Το Λαύριο Megabolt επικράτησε με 76-57 της Καρδίτσας ιαπωνικής για τη19η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.
Η ομάδα της Λαυρεωτικής με 76-57 κατάφερε να καλύψει τη διαφορά της ήττα της στον πρώτο γύρο και πλέον απέκτησε προβάδισμα σε πιθανή ισοβαθμία. Το Λαύριο Megabolt βελτίωσε το ρεκόρ του σε 7-12 διατηρώντας τις ελπίδες του για την μία θέση στην πρώτη εξάδα, ενώ από την άλλη πλευρά η ομάδα της Καρδίτσας υποχώρησε στο 6-13 μετρώντας 10 ήττες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια.
Ο Μάρκους Θόρντον με 13 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Κώστα Μέξα, ενώ οι Καστανέδα και Χόχλερ είχαν από 12 πόντους και ο Μουρ συμπλήρωσε άλλους 11. Για την Καρδίτσα ιαπωνική, ο Ρομέλο Ουάιτ τελείωσε με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ και ο Μακ είχε 13 πόντους. Αντίθετα ο ΜακΚάλουμ τελείωσε με 1/12 σουτ (0/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα) σε 28′.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να χτίσουν διαφορά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και ήδη στο πρώτο τετράλεπτο είχαν προηγηθεί με 9-2. Η ομάδα της Καρδίτσας αντέδρασε και με ένα επιμέρους σκορ 8-2 μείωσε σε 11-10 στο 8′, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται 13-14 με τους Θεσσαλούς να έχουν πάρει προβάδισμα με το τρίποντο του Δίπλαρου. Δύο καλάθια από τον Ζάρα και ένα τρίποντο του Θόρντον, έδωσαν και πάλι προβάδισμα στο Λαύριο Megabolt (20-19), που με ένα σερί 7-0 ξέφυγε με 24-19. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν και πάλι (26-25) ενώ με τον Μπουκάνιαν προσπέρασαν με 27-28 ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (28-31).
Οι Θεσσαλοί με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έφτασαν στο +5 (28-33 και 30-35) όμως η συνέχεια άνηκε στους παίκτες του Κώστα Μέξα. Με σερί 12-0 στο επόμενο δεκάλεπτο πήγε από το -5 στο +7 με τον Γκρόμοβς να κάνει το 42-35. Η Καρδίτσα ιαπωνική, με τους Μακ και Σάιμπερτ αντέδρασε μειώνοντας σε 46-45, όμως το φινάλε της τρίτης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 49-45. Το σερί των γηπεδούχων έφτασε στο 14-0 που τους έδωσε το δικαίωμα να προηγηθούν με 60-45 στο 32′. Όσο ο Μακ Κάλουμ αστοχούσε η Καρδίτσα ιαπωνική είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα, με το Λαύριο Megabolt να φτάνει στο +17 (70-53) με δύο τρίποντα από τους Χόχλερ και Μουρ. Με τον νικητή πλέον να έχει κριθεί η «μάχη» δόθηκε για τη διαφορά, καθώς η Καρδίτσα ιαπωνική είχε προίκα το +16 από τον πρώτο γύρο. Ο Δίπλαρος έκανε αφενός λάθος, αφετέρου αστόχησε σε δύο βολές με το σκορ στο 74-57 κάτι που έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να «κλειδώσουν» και τη διαφορά πέρα από τη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 13-14, 28-31, 49-44, 76-57.