Η Ρεαλ Μαδρίτης ετοιμάζεται για ένα ακόμη Final Four, αυτό της Αθήνας και του Telekom Center Athens εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια στα ημιτελικά, με τους παίκτες να δηλώνουν έτοιμοι και ενωμένοι για όλα…
Η “βασίλισσα” ταξιδεύει στην Αθήνα για την τελική φάση της EuroLeague, έχοντας όμως να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες αλλά και αρκετές ερωτήσεις γύρω από το μέλλον παικτών της. Παρ’ όλα αυτά, το κλίμα στις δηλώσεις των Μαδριλένων έδειξε μία ομάδα ενωμένη και αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλους.
Ο Μάριο Χεζόνια ήταν ξεκάθαρος όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του στη Ρεαλ, ενώ, αποκάλυψε και τις δυσκολίες που πέρασε στην αρχή της σεζόν, αναφέροντας: “Αν με ρωτάτε πόσο χαρούμενος είμαι εδώ από το 1 μέχρι το 10, η απάντηση είναι 11. Για μένα σημαίνει πολλά να βρίσκομαι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι τιμή να φοράω αυτή τη φανέλα τόσα χρόνια. Είμαι ήδη εδώ τέσσερις σεζόν και ελπίζω να υπάρξουν πολλές ακόμη.
Νιώθω καλύτερος παίκτης τώρα απ’ ό,τι πριν από εννέα μήνες. Στην αρχή υπήρχε αβεβαιότητα με το νέο προπονητικό επιτελείο, ενώ συνέβησαν και προσωπικά πράγματα που με επηρέασαν. Το σταφ όμως με βοήθησε πολύ και με στήριξε ώστε να φτάσω στο επίπεδο που βρίσκομαι σήμερα”.
Παρόμοιο ήταν και το μήνυμα του Τρέι Λάιλς, ο οποίος επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής:
“Νιώθω υπέροχα εδώ. Ζω την πόλη, τον κόσμο, όλη την εμπειρία και είναι πραγματικά μία εξαιρετική πόλη για να ζεις και ένας σπουδαίος σύλλογος για να είσαι μέλος του. Το πλάνο αυτή τη στιγμή είναι να συνεχίσω εδώ.”
Ο Φακούντο Καμπάτσο στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ρεάλ ενόψει του Final Four στο T-Center, ειδικά μετά τις απουσίες των Ταβάρες και Λεν. Σιγκεκριμένα δήλωσε “Δεν μπορούμε να ζούμε με τις απουσίες και τη γκρίνια. Πρέπει να παρουσιάσουμε την καλύτερη εκδοχή μας. Όταν υπάρχει περισσότερη πίεση, τότε η ομάδα είναι ακόμη πιο ενωμένη”.
Ενώ, ο σπουδαίος Σέρχιο Γιουλ, που ετοιμάζεται για το 11ο Final Four της καριέρας του, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους νεότερους, αναφέροντας: “Είναι δύσκολο να φτάσεις σε ένα Final Four, αλλά ακόμη πιο δύσκολο να το κερδίσεις. Χρειάζεται πείνα και να το θέλεις περισσότερο από τον αντίπαλο. Στον ημιτελικό της Παρασκευής δεν υπάρχει αύριο”.
Ο “Γκάμπι” Ντεκ εμφανίστηκε συγκινημένος που επιστρέφει υγιής: “Είμαι υγιής και πραγματικά ενθουσιασμένος. Μπορούμε να κερδίσουμε λόγω της ενότητας που έχουμε σαν ομάδα, ειδικά τώρα μετά τους τραυματισμούς”.
Τέλος, ο Ουσμάν Γκαρούμπα παραδέχθηκε πως πλέον έχει μεγαλύτερη ευθύνη: “Πρέπει να κάνω ένα ακόμη βήμα μπροστά, όπως όλη η ομάδα. Όταν παίρνεις περισσότερα λεπτά συμμετοχής, αποκτάς αυτοπεποίθηση και φεύγει η πίεση”.


