Ο Ολυμπιακός είδε την σκληρή ΑΕΚ να μπαίνει με φόρα στην αναμέτρηση αλλά η ποιότητα βγήκε μπροστά με αποτέλεσμα την επικράτηση με 100-93 στο Στάδιο Ειρηνης και Φιλίας για την 9η αγωνιστική της Stoiximan GBL.
Η Ολυμπιακός πήρε βοήθεια από πολλούς παίκτες, με τους Νιλικίνα, Βεζένκοφ, Παπανικολάου και Πίτερς, να έχουν 14, 13, 12 και 11 πόντους αντίστοιχα.
Η ΑΕΚ βασίστηκε κυρίως στους εκπληκτικούς σήμερα Σίλβα (31 πόντοι) και Μπάρτλει (18 πόντοι), ενώ βοήθησε και ο Λούκας Λεκαβίτσιους που είχε 10 πόντους αλλά και 6 ασίστ.
Τι συνέβει στην αναμέτρηση:
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα, φτάνοντας δύο φορές μέχρι και το +6, με τον Αρμς σε τρομερή κατάσταση. Η παγίδες στην άμυνα και οι γρήγορες μεταβάσεις των “κιτρινόμαυρων” δυσκόλεψαν τον Ολυμπιακό, ο οποίος στηρίχθηκε στους Βεζένκοφ και Ντόρσει, προκειμένου να “λυθεί ο γόρδιος δεσμός” στην επίθεση (18-24).
Στο 2ο δεκάλεπτο ενώ η ΑΕΚ μπήκε πάλι με πολύ όρεξη, ο Ολυμπιακός με όπλο την άμυνα βρήκε ρυθμό και ανέκτησε το προβάδισμα (34-32) με εξαιρετικούς τους Πίτερς και Παπανικολάου (δύο τρίποντα). Στη συνέχεια οι “ερυθρόλευκοι” διεύρυναν το προβάδισμα τους μέχρι και το +13 με οδηγούς τους Λι και Νιλικίνα (45-32). Ενώ, το 1ο ημίχρονο τελείωσε με το buzzer-beater του Άλεκ Πίτερς και σκορ 51-36.
Στο 3ο δεκάλεπτο του αγώνα ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθόρια στην ΑΕΚ για επίστροφη στον αγώνα, ενώ η διαφορά συνέχισε να ανεβαίνει (+16, 63-47). Οι Κρις Σίλβα και Φρανκ Μπάρτλει προσπάθησαν να κρατήσουν στο παιχνίδι τον “δικέφαλο”, ενώ ο Λούκας Λεκαβίτσιους με lay-up μείωσε μετά από αρκετή ώρα στο -10 (66-56). O Τόμας Γουόκαπ 10 δεύτερα πριν τη λήξη της 3ης περιόδου ευστόχησε σε τρίποντο και έφερε ξανά τον Ολυμπιακό στο +15, με το σκορ στο 75-60.
Ο Ολυμπικαός “πάτησε γκάζι” στην αρχή της 4ης περιόδου φτάνοντας μέχρι το +21 (84-63). Ωστόσο, η ΑΕΚ με το επιμέρους 4-13 μείωσε ξανά πέντε λεπτά πριν τη λήξη (88-76). Οι “κιτρινόμαυροι” με 7 πόντους από τους Μπάρτλει, Σίλβα και Γκρέι έφεραν ακόμη πιο κοντά την ομάδα τους στον Ολυμπιακό (94-88), καθώς η διαφορά έπεσε στο -6 μετά τα μέσα του 2ου δεκαλέπτου. Η ΑΕΚ πίεσε πολύ στο τέλος αλλά οι Πειραιώτες φυσικά και δεν φοβήθηκαν, με αποτέλεσμα την επικράτηση με 100-93.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-24, 51-36, 75-60, 100-93
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ, ΤΣΑΝΤΑΛΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑΚΗΣ
ΓΗΠΕΔΟ: ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ
12αδες:
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Γουόκαπ, Νιλικίνα, Γουόρντ, Λαρεντζάκης, Λι, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Ντόρσει, Πίτερς, Μιλουτίνοφ, Αντετοκούνμπο, Χολ
ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκρέι, Σκορδίλης, Φλιόνης, Λεκαβίτσιους, Αρσενόπουλος, Πετσάρσκι, Κουζμίνσκας, Ιωάννου, Μπάρτλει, Αρμς, Σίλβα, Μπιλιόνης
Τι έρχεται μετά:
Την επόμενη αγωνιστική (10η) της Stoiximan GBL, ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με το Περιστέρι εκτός έδρας (Κυρ 14 Δεκ,16:00). Αντίθετα, η ΑΕΚ παίζει δύσκολο αγώνα με τον Παναθηναϊκό AKTOR στη SUNEL Arena (Σαβ 13 Δεκ, 20:30).


