Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Αποδοχή
Totalbasket.grTotalbasket.grTotalbasket.gr
  • Ελλάδα
    • GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
  • Διασυλλογικές
  • Πρωταθλήματα
  • Εθνικές
  • Πρωτοσέλιδα
  • Πρόγραμμα TV
  • Blog
  • Podcast
  • Total Euroleague
  • Total Show
  • Euroleague
  • GBL
  • NBA
  • Interviews
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Reading: Τακιανός: «Το ντέρμπι “αιωνίων” της Euroleague δεν έχει καμία σχέση με αυτό του πρωταθλήματος»
Κοινοποίηση
Είσοδος
Ειδοποίηση
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
    • GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Έχεις ήδη λογαριασμό; Είσοδος
Follow US
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Totalbasket.gr > Blog > Interviews > Τακιανός: «Το ντέρμπι “αιωνίων” της Euroleague δεν έχει καμία σχέση με αυτό του πρωταθλήματος»
Interviews

Τακιανός: «Το ντέρμπι “αιωνίων” της Euroleague δεν έχει καμία σχέση με αυτό του πρωταθλήματος»

Ο προπονητής της Αστάνα έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio και μίλησε και για το ντέρμπι αιωνίων που έρχεται.

Χρυσόστομος Αργυριάδης
Τελευταία Ανανέωση: 06/11/2024 20:16
Χρυσόστομος Αργυριάδης 577 Προβολές Άφησε Σχόλιο
Κοινοποίηση
6 Λεπτά Aνάγνωσης
Κοινοποίηση

Αναλυτικά είπε:

Για το επερχόμενο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός της Ευρωλίγκας: «Πρέπει να νιώθουμε υπερήφανοι ως Έλληνες που έχουμε δύο ομάδες που μας εκπροσωπούν σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Είναι ένα ματς και μόνο, οπότε θα πρέπει να αποφευχθούν οποιασδήποτε μορφής φανατισμοί ή ακρότητες. Θα πρέπει να ευχαριστηθούμε, να χαρούμε και να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό όλοι οι Έλληνες».

Για το τι περιμένουμε να δούμε στο ματς: «Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, περιμένουμε να δούμε κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι στο ματς του πρωταθλήματος. Είναι σίγουρο αυτό με τη λογική είτε του αποτελέσματος, είτε του ότι οι ομάδες θα παίξουν με διαφορετικά ρόστερ, τα οποία θα δημιουργήσουν διαφορές σε επίπεδο τακτικής και περισσότερων επιλογών. Ο Παναθηναϊκός παρουσιάζοντας πεντάδες με τρεις γκαρντ που μπορούν να χειριστούν και να διαχειριστούν καταστάσεις με τη μπάλα στα χέρια, μπορεί και ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα. Αυτό είναι πολύ βασικό σε αυτά τα ντέρμπι. Έτσι όπως χρησιμοποιεί το παιχνίδι των τριών γκαρντ, έχει πάντα τη μπάλα σε χέρια που μπορούν να αποφασίσουν και να δημιουργήσουν ή να εκτελέσουν. Αυτό είναι πολύ βασικό στο πώς ο Παναθηναϊκός μπόρεσε και κράτησε ρυθμό στο παιχνίδι του πρωταθλήματος».

Για τα σημεία που ξεχωρίζουν: «Υπάρχουν στη ροή του παιχνιδιού κάποια σημεία που χρίζουν της προσοχής μας, γιατί παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Αρχικά είναι ξεκάθαρος ο στόχος του Παναθηναϊκού ότι θέλει να επιτεθεί με την αγαπημένη pick-and-roll επίθεσή του, αλλά σε συγκεκριμένα πράγματα. Το πρώτο είναι το πώς θα “χτυπήσει” τα δύο “πεντάρια” του Ολυμπιακού, τον Φαλ και τον Μιλουτίνοφ. Πήρε πάρα πολλά από αυτό στο ματς του πρωταθλήματος, γιατί και οι τέσσερις γκαρντ είναι εξαιρετικοί στο να εκτελέσουν με pull-up. Όταν υπήρχε η κάλυψη αυτής της διαδικασίας απ’ τη μεριά του Ολυμπιακού, υπήρχε πάρα πολύ γρήγορη μεταφορά της μπάλας, πράγμα που είδαμε κυρίως στο 1ο ημίχρονο, βάζοντας ο Παναθηναϊκός πολλά τρίποντα με καλό ποσοστό».

