Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Αποδοχή
Totalbasket.grTotalbasket.grTotalbasket.gr
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
  • Διασυλλογικές
  • Πρωταθλήματα
  • Εθνικές
  • Πρωτοσέλιδα
  • Πρόγραμμα TV
  • Blog
  • Podcast
  • Total Euroleague
  • Total Show
  • Euroleague
  • Stoiximan GBL
  • NBA
  • Interviews
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Reading: Παρτίζαν – Παναθηναϊκός 92-87: Αυτοκτόνησε και ηττήθηκε στο Βελιγράδι
Κοινοποίηση
Είσοδος
Ειδοποίηση
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Έχεις ήδη λογαριασμό; Είσοδος
Follow US
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Totalbasket.gr > Blog > Διασυλλογικές > Euroleague > Παρτίζαν – Παναθηναϊκός 92-87: Αυτοκτόνησε και ηττήθηκε στο Βελιγράδι
EuroleagueTopΔιασυλλογικές

Παρτίζαν – Παναθηναϊκός 92-87: Αυτοκτόνησε και ηττήθηκε στο Βελιγράδι

Δημήτρης Παπαδάτος
Τελευταία Ανανέωση: 01/12/2023 00:24
Δημήτρης Παπαδάτος - Editor & Podcast Co-Host
895 Προβολές
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Κοινοποίηση
4 Λεπτά Aνάγνωσης
Κοινοποίηση

Σε ένα παιχνίδι με πολλά σκαμπανεβάσματα, ο Παναθηναϊκός αν και κατάφερε να πάρει προβάδισμα δέκα πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο, εμφάνισε και πάλι τις γνωστές αυτοκτονικές τάσεις και έχασε δικό του ματς από την Παρτίζαν στο κολαστήριο της Stark Arena. Στο 6-5 οι πράσινοι, στο 5-6 η σέρβικη ομάδα.

Το ματς

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και μέχρι το 7-6 οι δύο ομάδες αντάλλασσαν καλάθια. Ο Σλούκας έβαλε καλάθι και φάουλ, ο Γκραντ ευστόχησε σε τρεις βολές και έδωσε στον Παναθηναϊκό προβάδισμα με 7-12. Οι πράσινοι αρχικά εκμεταλλεύτηκαν την πολύ καλή αντιμετώπιση των γηπεδούχων στο αμυντικό κομμάτι, είχαν ως επί το πλείστον καλές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να βρίσκονται μπροστά με 11-15 στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Στη συνέχεια και με πρωταγωνιστή τον Γκριγκόνις, το τριφύλλι προηγήθηκε με 13-19, όμως η Παρτίζαν μάζεψε τη διαφορά και έκλεισε μόλις ένα πόντο πίσω το πρώτο δεκάλεπτο στο 20-21.

Το δεύτερο μισό του πρώτου μέρους είχε δύο όψεις. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά και με τη second unit του να τα πηγαίνει περίφημα, πήρε προβάδισμα ακόμα και οκτώ πόντων (26-34 και 28-36). Στη συνέχεια όμως, ένα μεγάλο blackout είχε σαν αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κάνουν ένα 9-0 και να προηγηθούν – πρώτη φορά μετά το 7-6 – με 37-36, με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 39-38.

Αυτό που έπρεπε να κάνουν οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν ενόψει του δευτέρου μέρους ήταν να περιορίσουν τα κακά επιθετικά τους διαστήματα και να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν καλύτερα τα δικά τους πλεονεκτήματα. Είναι γεγονός ότι σε τέτοια ατμόσφαιρα οποιοδήποτε λάθος τιμωρείται.

Αξίζει να διαβάσεις

Επίσημα στην ΑΕΚ ο Φίζελ
Συμφωνία της ΑΕΚ με Φίζελ
Παραλίγο να αποδράσει με το διπλό ο Πανιώνιος από την Τρέντο!
Άνευ όρων παράδοση του ΠΑΟΚ στην Μπιλμπάο

Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ νωθροί στο παρκέ. Δε λειτουργούσε τίποτα σωστά για τον Παναθηναϊκό. Η Παρτίζαν έκανε ό, τι ήθελε στην επίθεσή της, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Λεντέι, οι πράσινοι δεν αντιδρούσαν, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να παίρνει διαφορά έξι πόντων (48-42). Μετά το τηλεοπτικό timeout όμως, η ελληνική ομάδα έσφιξε την άμυνά της, περιόρισε τις λανθασμένες επιλογές και τοποθετήσεις και ισορρόπησε την αναμέτρηση. Έτσι κατάφερε να ισοφαρίσει και με τον Μήτογλου να βάζει buzzer beater δίποντο, πήγε στο τέταρτο δεκάλεπτο προηγούμενη με δύο πόντους, 54-56.

