Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα αποδέχεσαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου.
Αποδοχή
Totalbasket.grTotalbasket.grTotalbasket.gr
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
  • Διασυλλογικές
  • Πρωταθλήματα
  • Εθνικές
  • Πρωτοσέλιδα
  • Πρόγραμμα TV
  • Blog
  • Podcast
  • Total Euroleague
  • Total Show
  • Euroleague
  • Stoiximan GBL
  • NBA
  • Interviews
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Reading: Μάγειρας: «Η Ιαπωνία “ζει και αναπνέει” για το μπάσκετ, είναι μια ανερχόμενη χώρα στο άθλημα»
Κοινοποίηση
Είσοδος
Ειδοποίηση
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Αλλαγή μεγέθους κειμένουAa
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Αναζήτηση
  • Ελλάδα
    • Stoiximan GBL
    • Elite League
    • National League 1
    • National League 2
    • Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών
    • Super Cup
    • Α1 Γυναικών
    • Κύπελλο Ελλάδος Γυναικών
  • Διασυλλογικές
    • Euroleague
    • EuroCup
    • BCL
  • Πρωταθλήματα
    • ABA Liga
    • Basketball Superligi
    • Betclic Elite
    • Betsafe LKL
    • BNXT League
    • easyCredit BBL
    • LBA
    • Liga Endesa
    • NBA
    • VTB League
    • Winner League
    • Κόσμος
  • Blog
Έχεις ήδη λογαριασμό; Είσοδος
Follow US
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
© 2024 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Totalbasket.gr > Blog > Interviews > Μάγειρας: «Η Ιαπωνία “ζει και αναπνέει” για το μπάσκετ, είναι μια ανερχόμενη χώρα στο άθλημα»
Interviews

Μάγειρας: «Η Ιαπωνία “ζει και αναπνέει” για το μπάσκετ, είναι μια ανερχόμενη χώρα στο άθλημα»

Ο κόουτς Βαγγέλης Μάγειρας «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio και μίλησε για τον νέο του ρόλο ως βοηθός προπονητή στην ιαπωνική Σαν-Εν ΝεοΦοίνιξ.

TotalBasket Newsroom
Τελευταία Ανανέωση: 17/07/2025 09:55
TotalBasket Newsroom 546 Προβολές Άφησε Σχόλιο
Κοινοποίηση
3 Λεπτά Aνάγνωσης
Κοινοποίηση

Αναλυτικά είπε:

Για τη μετακίνηση στην Ιαπωνία: «Η επαφή ξεκίνησε πέρσι το καλοκαίρι λόγω του ότι μού ζητήθηκε να καθίσω στον πάγκο της ίδιας ομάδας που υπέγραψα και τώρα για λίγες ημέρες. Θέλησαν έναν τεχνικό σύμβουλο για να δουλέψει πάνω στην άμυνα. Η αλήθεια είναι ότι πήγα για τρεις εβδομάδες, αλλά ο προπονητής έμεινε ευχαριστημένος και κάθισα παραπάνω. Έμεινα συνολικά 35 ημέρες. Έπειτα είχαμε μια συνεργασία και συνεχόμενη επαφή. Τον περασμένο μήνα μού έγινε πρόταση και δε μπορούσα να αρνηθώ. Η Ιαπωνία είναι μια ανερχόμενη χώρα στο μπάσκετ. Προτού πάω, είχα μιλήσει με τον Βαγγέλη Ζιάγκο που πέρασε από το ιαπωνικό πρωτάθλημα και είχα ακούσει ενθαρρυντικά λόγια. Όταν πηγαίνεις και το βιώνεις είναι ακόμα καλύτερα».

Για τη νέα του ομάδα: «Το Σαν-Εν είναι ο νομός της ομάδας. Είναι ένας σύλλογος που δε βρίσκεται κοντά στο Τόκυο και έχει 350 χιλιάδες κατοίκους. Για τα δεδομένα της χώρας, είναι μικρή πόλη. Ωστόσο, “ζει και αναπνέει” για το μπάσκετ και γεμίζουν κάθε αγωνιστική τα γήπεδα. Υποστηρίζουν το άθλημα και ο κόσμος κάθε ομάδας ακολουθεί τους παίκτες στα εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι εντυπωσιακό, αλλά το μπέιζμπολ κυριαρχεί. Τα τελευταία πέντε χρόνια έρχονται και αθλητές από την Ευρωλίγκα».

Για την αγορά της Ιαπωνίας όσον αφορά τους Έλληνες προπονητές: «Για να είμαι ειλικρινής, στην Ιαπωνία δεν έχει φτάσει η… χάρη μας ακόμα. Πιστεύω ότι η δουλειά που θα κάνει οποιοσδήποτε Έλληνας προπονητής είναι ενδεικτική για το τι να περιμένουν οι ομάδες. Οποιοσδήποτε θα πάει εκεί θα εκπροσωπήσει τους υπόλοιπους συναδέλφους. Αυτό γίνεται για κάθε χώρα».