Για τις διαφοροποίησεις που μπορεί να δούμε απ’ τον Ολυμπιακό: «Η πρώτη διαφοροποίηση έχει να κάνει με το ρόστερ. Το ότι θα αγωνιστούν οι ΜακΚίσσικ-Γκος και θα μπορέσει να ματσάρει καλύτερα την περιφερειακή γραμμή του Παναθηναϊκού, ότι θα μπορέσει να χαμηλώσει το σχήμα για να ακολουθήσει τα τρία γκαρντ του Παναθηναϊκού, είναι κάτι που διαφοροποιεί εντελώς το παιχνίδι, την τακτική και την αποτελεσματικότητα. Επίσης, κάποια πράγματα που βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να διαφοροποιεί λίγο τις επιθέσεις του στο προηγούμενο 40λεπτο, αν και δεν ήταν τόσο μεγάλες εκπλήξεις, είναι κάποια πράγματα που θα είναι “διαβασμένα” αυτήν τη στιγμή. Δε θεωρώ έκπληξη και το πώς χρησιμοποιείται ο Μήτογλου στο “5” για να δημιουργήσει τα προβλήματα που δημιουργεί επιθετικά. Θα έχει περισσότερη… άπλα ο Ολυμπιακός με το ρόστερ του και είμαι σίγουρος ότι θα είναι πιο έτοιμος στο να αντιμετωπίσει όλες τις καταστάσεις που περιέγραψα προηγουμένως».

Για τη θητεία του στην Αστάνα: «Από πέρυσι τον Φεβρουάριο είχα συμφωνήσει με την Αστάνα. Τέλειωσε η σεζόν, μου έκαναν αμέσως πρόταση για να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και τη φετινή σεζόν, την οποία την αποδέχτηκα και με χαρά και πολύ γρήγορα. Στη πρώτη μου θητεία διαπίστωσα ότι η VTB League είναι πάρα πολύ υψηλού επιπέδου, με ομάδες που κανονικά θα έπρεπε να αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Ως εμπειρία αποφάσισα να δεχθώ και να συμμετάσχω με μια ομάδα η οποία δε συγκαταλέγεται σε αυτές με τη μεγαλύτερη δυναμικότητα εκεί. Είναι η μοναδική που έχει έδρα άλλη χώρα εκτός Ρωσίας, το Καζακστάν. Εκτός απ’ την εμπειρία και τον υψηλό ανταγωνισμό, μπήκα στη διαδικασία, ξέροντας τη δυναμικότητα της ομάδας, να μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε».

Για τους λόγους που αποφάσισε να φύγει απ’ την Αστάνα: «Όταν υπάρχει μια διαδικασία πολέμου, αυτό δημιουργεί κάποια προβλήματα, όπως ο φόβος. Όσον αφορά κυρίως τον κοινωνικό τομέα, υπάρχει επηρεασμός στο πώς λειτουργείς στην καθημερινότητά σου ή στο τι αποφάσεις παίρνονται απ’ τα κράτη. Όταν είδαμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο σταθερά στο οικονομικό κομμάτι, υπήρξε μια απόφαση απ’ τη διοίκηση της ομάδας μας να γίνουν σε κάποιες περικοπές. Αυτό οδήγησε αυτομάτως στην εξασθένιση της δυναμικότητας της ομάδας, που ήδη ήταν σε χαμηλό επίπεδο και έγινε ασύμφορη στη λογική των στόχων που είχαμε βάλει το καλοκαίρι. Η ομάδα δε μπορούσε να ενισχυθεί ή να επενδύσει και αρχίσαμε σιγά-σιγά και χάναμε τους παίκτες μας. Έτσι, η ομάδα πήρε κάποιες αποφάσεις μη περαιτέρω ενίσχυσης, κάτι που έκρινα ότι τη δεδομένη στιγμή δεν ήταν αυτό που έψαχνα εκεί. Υπήρξε μια συμφωνία σε πολύ φιλικό κλίμα, με πολύ μεγάλη κατανόηση και λύθηκε η συνεργασία».

