Η Μπαρτσελόνα, αν και δυσκολεύτηκε για 30 λεπτά κόντρα στην Βαλένθια, πέρασε τελικά με το διπλό από την La Fonteta με 78-88, επιστρέφοντας έτσι στις νίκες, ενώ παραμένει μόνη δεύτερη με 19-9.
Το ματς
Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση. Οι παίκτες του Ρότζερ Γκριμάου μπήκαν εξαιρετικά στο παρκέ και με φανταστικό Βέσελι, που σκόραρε τους 10 από τους 16 πόντους της ομάδας του, προηγήθηκαν με 6-16. Η Βαλένθια πάντως, μάζεψε σταδιακά τη διαφορά και με πρωταγωνιστή τον Ίνγκλις, έκλεισε στην ισορροπία το πρώτο δεκάλεπτο, 18-18.
Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους, ήταν οι γηπεδούχοι που είχαν συνεχώς το προβάδισμα. Μετά το 20-21, από τρίποντο του Λαπροβίτολα, η Μπάρτσα δεν πέρασε ξανά μπροστά στο πρώτο ημίχρονο. Με τους Οτζελέγε, Κλαβέρ και Τζόουνς να είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεών της, η Βαλένθια συντηρούσε την υπέρ της διαφορά, η οποία δεν ξεπέρασε σε κανένα σημείο τους έξι πόντους (32-26 και 41-35). Τελικά, η ομάδα του Άλεξ Μούμπρου πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια με 42-37.
Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, ένα 7-0 για τους Καταλανούς, τους έδωσε εκ νέου το προβάδισμα με 42-44, με τον Πάρκερ να πετυχαίνει τους πέντε από τους επτά πόντους της ομάδας του στο διάστημα αυτό. Έπειτα, οι δύο αντίπαλοι εναλλάσσονταν στο προβάδισμα, με τον Τζόουνς να κάνει αρχικά με τρίποντο το 54-52 και την Μπαρτσελόνα να απαντά με νέο 7-0 και μετά από σουτ πίσω από τα 6.75μ του Πάρα, να προηγείται με 54-59, πριν έρθει ο Οτζελέγε με καλάθι και φάουλ να διαμορφώσει το τελικό σκορ της περιόδου στο 57-59.
Και ενώ όλα έδειχναν ότι το τέταρτο δεκάλεπτο θα είναι ντέρμπι, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είχαν διαφορετική άποψη. Με 6-15 επιμέρους σκορ και με πρωταγωνιστές τους Κάλινιτς, Λαπροβίτολα και Ερνανγκόμεθ, οι φιλοξενούμενοι “έχτισαν” για πρώτη φορά στο ματς διαφορά 11 πόντων (63-74) και έκτοτε δεν κοίταξαν ξανά πίσω. Οι πορτοκαλί προσπάθησαν να μειώσουν, αλλά δεν μπόρεσαν να μπουν ουσιαστικά ποτέ στην διεκδίκηση της νίκης, με τους μπλαουγκράνα να φτάνουν στην επικράτηση με 78-88.
MVP του ματς ήταν ο Βέσελι με 21 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν οι Κάλινιτς και Λαπροβίτολα με 13 πόντους. Από πλευράς Βαλένθια, στους 19 πόντους σταμάτησε ο Οτζελέγε.
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 42-37, 57-59, 78-88


