Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Αποδοχή
Totalbasket.grTotalbasket.grTotalbasket.gr
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
  • Διασυλλογικές
  • Πρωταθλήματα
  • Εθνικές
  • Πρωτοσέλιδα
  • Πρόγραμμα TV
  • Blog
  • Podcast
  • Total Euroleague
  • Total Show
  • Euroleague
  • Stoiximan GBL
  • NBA
  • Interviews
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Reading: Τα βρήκε σκούρα από τον μαχητικό Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός αλλά έκανε το 1-0
Κοινοποίηση
Είσοδος
Ειδοποίηση
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Έχεις ήδη λογαριασμό; Είσοδος
Follow US
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Totalbasket.gr > Blog > Ελλάδα > Stoiximan GBL > Τα βρήκε σκούρα από τον μαχητικό Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός αλλά έκανε το 1-0
Stoiximan GBLTop

Τα βρήκε σκούρα από τον μαχητικό Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός αλλά έκανε το 1-0

TotalBasket Newsroom
Τελευταία Ανανέωση: 04/06/2023 22:23
TotalBasket Newsroom 379 Προβολές Άφησε Σχόλιο
Κοινοποίηση
4 Λεπτά Aνάγνωσης
Κοινοποίηση

Ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε τις διψήφιες διαφορές του Ολυμπιακού, όμως στο τέλος οι λεπτομέρειες ήταν υπέρ της ομάδας του Πειραιά, η οποία νίκησε 73-70, στην πρεμιέρα των τελικών της Basket League.

Ένας αποφασισμένος Παναθηναϊκός… άγγιξε το break στο ΣΕΦ, αλλά τα δικά του λάθη έδωσαν στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να κάνει το πρώτο βήμα στους τελικούς της Basket League, επικρατώντας 73-70.

Το ματς

Με τους Φαλ, Βεζένκοφ, Παπανικολάου, Λούντζη και Γουόκαπ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, ενώ ο Παναθηναϊκός με τους Παπαγιάννη, Μαντζούκα, Π. Καλαϊτζάκη, Γκριγκόνις και Λι. Εκρηκτική αρχή από τους «ερυθρόλευκους» και στις δύο πλευρές του παρκέ με τους ορεξάτους Βεζένκοφ και Λούντζη να τους στέλνουν στο +12 (14-2, στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Από την άλλη, οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν πολύ να μπουν στη ρακέτα, με τους Γκριγκόνις και Λι να πετυχαίνουν κάποια καλάθια με προσωπικές ενέργειες. Οι Πειραιώτες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και με πόντους στο ανοικτό γήπεδο με τον Βούλγαρο φόργουορντ ξέφυγαν στο +16 (26-10), στο 8’. Στα τελευταία λεπτά, το «τριφύλλι» πήρε απανωτά επιθετικά ριμπάουντ και με τον Γκριγκόνις μείωσε σε 26-14 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου, ο Παναθηναϊκός έγινε πιο πιεστικός στην άμυνα, ανάγκασε σε λάθη τον Ολυμπιακό και με καλάθια στο ανοικτό γήπεδο έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (28-19), στο 12’. Το ντέρμπι συνεχίστηκε σε χαμηλό τέμπο, με τους «ερυθρόλευκους» να απαντούν και εκείνοι με άμυνες, με τους Μπολομπόι και Σλούκα να τους πηγαίνουν στο +12 (33-21), στο 15’. Ωστόσο, οι παίκτες του Μπαρτζώκα άρχισαν ξανά τα αβίαστα λάθη, χάνοντας εντελώς τον ρυθμό τους. Αυτό, εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι, όπου αξιοποιώντας και τις δεύτερες ευκαιρίες τους έκαναν επιμέρους σκορ 3-10 (36-31), μέχρι το 19’. Στον εναπομείναντα χρόνο, οι Πειραιώτες βρήκαν λύσεις με Σλούκα και Μπολομπόι ξανά και έτσι πήγαν στα αποδυτήρια με το +8 (41-33).

Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλό ξεκίνημα και στο δεύτερο μέρος και με τους Γκουντάιτις και Λι ορεξάτους επιθετικά έτρεξε σερί 9-0, πλησιάζοντας στον πόντο (41-40), στο 22’. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει στην άμυνα, βρίσκοντας ρυθμό και στην επίθεση και χαλώντας εκείνον των «πράσινων», που προσπαθούσε πολύ με το ατομικό ταλέντο. Έτσι, η ομάδα του Μπαρτζώκα πήρε τον έλεγχο και τρέχοντας στο ανοικτό γήπεδο, ξέφυγε ξανά στο +10 (56-46), στο 27’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Πειραιώτες είχαν φέρει το ντέρμπι στα… μέτρα τους και έτσι έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +13 (61-48).

