Ο ΠΑΟΚ mateco βρέθηκε σε μία από τις άσχημες βραδιές του τη φετινή σεζόν και γνώρισε την ήττα με 95-63 στην Πυλαία, από την Τόφας στο Game 1 των Play Ins του Basketball Champions League.
Πλέον οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να νικήσουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Προύσα ώστε να ισοφαρίσουν τη σειρά και να τη φέρουν και πάλι στο γήπεδό τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση για φέτος.
Για τον ΠΑΟΚ mateco που παρατάχθηκε δίχως του Σμιθ και Τσαϊρέλη όλα πήγαν στραβά από το ξεκίνημα του αγώνα καθώς ήταν ιδιαίτερα άστοχος με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να ανοίξουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα γρήγορα και να κλείσουν την πρώτη περίοδο με +15. Στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου αποβλήθηκε ο Φώτης Τακιανός λόγω δεύτερης τεχνικής ποινής (στον πάγκο) πριν καν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο οι Τούρκοι είχαν χτίσει διαφορά 30 πόντων (23-53).
Η αντίδραση που έψαχνε η ελληνική ομάδα δεν ήρθε ούτε στην τρίτη περίοδο, καθώς οι παίκτες της ήταν ιδιαίτερα άστοχοι. Συνέπεια ήταν οι φιλοξενούμενοι να συνεχίσουν να ανεβάζουν το προβάδισμά τους που έφτασε στο +39 (34-73) στο 28′ αλλά και στο +40 (42-82) στο 32′. Το τελικό 95-63 έφερε τους Τούρκους στο 1-0 στη σειρά των αγώνων. Οι «ασπρόμαυροι» τελείωσαν το παιχνίδι με μόλις 22/61 σουτ ενώ έχασαν κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ(24 έναντι 47). Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει την Τρίτη 9 Ιανουαρίου στις 19:00 στην Προύσα.
Τα δεκάλεπτα: 12-27, 26-53, 42-77, 63-95
ΠΑΟΚ mateco (Τακιανός): Μπελιάουσκας 13 (2), Φρίντρικσον 4, Γκίλμορ, ΜακΝίς 10, Σκουλαριώτης, Άλστον 5, Αρσενόπουλος 3 (1), Χάρισον 16 (3), Μαργαρίτης 8, Σχίζας 2, Τσιακμάς 2
ΤΟΦΑΣ (Ενέ): Ακνταμάρ 2, Τσενγκίζ, Κουρτουλντούμ, Μέι 8 (2), Τουνά, Ντένμον 21 (5), Γκετσίμ, Χόμσλι 9 (2), Ο’ Μπράιεν 15 (2), Σάκιτς 11 (1), Γουάιλι 12, Γουίνσον 17 (2).