Έτσι, όπως αναφέρει το ισπανικό encestando, τόσο η Βαλένθια, όσο και η Μπαρτσελόνα έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους για τον Γιανκούμπα Σίμα της Ουνικάχα Μάλαγα.
Ο 28χρονος Γκαμπονέζος με ισπανικό διαβατήριο σέντερ (2,11μ.) έχει μάλιστα ρήτρα αποδέσμευσης από την ομάδα της Μάλαγα στα 500 χιλιάδες ευρώ, ποσό που πρέπει να καταβάλει όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει.
Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Σίμα είχε με την Ουνικάχα 5 πόντους και 4,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 12 αγώνες στο BCL, ενώ στην ισπανική λίγκα είχε 4,8 πόντους και 2,9 ριμπάουντ ανά παιχνίδι σε σύνολο 28 ματς.
Παράλληλα, η Ουνικάχα από την πλευρά της εξετάζει την περίπτωση του Εμίρ Σουλεϊμάνοβιτς (29χρ., 2,06μ.), ο οποίος την τελευταία διετία αγωνίστηκε στη Σαραγόσα, έχοντας 13,7 πόντους και 7,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε σύνολο 31 αγώνων.