Για το πώς μπορεί να πείσει η Ιαπωνία έναν διακεκριμένο προπονητή μπάσκετ να έρθει στη χώρα: «Αυτό το κατάλαβα όταν το είδα από κοντά. Αρκετοί Αμερικάνοι παίκτες ψάχνουν και πιέζουν τους εκπροσώπους τους ώστε να βρουν μια ιαπωνική ομάδα. Βλέποντας ένα πρωτάθλημα που έχει τεράστια άνοδο σε δημοτικότητα, χορηγήσεις, οργάνωση και θέαμα, λειτουργεί πολύ καλά. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές. Αυτό που χαρακτηρίζει τους προπονητές είναι ότι πρέπει να ελέγχεις τις αντιδράσεις σου και να μην είναι ακραίες. Πρέπει να τα προσέχουμε αυτά».

Για τη νοοτροπία της χώρας και των ανθρώπων: «Είναι πολύ συνεπείς, με ευγένεια και σεβασμό. Είναι κομμάτι της κουλτούρας τους. Κακά τα ψέματα, τους προπονητές στην Ελλάδα τους απαξιώνουμε. Αισθάνθηκα μετά από πολλά χρόνια το πώς είναι να είσαι προπονητής και να σε σέβονται. Σεβάστηκαν το τι τους έλεγα. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα, έπειτα συνειδητοποίησα ότι υπάρχει ιεραρχία, σεβασμός και κατανόηση προς τον άνθρωπο. Είναι κάτι αδιανόητο. Είναι, επίσης, πολύ καθαρή χώρα».

Κλέιζα: «Μεγάλη μου αγάπη ο Ολυμπιακός – Τεράστια πρόκληση για τη Λιθουανία το παιχνίδι με την Ελλάδα»

Σορτς: «Τα πάντα για να πάρω την Euroleague με τον Παναθηναϊκό, ένιωσα πως με ήθελαν εδώ»

Καρακατσάνης: «Να αποδείξουμε ότι η περσινή χρονιά του Πανναξιακού δεν ήταν κάτι τυχαίο»

Ζντοβτς: «Όλα είναι ιδανικά στον ΠΑΟΚ – Καλύτερη ομάδα η Ελλάδα από τη Σλοβενία»

Όσμαν για την Τουρκία: «Έχουμε εξαιρετικό ρόστερ, είμαστε φτιαγμένοι γι’ αυτή τη στιγμή»

TAGGED:Βαγγέλης ΜάγειραςΕΟΚ RadioΣυνέντευξη
Κοινοποίηση Άρθρου
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn Threads Email Copy Link Εκτύπωση
Κοινοποίηση
Προηγούμενο Άρθρο Στους Κλίπερς ο Μπράντλεϊ Μπιλ
Επόμενο Άρθρο «Με πέντε εκατομμύρια κάνει δικό της τον Μόρο η ΑΕΚ»
Άφησε ένα σχόλιο Άφησε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Νέα

Γεωργία: Πριμ 1 εκατ. ευρώ από τον πρωθυπουργό
Eurobasket
H «AS» αποθεώνει τον Εργκίν Αταμάν και τον παρομοιάζει με τον… Μουρίνιο!
Eurobasket Κόσμος
Οι τρεις υποψήφιοι για τον πάγκο της Ιταλίας
Κόσμος
Ευρωμπάσκετ 2025: Ελλάδα-Λιθουανία για μια θέση στα ημιτελικά
Eurobasket Εθνική Ανδρών
Ισχυρός σεισμός αισθητός στην Αττική
Επικαιρότητα
Ξεκάθαρη ήταν η απάντηση του Λεμπρόν σε ερώτηση για την…προπονητική
NBA

Advertise

  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία

Αξίζει να διαβάσεις

EurobasketInterviewsΕθνική Ανδρών

Καντζούρης: «Είμαστε μία “πεινασμένη” Εθνική ομάδα»

25/08/2025
Interviews

Βόβορας: «Η Εθνική θα καθορίσει την τύχη των παιχνιδιών της, στο Μπαχρέιν “χτίζουμε” από μικρές ηλικίες»

23/08/2025
InterviewsStoiximan GBL

Ελληνιάδης: «Ομάδα πρότυπο ο Κολοσσός Ρόδου για την GBL»

20/08/2025
InterviewsΕθνική Ανδρών

Ντόρσεϊ: «Σημαίνει πολλά για μένα να παίζω για την Ελλάδα-Σπουδαίος ηγέτης ο Γιάννης»

20/08/2025
Totalbasket.grTotalbasket.gr
Follow US
© 2020-2025 Totalbasket.gr | All Rights Reserved
Καλωσόρισες στο totalbasket.gr!

Συνδέσου στον λογαριασμό σου

Όνομα Χρήστη ή Email
Κωδικός

Ξέχασες τον κωδικό σου;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.