Καλάθι το οποίο, όπως φάνηκε, ανέβασε την ψυχολογία του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι έπαιξαν καλά, ο Ναν ήταν καταλυτικός και συνεισέφερε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα του να προηγηθεί με δέκα πόντους (54-64, 61-71 και 63-73). Όμως, τότε εμφανίστηκαν και πάλι οι αυτοκτονικές τάσεις. Παρότι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 71-78 με απίστευτο τρίποντο του Γκραντ δύο λεπτά πριν το τέλος, έκτοτε δεν ξανασκόραρε στην κανονική διάρκεια και με τον Πάντερ να βάζει και τους επτά πόντους της ομάδας του (10 πόντοι συνολικά στο τελευταίο δεκάλεπτο για τον Αμερικάνο) το ματς οδηγήθηκε στην παράταση με το σκορ στο 78-78.

Εκεί που οι Σέρβοι φάνηκε να έχουν την ψυχολογία με το μέρος τους. Με ένα 8-2 προηγήθηκαν με έξι πόντους, 86-80, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη δύσκολο έργο του τριφυλλιού. Οι πράσινοι μείωσαν και πάλι στο 88-85, όμως η τέταρτη χαμένη βολή στην παράσταση από τον Σλούκα (2/6 συνολικά από τον Παναθηναϊκό στο έξτρα πεντάλεπτο) και το καλάθι του ΛεΝτέι έβαλαν τέλος στις ελπίδες της ελληνικής ομάδας για το σπουδαίο διπλό στο Βελιγράδι.

Για τους νικητές πολυτιμότερος ήταν ο ΛεΝτέι με 23 πόντους, 16 είχε ο Ντόζιερ και 13 ο πολύ καθοριστικός Πάντερ. Για τον Παναθηναϊκό στους 19 σταμάτησε ο Ναν και στους 16 ο Λεσόρ.

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 39-38, 54-56, 78-78, 92-87(παρ.)

TAGGED:EuroleagueΠαναθηναϊκόςΠαρτίζαν
Κοινοποίηση Άρθρου
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Threads Email Copy Link Εκτύπωση
Κοινοποίηση
Προηγούμενο Άρθρο Στον Χαρίλαο Τρικούπη ο Χένρι
Επόμενο Άρθρο Αταμάν: «Πιο δυνατοί στην αγορά την επόμενη σεζόν – Στόχος το Final 4»
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα

“Βόμβα” με Τσούμπερ, επιστρέφει στην Superleague!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Τέλος ο Κόουλμαν, επιστρέφει ο Ράσταβατς στον Αστέρα Τρίπολης AKTOR!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Άρης: Ανακοίνωσε την επιστροφή του Μάρκο Κέρκεζ!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Κοντά στον Προμηθέα ο Γκόλντεν της Μανρέσα
Stoiximan GBL
Προπονητής της Σλοβενίας για τα επόμενα δύο χρόνια ο Σέκουλιτς
Κόσμος
Δεκαήμερο συμβόλαιο στους Λέικερς ο Μπούφκιν
NBA

Advertise

  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία

Αξίζει να διαβάσεις

EuroleagueInterviews

Ντόρσεϊ: «Να προσαρμοστούμε στις αλλαγές της Παρτίζαν – Η προηγούμενη σεζόν μου έχτισε νοοτροπία»

13/01/2026
EuroleagueΚόσμος

Αποσύρεται ο Κοζέρ: “Αφήνω τα γήπεδα στην ησυχία τους, μία νέα περιπέτεια ξεκινά”

13/01/2026
Basketball SuperligiEuroleague

Ανανέωσε με Σάρας για τα επόμενα 3 χρόνια η Φενέρμπαχτσε!

13/01/2026
Euroleague

Η Μπαρτσελόνα λέει «ναι» στην Euroleague: Υπογράφει νέο 10ετές συμβόλαιο!

13/01/2026
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Follow US
© 2020-2025 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Καλωσόρισες στο totalbasket.gr!

Συνδέσου στον λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη ή Email
Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό σου;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.