοροι τραυματισμοί, έχει κατά μέσο όρο μόλις 49 παιχνίδια ανά σεζόν στα 10 χρόνια της καριέρας του.
Η απουσία του είναι σημαντικό πλήγμα, καθώς την προηγούμενη μέρα είχε πετύχει το δέκατο triple-double της καριέρας του, με 28 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Η γραμμή των ψηλών της Φιλαδέλφειας είναι ήδη λιγοστή: εκτός είναι και οι Ντόμινικ Μπάρλοου (μέση), Τζαμπάρι Γουόκερ (γόνατο) και Τάκο Φολ (τετρακέφαλος). Ο Γουόκερ τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο στο τρίτο δωδεκάλεπτο του αγώνα με τους Μπακς.
Έτσι, ο Άντεμ Μπόνα είναι ο μοναδικός πραγματικός σέντερ διαθέσιμος. Ο Ντιν Γουέιντ, που έκανε το ντεμπούτο του στη σεζόν το Σάββατο, θα παίξει πιθανότατα λίγα λεπτά στη θέση «5», ενώ και ο Λεμπρόν Τζέιμς, που έχασε το προηγούμενο παιχνίδι λόγω διαχείρισης ισχιαλγίας και δεν έχει πλέον ένδειξη τραυματισμού, μπορεί να βοηθήσει εκεί. Οι Πίστονς, από την πλευρά τους, δεν θα έχουν τον Τζέιλεν Ντούρεν, που θα λείψει τουλάχιστον δύο εβδομάδες με πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο.
Φωτογραφία: All-Pro Reels / CC BY-SA 2.0 / Wikimedia Commons


1
2
3
4
5