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση και έχοντας περισσότερο «καθαρό» μυαλό ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός στο τέταρτο δεκάλεπτο και με μπροστάρη τον Πονίτκα, έτρεξε επιμέρους σκορ 1-8 (62-56), μέχρι το 34’. Ο Φαλ πέτυχε το πρώτο εντός πεδιάς καλάθι των «ερυθρόλευκων» στην τέταρτη περίοδο, για το +7 (65-58). Ωστόσο, οι «πράσινοι» συνέχισαν την πολύ καλή τους άμυνα, οι Πειραιώτες ήταν στατικοί στην επίθεση με τραγικές και άστοχες επιλογές και έτσι με τα τρίποντα των Πονίτκα και Γκριγκόνις οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά (65-66), στο 38’. Οι Πειραιώτες αντέδρασαν με Γουόκαπ και Φαλ για το +3 (69-66), με τον Παπαγιάννη να κάνει φόλοου κάρφωμα και να φέρνει το ντέρμπι στον πόντο (69-68), στο 39’. Ακολούθησαν 2/2 βολές του Σλούκα για το νέο +3 (71-68) και ένα λάθος του Γκριγκόνις. Ο γκαρντ των γηπεδούχων αστόχησε σε τρίποντο, με τον Γκριγκόνις να πηγαίνει στη γραμμή για βολές, κάνοντας 2/2 (71-70), στα 6,9’’ πριν τη λήξη. Στη συνέχεια, ο Σλούκας έκανε 2/2 από τη γραμμή, με τον Λι να αστοχεί σε τρίποντο στην εκπνοή και τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με το τελικό 73-70.

Τα δεκάλεπτα: 26-14, 41-33, 61-48, 73-70

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Χρηστίδης: «Ανυπομονούμε να ζήσουμε κάτι πολύ όμορφο τη φετινή σεζόν»

Μπιλλής: «Πιστεύω ότι η Μύκονος θα παραμείνει για πολλά χρόνια στην κατηγορία»

Stoiximan GBL: Ψηφίστηκε η αύξηση των ξένων σε 6+2

Κι επίσημα sold out το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τη GBL

Θέλει τον Οκάρο Γουάιτ ο Άρης!

Κοινοποίηση Άρθρου
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Threads Email Copy Link Εκτύπωση
Κοινοποίηση
Προηγούμενο Άρθρο Πέταξε έξω την Βιλερμπάν και έγραψε ιστορία η Μετροπολιτάν!
Επόμενο Άρθρο Βόμβα από το Telesport: “Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό ο Τζέιμς”
Άφησε ένα σχόλιο Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα

Trikala Basket: Παίκτες της περσινής ομάδας ζητούν τα δεδουλευμένα
Elite League
Κόντης: «Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι, μόνος δρόμος η νίκη την Κυριακή»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ο Λεβαδειακός απέκτησε τον Γιούριτς
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πολύ χαμηλά στα Power Rankings οι Μπακς του Αντετοκούνμπο
NBA
Τα highlights από τη νίκη της Ρεάλ κόντρα στον Ολυμπιακό
Euroleague
Ομπράντοβιτς: «Οι άλλοι πάνε με τσάρτερ κι εμείς στην οικονομική θέση»
Euroleague

Advertise

  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία

Αξίζει να διαβάσεις

InterviewsStoiximan GBL

Χέσον: «Να βοηθήσω τη Μύκονο να χτίσει κάτι ξεχωριστό»

30/09/2025
InterviewsStoiximan GBL

Τζούροβιτς: «Ο Πανιώνιος είναι πρώτος στην καρδιά μου, δεύτερη πατρίδα μου η Ελλάδα»

23/09/2025
Stoiximan GBL

Ενισχύθηκε με Μάντσεν η Καρδίτσα!

22/09/2025
EuroleagueStoiximan GBL

Παπανικολάου: «Θα τα δώσουμε όλα για πρωτάθλημα, Κύπελλο και Euroleague»

21/09/2025
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Follow US
© 2020-2025 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Καλωσόρισες στο totalbasket.gr!

Συνδέσου στον λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη ή Email
Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό σου;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.