Για τις εντυπώσεις του απ’ την Αστάνα: «Έχω να πω μόνο θετικά πράγματα εκεί για τους ανθρώπους, τη διοίκηση και την ομάδα. Ένιωσα σε ένα ξένο μέρος πολύ οικεία και φιλικά συναισθήματα, τα οποία τα εκτιμάω».

Για το μέλλον του: «Η δουλειά του προπονητή είναι να είναι έτοιμος για την επόμενη πρόκληση και δουλειά. Η εμπειρία που αποκόμισα τις τελευταίες σεζόν θα με βοηθήσει πάρα πολύ να πάρω μια καλύτερη απόφαση, μια απόφαση που θα με βοηθήσει στο επόμενό μου βήμα. Θέλω η επόμενή μου απόφαση να με βοηθήσει να προχωρήσω. Δε θέτω στόχο το αν θα είναι εκτός ή εντός Ελλάδος. Θέλω να είναι μια ομάδα στην οποία θα μπορέσω να δώσω, να μου δώσει και στο τέλος να έχουμε εξέλιξη».

Συνεχίζει στην Ντουμπάι BC ο Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς!

Κοντά στην απόκτηση του Γκάμπριελ η Μπάγερν Μονάχου!

Τέλος ο Βιλντόσα από τον Ολυμπιακό – Υπογράφει στην Βίρτους Μπολόνια

Ζαλγκίρις: Ανακοίνωσε τον Γουίλιαμς-Γκος!

Ολυμπιακός: Στα «ραντάρ» της Αλ Σαμπάμπ ο Τσικίνιο

TAGGED:EuroleagueΕΟΚΕΟΚ RadioΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςΦώτης Τακιανός
Κοινοποίηση Άρθρου
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Threads Email Copy Link Εκτύπωση
Κοινοποίηση
Προηγούμενο Άρθρο ΜακΚίσικ: «Θέλω να ξεκινήσω μία σχολή για Ευρωπαίους παίκτες»
Επόμενο Άρθρο Total Euroleague και «αιώνιο» ντέρμπι πάνε πακέτο – Εκπομπή Παρασκευή 8/11 στις 23:15 από το ΟΑΚΑ! (vid)
Άφησε ένα σχόλιο Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα

Πανιώνιος: Κλείνει και Τζορτζ Πάπας!
EuroCup GBL
Ανακοίνωσε τον ΜακΚάλουμ ο Προμηθέας!
GBL
Πανιώνιος: Ανακοίνωσε την απόκτηση του Λούντζη
EuroCup GBL
Πρωταθλήτρια Σερβίας μετά από έντεκα χρόνια η Παρτίζαν!
Κόσμος
Ανακοίνωσε τον Μαρκέλ Σταρκς ο Πανιώνιος
GBL
Συμπαίκτης του Μίντλετον ο ΜακΚόλουμ, στους Πέλικανς ο Πουλ
NBA

Advertise

  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία

Αξίζει να διαβάσεις

Euroleague

Ετοιμάζει βαλίτσες για Μπολόνια ο Βιλντόσα

24/06/2025
EuroleagueGBL

Στον Ολυμπιακό για πέντε χρόνια ο Καραγιαννίδης!

24/06/2025
ABA LigaEuroleague

Ανανέωσε με την Ντουμπάι BC ο Νέιτ Μέισον!

24/06/2025
EuroleagueWinner League

Τέλος ο Νέιθαν Μένσα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ!

24/06/2025
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Follow US
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Καλωσόρισες στο totalbasket.gr!

Συνδέσου στον λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη ή Email
Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό σου;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌχιΠολιτική απορρήτου